FeaturedHaberler

Lada Vesta SW Cross, Avrupa’da satışa sunuluyor




Renault-Nissan ortaklığı ile beraber günümüze ayak uydurmaya başlayan Lada, Vesta ile adından söz ettirmeyi başarmıştı. Modelin station kasaya sahip versiyonu Lada Vesta SW Cross, yapılan resmi duyuru ile beraber Avrupa pazarına açılıyor.

Lada, Vesta SW Cross modeli ile Avrupa’ya açılıyor!

Lada Vesta’nın model gamına katılan Vesta SW ve SW Cross, markanın en dikkat ettiği konu olan fiyat/performans dengesini korumayı sürdürüyor. İki model temel olarak aynı tasarım ve özellikleri taşırken, SW Cross yükseltilmiş süspansiyon ve plastik dış detayları ile dikkat çekiyor. Comfort ve Luxe adlı iki donanım paketiyle gelen araçların detaylı donanım listesi ise açıklanmadı.

Avrupa’da satılacak Lada Vesta SW ve SW Cross modelleri, kaputunun altında 1.6 litre hacminde benzinli bir motor taşıyacak. Euro 6 normlarına uygun güncel motor, 106 beygir güç ve 148 Nm tork gibi değerler sunuyor. Modeller Rusya pazarında ise tıpkı sedan kardeşleri gibi 122 beygir güç üreten 1.8 litrelik motor seçeneği ile satılacak. 5 ileri manuel şanzımana sahip Vesta SW Cross’un, ana vatanında 5 ileri otomatik bir şanzıman seçeneği daha bulunuyor.

Her iki model de halihazırda Almanya, Avusturya ve Macaristan pazarlarında satışa sunulmuş durumda. 11.990 Euro’luk başlangıç fiyatına sahip Lada Vesta SW ve SW Cross, Eylül sonundan itibaren Slovakya, Sırbistan ve Bulgaristan pazarlarında da alıcılarını bekliyor olacak. Ülkemize gelmesi adeta yılan hikayesine dönen Lada’nın yeni modeli bakalım ülkemizde satışa sunulacak mı?

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Tasarım dilinin özeti; Biraz Qasqai, biraz Hyundai, biraz ford.

    Lada’nın 2018 yılı Ocak ayında Türkiye’de Lada Niva modelini satmayı hedefliyordu. Ancak durum beklendiği gibi olmadı ve Türkiye’ye giriş henüz açıklanmayan bir nedenle ertelendi. Türkiye’de satılması beklenen Lada Niva’ların ne fiyatı ne de hangi bayiler tarafından satılacağı belirlenmemiş durumda.

  2. Geçen yıl Mersa Otomotiv getirecekti, sitesinde sürekli bir hareket var ama Türkiye'de satılmasını yakın zamanda beklemiyorum.

  3. Avrupa standartlarını tutturan motorları olmasına, arabaları Avrupa'da satılmasına rağmen Türkiye'ye gelmiyor. Bir ara geleceği söylendi ama o da gerçek dışı çıktı. Yakın dönemde de gelmez herhalde. Zaten yüksek fiyatla gelecekse satılmazda.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu