FeaturedHaberlerOtomobil Sporları

F1 Azerbaycan GP: Müthiş yarışta zafer Hamilton’un!




Formula 1’de sezonun dördüncü yarışı olan Azerbaycan GP’yi, Mercedes’in İngiliz pilotu Lewis Hamilton kazandı. Kazaların sıralamayı belirlediği olaylı yarışın tüm detayları haberimizde!

Azerbaycan GP’nin sıralamasını olaylı kazalar belirledi!

Yarışa ikinci sıradan başlayan Lewis Hamilton, startın ardından pitlere kadar yerini korudu. Yaptığı pit stop sonucunda takım arkadaşı Valtteri Bottas’a geçilen İngiliz pilot, güvenlik aracı periyotunun ardından ikinci sıraya yükseldi. Takım arkadaşının yarış dışı kalmasıyla son 4 turda liderliğe oturan Hamilton, bu sezon kendisinin ve takımının ilk galibiyetine imza attı.

Podyumun ikinci sırasını Ferrari’nin Fin pilotu Kimi Raikkonen doldurdu. Yarışa altıncı sırada başlayan tecrübeli pilot, ilk turda Force India pilotu Esteban Ocon’a çarpması sonucu gerilere düştü. Hasar gören aracıyla dördüncülüğe kadar yükselen Raikkonen, güvenlik aracı sonrasında yaşanan karmaşayı iyi değerlendirerek damalı bayrağı ikinci sırada gördü.

Podyumun son basamağını ise büyük bir sürprizle Force India pilotu Sergio Perez kazandı. Bakü’ye sekizinci sırada başlayan Meksikalı pilot, güvenlik aracı periyotunda pite girerek beşinci sıraya kadar yükseldi. Yarış yeniden başladığında önündeki karmaşayı iyi değerlendiren Perez, 2016 Azerbaycan GP’den sonra kendisini ve takımını ilk kez podyuma çıkardı.

Bakü’de orta grup da karışıklıktan nasibini aldı!

Ferrari’nin Alman pilotu Sebastian Vettel, dördüncü sırada kalarak büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Azerbaycan’a pole pozisyonunda başlayan Vettel, pit stoplara kadar yerini rahatça korudu. Bottas’ın güvenlik aracı ardında pite girmesiyle avantajını yitiren Sebastian Vettel, geçiş hamlesinde pist dışına çıkarak iyice geriledi ve podyum dışında kaldı.

Renault’tan Carlos Sainz Jr., dokuzuncu sırada başladığı yarışta olaylardan uzak durdu ve beşinci sırayı kazandı. Alfa Romeo Sauber’in çaylak pilotu Charles Leclerc, 13. sırada başladığı Bakü’de mükemmel bir performans göstererek damalı bayrağı altıncı sırada gördü. İlk turda Williams pilotu Sergey Sirotkin ile temas edip iki lastiğini patlayan McLaren pilotu Fernando Alonso, hasarlı aracına rağmen yarışı yedinci sırada noktaladı.

Bakü’de son puanları ise sırasıyla Williams pilotu Lance Stroll, McLaren’den Stoffel Vandoorne ve Toro Rosso Honda’dan Brendon Hartley aldı.

Yarışın son bölümüne ise olaylar damgasını vurdu. 39. turda Red Bull pilotu Daniel Ricciardo, start düzlüğünde frenlemede yön değiştiren takım arkadaşı Max Verstappen’e çarptı. Kaza sonrasında her iki pilot da yarış dışı kalırken, güvenlik aracı piste girdi. Bu olaydan üç tur sonra ise Haas pilotu Romain Grosjean bariyerlere çarparak yarış dışı kaldı ve güvenlik aracı pistten çıkamadı. Bütün bunların ardından tekrar başlayan yarışta Valtteri Bottas’ın da lastiği patladı ve liderlik son 3 turda el değiştirmiş oldu.

Sezonun bir sonraki yarışı olan İspanya GP, 13 Mayıs’ta düzenlenecek.

Azerbaycan GP Sıralaması

Sıra Pilot Takım Motor Zaman
1 Lewis Hamilton Mercedes AMG Petronas Mercedes 51 tur
2 Kimi Raikkonen Scuderia Ferrari Ferrari + 2.4 saniye
3 Sergio Perez Sahara Force India F1 Team Mercedes + 4.0 saniye
4 Sebastian Vettel Scuderia Ferrari Ferrari + 5.3 saniye
5 Carlos Sainz Jr. Renault F1 Team Renault + 7.5 saniye
6 Charles Leclerc Alfa Romeo Sauber F1 Team Ferrari + 9.1 saniye
7 Fernando Alonso McLaren F1 Team Renault + 10.9 saniye
8 Lance Stroll Williams Martini Racing Mercedes + 12.5 saniye
9 Stoffel Vandoorne McLaren F1 Team Renault + 14.1 saniye
10 Brendon Hartley Toro Rosso Honda Honda + 18.0 saniye
11 Marcus Ericsson Alfa Romeo Sauber F1 Team Ferrari + 18.5 saniye
12 Pierre Gasly Toro Rosso Honda Honda + 24.7 saniye
13 Kevin Magnussen Haas F1 Team Ferrari + 30.6 saniye
Valtteri Bottas Mercedes AMG Petronas Mercedes Lastik sorunu
Romain Grosjean Haas F1 Team Ferrari Kaza
Max Verstappen Aston Martin Red Bull Racing TAG Heuer Kaza
Daniel Ricciardo Aston Martin Red Bull Racing TAG Heuer Kaza
Nico Hulkenberg Renault F1 Team Renault Kaza
Esteban Ocon Sahara Force India F1 Team Mercedes Kaza
Sergey Sirotkin Williams Martini Racing Mercedes Kaza

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. stan demiş ki:

    As bayrakları 🙂
    Hepsini görüntüle…

    Bende daha net olanı var 😀

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu