FeaturedHaberler

Makyajlı Hyundai i20 sportif yüzüyle duyuruldu




Hyundai, B-hatchback modeli i20’nin makyajlı yüzünü duyurdu. Sportif tasarımıyla dikkat çeken yeni Hyundai i20 ile ilgili tüm detaylar haberimizde!

Hyundai i20, kasa değişikliği öncesi makyajlandı!

Paris Otomobil Fuarı’nda yeni yüzünü göstermesi beklenen i20’nin üçüncü jenerasyonu halihazırda Türkiye’de test ediliyor. Avrupa’da güncel versiyonu ile başarılı satış rakamları yakalayan model, tamamen yenilenmeden önce ara makyaj operasyonu geçirdi. Dış tasarımında gövdeden ayrı tavan rengi sunulmaya başlayan otomobilde arka bölüm neredeyse yeniden tasarlanmış. Sportif bir bagaj kapağına kavuşan i20’nin stop lambası da LED grafiklerle yenilenmiş.

İç mekanda daha kapsamlı bir yenilik geçiren Hyundai i20, 7 inçlik yeni bir bilgi-eğlence sistemi ve panoramik sunroof’a kavuşuyor. Şerit takip asistanı, çarpışma önleme sistemi ve otomatik uzun far gibi donanımlar da makyaj ile beraber artık standart olarak sunuluyor.

Kaputunun altında 1.2 ve 1.4 litrelik mevcut motorları muhafaza edilen otomobil, yeni bir motor seçeneği ile zenginleştirilmiş. 118 beygir güç üreten 1.0 litrelik turbo motor, makyaj operasyonu ile beraber kullanıcılara sunuluyor. Aktarma tarafında 5-6 ileri manuel ile 7 ileri çift kavrama şanzımanın yer alacağı araç, birkaç hafta içerisinde Avrupa’da satışa sunulacak.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

11 Yorum

  1. Getz’den sonra Hyundai’nin bu sınıftaki en başarılı modelidir i20. Hyundai bir zamanlar Getzle bu sınıfta yakaladığı başarıyı i20 ile sürdürmektedir. Getz üretildiği dönemde sınıfında Türkiye’nin en çok tercih edilen modeliydi. i20 yerini aldığı Getz’e göre daha kaliteli ve şık otomobil. Makyajlı i20 yine sınıfının en çok satan modeli olacaktır

  2. Bence i20 ‘nin tasarım olarak başarılı olmasının sebebi normal bir görünüme sahip olması. Yani şöyle eli yüzü düzgün, uçmayan kaçmayan, fütüristik olacağım diye abartmayan ama çağın gerisinde de kalmayan, olması gereken hatchback tasarımı. Fakat gördüğüm kadarıyla Hyundai ‘de benzin sarfiyatı çok yüksek. LPG de düşünmeyen otomatik vites kullanıcıları için i20 seçenek dışı kalıyor.

  3. Motorlar neden yenilenmedi bu araç hantal ağır olduğu için 1.4 turbolu motor lazım 1.4 mpı motor düşük geliyor 1.2 leri hiç demiyorum allahtan 1.0 turbolu 120 hp kılı kılına yeter uzun lafın kısası i30 1.4 motoru 140 beygirlik olması lazım yani makyajlı kasada bu MPI atmosferik motorlar kullanılmamalıydı i30 elentranın motorları şanzımanları koyulması gerekirdi ve de en büyük hata dizelde otomatik vites olmayışı

  4. Yeni i20, Polo ile fiyat konusunda rekabet eder. Bence bu fiyatlar B segmenti bir araç için çok pahalı. Tamam bütün araçlar ne yazık ki çok pahalandı ama bu fiyatlara çıktığınız vakit c segmenti donanımlı araçlar satın alabiliyoruz. Benim anlamadığım bir başka husus da neden 6 ileri, 7 ileri otomatik vitesler için turbo makineye ayrıca para veriyoruz? Mesela başka bir örnek de Clio’da var. EDC vites için turbo makine almak durumunda kalıp fazla para veriyoruz.100 bin lirayı gözden çıkarmışsak bence 6 ileri otomatik, donanımlı, büyük hacimli, Toyota Coralla gibi bir benzinli olarak az yakan bir aracı tercih etmek daha uygun olur diye düşünüyorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu