FeaturedHaberler

Mercedes A-Serisi Sedan, uzun dingiliyle karşımızda!




Mercedes-Benz, A-Serisi’nin uzun süredir beklenen sedan kasasını sürpriz bir şekilde Çin’de duyurdu. Uzun dingil seçeneğiyle karşımıza çıkan Mercedes A-Serisi Sedan ile ilgili detaylar haberimizde!

Mercedes A-Serisi Sedan, Pekin Motor Show’da tanıtıldı

A-Serisi Sedan, mevcut A-Serisi’nden devşirildiği için tasarım konusunda pek bir farklılık barındırmıyor. C sütunundan sonra bambaşka bir modele dönüşen sedan kasa, silüeti ile CLA ile CLS modellerinin karışımını andırıyor. Sedan gövde tipi ile 420 litre bagaj hacmi sunan aracın jant seçenekleri ise 16 ile 19 inç arasında değişiyor.

İç mekanında Mercedes-Benz’in geliştirdiği MBUX adlı bilgi-eğlence sistemi temel alınan araçta arka bölümdeki geniş diz mesafesi dikkat çekiyor. Uzun dingile sahip versiyonunda 2789 mm dingil mesafesi bulunan A-Serisi Sedan, abisi C-Serisi’nden sadece 50 mm daha kısa kalıyor.

Yeni A-Serisi “L Sedan” modelinin kaputunun altında ise Çin’e özgü motor seçenekleri bulunuyor. Silindir kapama teknolojisine sahip 1.33 litrelik turbo motor, 134 ve 161 beygir seçenekleri ile kullanıcılara sunulacak. Daha fazla performans isteyen kullanıcılar ise 188 beygir güç üreten 2.0 litrelik motor seçeneğini kullanabilecek. Üç motor seçeneğinde de 7 ileri çift kavrama şanzımanın standart olarak sunulacağını belirtelim.

Yalnızca Çin’de satılacak uzun dingilin yanı sıra ülkemizde satışa sunulacak normal kasa seçeneği de yaz aylarında ortaya çıkacak. Aracın ülkemizde 2019’un başında satışa sunulacağı tahmin ediliyor.

Mercedes-Benz A-Serisi Detaylı Görselleri

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. Bu varsa CLA neden var ?
    CLA'nın da farlarını ve iç mekanını değiştirsen ortaya böyle bir şey çıkar zaten
    Bkz : Atanamamış CLS

  2. Mercedes araba sektörünün samsungu gibi bir çok kafa karıştırıcı isimlendirme birbirine benzer modeller

  3. en sonunda mercedes diğer sedanlarına göre daha ucuz ve tam sedan bir araç üretmiş.rekabet için bu şarttı maalesef

  4. bana göre E class altındaki mercedes mercedes değil. Paran varsa alırsın bir E class, sonra mercedese biniyorum dersin, gerisi hikaye adı var kendi yok, katılmayanlara saygı duyarım

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu