Dikkat ÇekenlerFeatured

Seramik kaplama nedir? | TÜM DETAYLAR | Detailing Dükkanı | VLOG




Bugüne kadar hiç detaylı temizliği yapılmamış 2010 model Renault Clio’nun detailing dükkanında hayata geri dönüşünü izliyoruz.

Bu videoyu izledikten sonra seramik kaplama ve boya koruma ile ilgili birçok sorunuza cevap bulabileceksiniz.

Detailingdukkani.com olarak hem detaylı temizlik ürünlerinin satışı hem de uygulamalarını gerçekleştiren Yasin ve Levent gerçekten işlerini severek yapıyorlar ve aracınızın boyası ile ilgili tüm sorularınıza cevap verebiliyorlar.

Yapılan işlemlerin detayları şu şekilde;

Araç herşeyden önce detaylı yıkamaya alındı. Yıkamada Valet Pro Advanced Neutral Snow Foam ön yıkama ürünü olarak kullanıldı. Çift kovada ise Autofinesse Lather tercih edildi. Yıkama esnasında jant ve davlumbazları detaylıca temizlendi. Jant temizlikleri için Gyeon Iron ve Valet Pro Bilberry tercih edildi.

Yıllardır birikmiş kirleri jantlardan ayırmak için en iyi yardımcımız Wheel Woolies fırçaları oldu. – Araç üzerinde Gyeon Iron ile demir tozu temizliği uygulaması yapıldı. Ürün demir tozları ile hızlı bir reaksiyona girdi. – Aracın 8 yıldır uygulama görmemiş boyası için Gyeon Clay ile kil uygulaması yapıldı. Başka bir kil ile yılların kirini araçtan temizlemek saaatler sürebilirdi ancak Gyeon CLay ile bu işte hızlıca halledildi. – Kil uygulamasının ardından araç 2. kez yıkandı. Bu kez de tercihimiz yine Valet Pro Advanced Neutral Snow Foam oldu. Kurulamada ise en iyi yardımcımız Gyeon Silk Dryer – Araçta dış yıkamanın ardından motor temizliği ve koruması uygulaması yapıldı. Würth ürünleri bu iş için birebir – İç detaylı temizlik aşamaları da oldukça zorlu geçti. Tavan Autoglym HiFoam Interior Shampoo ile sarkma riski oluşturmayacak şekilde detaylıca temizlendi. Ardından koltuklar 1/50 oranında sulandırılmış Valet Pro Classic Carpet Cleaner ile temizlendi. Karcher Pro Puzzi 400 bütün kirler koltuktan vakumlandı ve koltuklar tertemiz oldu. İç plastik aksam Valet Pro All Purpose Cleaner ile Valet Pro detay fırçaları yardımı ile temizlendi. Auto Finesse Spritz ile korumaya alındı. Kötü koku bulunan bölgeler Valet Pro Enzym Odor Eater ile bakterilerden arındırıldı ve hoş bir kokuya kavuşturuldu. Aracın camları Auto Finesse Crystal Glass Cleaner ile temizlendi.

 

Son olarak ise Würth klima dezenfektanı ile klima kanallarının dezenfektasyonu yapıldı. Direksiyon ve vites topuzu gibi deri aksamlar Gyeon Leather Cleaner ile temizlenip Gyeon Leather Coat ile koruma altına alındı. Araç içi bu aşamalardan sonra ilk günkü görünümüne kavuştu. Araç iç temizliğin tamamlanmasının ardından ışık tüneline alındı ve maskeleme işlemleri gerçekleştirildi.

Menzerna 400 & 2500 & 3800 üçlüsü ile boya pürüzsüz ve en parlak haline kavuşturuldu. – Polisaj sonrası detaylı temizlik işlemleri yapılarak yüzey bütün pasta kalıntılarından arındırıldı. Ipa ile detaylıca temizlendi. – Yüzey Gyeon Prep ile seramik kaplama öncesi kaplamaya hazır hale gitirildi. – Yüzeye Gyeon Mohs+ seramik kaplama, Jantlara Gyeon Rim, camlara ise G5 uygulaması yapıldı. Kürleşme sürelerinin tamamlanmasının ardından işlemler tamamlandı.

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Kendin uğraştığın zaman detailing çok hoş bir hobi. Bunca araba hastası insan var ama çok azı gerçekten detailing hakkında bilgi sahibi. En basitinden araç yıkamada bile çift kova yöntemi falan hak getire. Fakat yeni araç aldıktan sonra bir süre uğraşmaya çalışsam da benim gibi apartmanda oturan için eziyet olduğuna karar verdim. Bahçeli eviniz yoksa, ya da en azından elektrik ve su sağlayabileceğiniz bir alanınız yoksa, detailing için tek çare bunun gibi dükkanlar oluyor. O zaman da zevkini kendiniz çıkaramıyorsunuz ama olsun. Çok iyi iş çıkarılmış tebrikler.

  2. Vallahi ben bu kadarını beklemiyordum, ellerine sağlık detailing dükkanının, video için de ayrıca teşekkürler, ben geçen sene 800 liraya seramik yaptırmıştım, e tabi 800 liralık işi kabullenerek yaptırdık 🙂 , bunla kıyaslayınca ben seramik falan yaptırmamışım dedim şu an, mevcut arabalarım beyaz olduğu ve detailingin ardından bakım işi zor olduğu için şimdilik sadece detaylı yıkama işlemleri için bir ziyaret etmeyi düşünüyorum.

  3. Üç günlük emeğe o para az bile, araba süper olmuş, güle güle kazasız belasız kullanın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu