Haberler

Üniversitelerarası Karting Turnuvası Kahramankazan’da




Geçtiğimiz Mayıs ayından bu yana yapılan ve önümüzdeki ay üçüncüsü gerçekleşecek
Üniversitelerarası Karting Turnuvası(ÜNİKART) her gün artan destekçileriyle büyümeye devam ediyor.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Spor Müdürlüğü’nün girişimleriyle Türkiye Üniversite Sporları
Federasyonu’nunda motor sporları branşının açılması üzerine yapılan çalışmalarının devam ettiği bu dönemde ilk kez TÜSF lisanslı sporcular pistte olacak. Bu bağlamda Orta Doğu Teknik Üniversitesi organizatör üniversite rolünü üstlenirken, ODTÜ
Motor Sporları ve Trafik Topluluğu yarışı organize eden ekip olacak. 15 Nisan Pazar günü saat 10:30’da startının verileceği yarış, Kahramankazan’da bulunan Yılmaz Go Kart Pisti’nde olacak. 14-15 Temmuz’da yapılacak Türkiye Karting Şampiyonası 4. Ayak için aday pistler arasında olan pist için bu turnuva test niteliğinde olacak.

Yakın geçmişinde ralli, motokros gibi yarışlara ev sahipliği yapan Kahramankazan Belediyesi, bu turnuvanın da resmi destekçileri arasında. Belediye Başkanı Sayın Lokman Ertürk, turnuvayla bizzat ilgilenen isimlerden.

ÜNİKART, Ankara’daki otomobil sporları kulüplerinden Ankara Otomobil Sporları
Kulübü(ANOK) ve Ankara Doğa ve Offroad Sporları Kulübü(ANDOFF)’un desteklerinin yanı sıra Radyoodtü’nün sponsorluğunda düzenleniyor. En son 26 Kasım’da yapılan turnuvadan üç şehirden toplam dokuz üniversite katılmış, ODTÜ’nün birinciliği ile sonuçlanan turnuvada Hacettepe ve Başkent Üniversiteleri ise podyumu tamamlayan ekipler olmuştu.

Otopark.com ailesi olarak turnuvaya katılacak tüm ekiplere başarılar diliyoruz.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Bizde katıldık da eğer hakemler yine ODTÜ’den olacaksa pek adil bir sonuç çıkmayacaktır.

  2. Turnuvanın her sene ücretsiz olarak TOSFED ve Üniversite Sporları Federasyonu çatısı altında yapılması için her eğitim döneminde bu turnuvayı düzenlememize rağmen yardım etme düşüncesini bile taşımayan ve sadece turnuvada yarışıp daha sonra eleştirip – şikayet edilmesi beni güldürüyor 😀 Arkadaşımız tek yorumla Türkiye’deki motor sporlarının durumunu özetledi, kendisine teşekkür ediyorum. Adil olmak açısından da her turnuvadan sonra takdir ve teşekkür almamız, üç kez düzenlediğimiz turnuvayı sadece bir kez kazanmış olmamız ve aynı turnuvada pilotlarımızın yine bizim gözetmenlerimiz tarafından cezalandırılması bizim için yeterince somut bir göstergedir.

  3. Ak partili Ankara Kazan belediye başkanı Lokman Ertürk’ü rüşvete doyuramıyoruz. Allah rızası için birileri bu adamı sorgulasın. Hakkında bir şey diyene “Benim üzerimden Cumhurbaşkanımızı hedef alıyorlar” diyerek hedef şaşırtıyor. Yaramaz çocuklar gibi yönetime sığınıyor ama arada yapacağını yapıyor. En son İmrendi-Orhaniye-Aydın imar planlarında avanta alacak diye yapmadığını bırakmadı. İmar müdürü Levent Karagöl bunun takipçisi, adı lekelendi diye onu emlak müdürü yaptı, ama zamanla değiştirdiği diğer ekipleri bunun adına para toplamaya devam ediyorlar. Şoförünün üzerine bile ne mallar yapıldığı. Kazana gelirken sağdaki “Selpa” dükkanlarının yeri planlanırken de ham araziden pay aldı, hemen satıldı ve parası cebine konuldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu