FeaturedHaberler

Volkswagen Logosunu Değiştiriyor !




 

Volkswagen’in kuruluşundan bu yana kullandığı logosu değişiyor. O zamandan bu zamana neredeyse aynı kalan, ancak 2012 yılında küçük bir makyaj operasyonuna uğrayan logo için tamamen değişim planları yapılıyor. Değişimin nasıl ve ne zaman olacağı ile bilgilerimiz her ne kadar kısıtlı olsa da Volkswagen Pazarlama Direktörü Jochen Sengpiehl’den önemli ipuçları geldi.

Elektrikli araçlara geçiş süreci ile birlikte şirketin kuruluşu olan 1948 yılından bu yana kullandığı logosunu da değiştirecek. Yeni logonun önümüzdeki yıl görücüye çıkması bekleniyor.

” Geçtiğimiz aylarda elektrikli araçlarla ilgili stratejisini açıklayan Volkswagen, bu dönüşüm için 25 milyar dolar harcayacak ”

Sengpiehl, yapılması planlanan değişimin son derece önemli olduğunu belirterek, “En önemli sorun şu; İnsanlar elektrikli araçlar dünyasına nasıl girecek? Biz tüketicilerin bizimle birlikte eğlenmesini istiyoruz. Bu nedenle daha renkli olmaya ihtiyacımız var.” dedi.

İlgili Makaleler

13 Yorum

  1. VW’nin logosu en son 2012’de değişti ama eski logolara bağlı kalarak modifiye edilmişti. Şuan komple değişimden bahsediliyor. VW marka olarak şu anda yeniden yapılanıyor her konuda

  2. Dizel skandalı sonrası hem saygınlık hem da finansal açıdan toparlanma sürecinde olan Volkswagen’de marka logosu da dahil olmak üzere köklü değişikler olacak. 2015 yılında ortaya çıkan Dieselgate skandalından önceki imajlarına kavuşmak için daha farklı satış (fiyat) ve pazarlama politikaları izleyeceklerini belirtmiş. Volkswagen, 2020’ye kadar yapacağı elektrikli model atılımı ve imaj tazeleme için ayırdığı 20 milyar Euro’luk bütçenin önemli bir kısmını kurumsal iletişim bölümleri ve reklam ajanslarına ayıracağa benziyor

    Kaynak: https://www.hurriyetoto.com/haber/volkswagen-logo-degistirecek-kendini-yeniden-tanimlayacak-5ad595adb699de1fbc778798

  3. 1967 den beri nerdeyse ayni logo zaten gorsele bakarak konuşunca. Çok kasmasinlar bence 😀

  4. Yeni logo isterseniz eğer aracınızın teslimatını 2021 mayıs ayında gerçekleştirebiliriz. ama elimizde eski logolu beyaz var alır mısınız? o da 3 ay sonra

  5. asdjhsdgjsdgbjdsgbfdjg

  6. VW amblemi bence çok karakterli ve düzgün duruyor, batırmasınlar.(Trollemiyorum, ciddiyim VW'nin amblemi çoğu markadan güzel örneğin, Fiat, Hyundai, Kia, Lada, Proton, Seat, Rover, Tofaş,Nissan'dan kat ve kat daha iyi amblemleri var.

  7. Amblem değişmesi markanın karıştığı pislikleri temizlemez. Benim gözümde biten şımarmış markanın itibarının kurtarılması çok zor olacak….
    Bence Japondan şaşmayın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu