FeaturedHaberler

Volvo’dan elektrikli kamyon sürprizi: FL Electric!




Volvo Trucks, daha önce üzerinde durulan elektrikli ağır ticari araçlar portföyünün ilk üyesi olan FL Electric modelini duyurdu. Tesla Semi’ye rakip olarak doğan Volvo’nun elektrikli kamyonu ile ilgili detaylar haberimizde!

Volvo’dan ticari araçlarda elektrik dönüşümü: FL Electric!

Volvo’nun tamamen elektrikli ilk kamyonu olan FL Electric, 185 kW’lık elektrik motoruyla 250 beygir güç ve 425 Nm tork üretiyor. Kağıt üstündeki değerler düşük gibi görünse de Volvo Trucks yetkilileri, bu değerlerin şehir içi taşımacılıkta oldukça yeterli olacağını ifade ediyor. 100-300 kW arasında batarya seçeneklerine sahip olan kamyonun tam dolu bataryayla 300 kilometreye kadar menzili bulunuyor.

DC şarj istasyonlarında 2 saatte tam olarak şarj edilebilen kamyon, yavaş şarjda ise 10 saatlik bir dolum süresi öngörüyor. 16 tona kadar taşıma kapasitesi bulunan aracın fiyatı açıklanmadı. Ancak 2019’da satışa sunulacak kamyonun ilk etapta büyük filolar tarafından kullanılması planlanıyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. bundan 20 sene sonra elektrikli araçlarla trafik çok sessiz bir şekilde akacak durum onu gösteriyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu