FeaturedHaberler

Yeni Auris böyle mi olacak? 2019 Corolla hatchback ABD’de tanıtıldı




Toyota, yeni Corolla hatchback modelini teknolojik ve tasarımsal açıdan en gelişmiş küçük otomobil olarak nitelendiriyor. ABD pazarı için üretilen otomobilin yaz aylarında satışa sunulması bekleniyor, fakat henüz fiyatları açıklanmadı.

Yeni Corolla hatchback, Apple CarPlay ve Amazon Alexa‘yı destekleyen Entune 3.0 sistemini standart olarak bulunduruyor. Otomobil aynı zamanda spor odaklı ayarlanmış süspansiyonlara ve TNGA platformuna sahip.

Selefi ile kıyaslandığında yeni Corolla hatchback’in dingil mesafesi 3,8 cm daha uzun. Ayrıca otomobil 1 cm kadar alçaltılmış.

SE ve XSE versiyonları LED ön ve arka far, krom difüzör ve 16 inçten 18 inçe kadar farklılık gösteren alaşım jantları bünyesinde barındırıyor. 18 inçlik jantları, LED sis farlarını ve krom ızgara çerçevesini XSE versiyonu; adaptif ön aydınlatma sistemini (AFS) ise yalnızca XSE CVT versiyonu sunuyor.

İç mekanda SE versiyonunun standart özellikleri arasında tek bölgeli dijital klima, deri vites topuzu, kulakçıklar, elektronik park freni, SmartKey sistemi, tam otomatik açılan/kapanan camlar ve ön tarafta bulunan iki USB çıktısı bulunuyor. Eğer XSE modeli seçilirse SE’nin üzerine çift bölgeli klima, çift renkli deri-kumaş koltuklar, ön koltuk ısıtma ve 8 yönlü elektrikli koltuk ayarı ekleniyor. Edindiğiniz donanımlar arasında aynı zamanda (SE CVT versiyonunda opsiyonel olan) Enture 3.0 Audio Plus sistemi de bulunuyor. Bu donanım ile HD radyo ve hava/trafik bilgilerine ve SiriusXM’e erişim sağlıyorsunuz. 8 hoparlörlü JBL ses sistemi ise XSE CVT versiyonlarında opsiyonel.

Yeni CVT şanzıman

2019 Corolla hatchback’i 2 litrelik 4 silindirli benzinli bir ünite ile birlikte aynı zamanda 1.8 litrelik ünite yürütüyor olacak. Mevcut şanzımanlar arasında 6 ileri manuel ile spor modu ve kulakçıkları bulunan yeni Dynamic-Shift CVT bulunuyor.

Sergen Satır

Merhaba, ben Sergen. 1997 doğumluyum, İzmirliyim. Mütercim-tercümanlık öğrencisiyim, bir de otomobillere son derece meraklıyım. Otomobillere olan ilgim ve bilgim her geçen gün artıyor. Edindiğim deneyimlerin çoğunu Otopark.com'a borçluyum. Şimdi ise hedefim Otopark'ı olduğundan çok daha iyi bir konuma getirmek.

İlgili Makaleler

19 Yorum

  1. Auris’in Amerikan versiyonu bu. Yeni Corolla-Auris’in sedan kasası olur Corolla’da Auris’in kasasını uzatırlar

  2. Eski toyotolara kıyasla çok daha modern duruyor o konuda iyi lakin şu ekran pozisyonunu kopyalamaktan bir türlü bikmadilar ayrıca biraz da oyuncagimsi olmuş bu Auris. Corolla gibi altyapısı zayıf olursa hicbirsey ifade etmez inşallah iyi yol tutar ve konforlu hissettirir. Malzemeler de bu sefer kaliteli olsun artık şuanki Corolla And in testinde olduğu gibi hala dökülüyor

  3. Bu haliyle bayağı yakışıklı olmuş.Gözüme ilişen o vites topuzu fazla renksiz kalmış.Şöyle aluminyum kaplama vs olsa tarzına iyi giderdi.Ya da bej

  4. İç mekanını pek beğenemedim.Hem ekran bence tipsiz vites kolu ve direksiyon da hoşuma gitmedi.Ama tipi yakışıklı olmuş arka taraf bağımsız süspansiyonla gelir inşallah.

  5. Adamlar sonunda düzgün bir arka kol dayama yapmışlar 😀
    Onun dışında çok iyi duruyor.

  6. Tasarım dilini iç mekanda da C-HR'dan almışlar, iyi de yapmışlar. Ama direksiyon kolları düğme kalabalığı nedeniyle hala çok geniş. En başta buradan ötürü sürüş keyfi baltalanmaya başlar. Genelinde de her zamanki gibi hissiz sürüşe sahip kaliteli bir Toyota bekliyorum. Aksi benim için sürpriz olur.

  7. alfhonso demiş ki:

    direksiyon yanlardan basık duruyo galiba ya da benim gözler yamuldu :DHepsini görüntüle…

    Fotoğrafların çoğu yanlardan hafifçe sıkılmış gibi. Direksiyon öyleyse iç mekan Yaris'ten dar demektir 🙂

  8. Türkiye de bol bol böyle görürüz. Yalnız benim ilk dikkatimi çeken orta konsolun ve orta koltuğun dar oluşu oldu.

  9. Alt yapı Corolla da olduğu gibi zayıf olursa malzeme kalitesi de kalitesiz olursa hicbirsey ifade etmez. Corolla da bagaj kapağını açtığımda arabayi B sinifi sanmıştım inanılmaz kalitesizdi inşallah bu kaliteli olur derim ama toyota bu konuda sıkıntılı bakalım nasıl olacak

  10. bt demiş ki:

    Fotoğrafların çoğu yanlardan hafifçe sıkılmış gibi. Direksiyon öyleyse iç mekan Yaris'ten dar demektir :)Hepsini görüntüle…

    Fotoğraflarda yaris gibi çıkmış gerçekten. Ancak şuanki nesilden küçük yapacaklarını düşünmüyorum. Fotoğraflarda bir tuhaflık var diye düşünüyorum.

  11. Vites kısmı çok sade ve ön kol dayama kötü gözüküyor. Bagaj kapağı da sanki kopmuş gitmiş Yaris'ten çıkarıp takmış gibiler. Toyota'nın gerçekten iyi tasarımcılarla çalışması gerekiyor. Şu tasarım en az 10 sene önceye ait gibi duruyor.

  12. Yeni Auris’i önden yeni A-Serisine arkadan doğrudan Mazda3 çok benzetiyorum. Yeni A-Serisinin farlarına nazaran yeni Auris’in farları daha köşeli iken yeni A-Serisinin farları daha çekik

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu