FeaturedHaberler

Volkswagen’in eski CEO’suna ABD’de dava açıldı.




ABD mahkemelerinden Volkswagen hakkında açıklamalar yapıldı. Winterkorn’a, “ABD’yi dolandırmak amacı ile VW çalışanlarıyla komplo kurmak”, “VW’nin ABD’deki tüketicilerini dolandırmak”, “ABD’nin ‘Temiz Hava Kanununu ezmek” ve “para transferi sahteciliği” suçlamalarının yöneltildiği bildirildi.

ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions, “Eğer ABD’yi dolandırmaya çalışırsanız, ağır bir bedel ödersiniz dedi. Volkswagen’in entrikası şirketin en üst seviyesine kadar uzanıyor.”sözlerine de yer verdi.

ABD Çevre Koruma Ajansı, 2015’te VW’nin emisyon testlerini manipüle ettiğini duyurmuştu. Şirketin dizel motorlarının normal seviyelerinin 40 kat üzerinde çevreyi kirlettiği de verilen bilgiler arasındaydı.

Martin Winterkorn ile ilgili görsel sonucu

Bunun üzerine VW, ABD’deki yaklaşık 600 bin dizel motorlu aracında emisyon testlerinde yanıltıcı yazılım kullanıldığını kabul etmiş, Winterkorn istifa ederken şirketin 10 üst düzey yöneticisinin de işine son verilmişti.

Şirket, ABD’deki otoritelere 4,3 milyar dolar ceza ödemeyi öngören anlaşmayı 2017 yılının başında imzalamıştı.

Kaynak: AA

Emisyon Skandalı ile ilgili diğer haberler için BURAYA tıklayabilirsiniz.

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. milyonlarca insanı, bir çok yetkili merciyi vs kandırarak iş yapıyorsa benim gözümde çok ciddi bir farkı yok maalesef

  2. mecagil demiş ki:

    milyonlarca insanı, bir çok yetkili merciyi vs kandırarak iş yapıyorsa benim gözümde çok ciddi bir farkı yok maalesefHepsini görüntüle…

    Hocam iyi akşamlar saygı duyuyorum görüşünüze. Fakat biraz abartıldığını da düşünüyorum. Neticede bunların hepsi kapitalist düzenin firmaları. İçtiğimiz kolaya kadar yalan hile.

  3. VW’ni övünlerde içimizdeki vatan hainleridir onlarda VW’le birlikte bu ülkeden defolup gideceklerdir. Hem benim ülkedem satış rekorları kıracaksın hem de benim canım ülkeme yatırım yapmayacaksan o zaman VW defolup gideceksin. Koy kardeşim ihaleye adam akıllı Japon-Kore mallarına göre 1-2 madde avrupa saf dışı kalsın. Şirketler bile araçlarını hep Reno-Ford-VW alıyor. Özellikle ülkemizde satılan en çok satan 2 marka olan Reno ve VW’den özellikle Reno hep şirketlere yüklü satışlar yapıyor.Engellenmesi lazım bunun bir şekilde bence. Reno alanlara Hyundai şartı koy, VW alanlara Toyota&Honda&Mazda şartı koy lüks makam araçlarını Lexus yap. Polis otoları Corollaya döndü mesela eski model Renolar hatırı sayılır sayıda, ekip araçları Ford connect, hiluxları görmeye başladık kırsal kesimde. Biraz doğuya eğilim var ama umarım %90 oranlarına çıkar.Yerli oto çıksa hepsini prese gönderip yerliye geçtiğimz vakit Reno ve VW herhalde girmez TR piyasasına

  4. Volkswagen’in yaptığını herhangi bir Japon-Kore markası yapmış olsaydı. Japonlar veya Koreliler doğrudan yaptıkları suçları kabul eder tüketicilerden doğrudan özür dilerdi ve zararlarının giderileceğini açıklarlardı (Toyota, Honda, Nissan, Hyundai/Kia)’dan bahsediyorum. Japon-Koreliler bizim kardeşimizdir ve TÜRK’leri çok severler bizim ülke ve millet olarak aramızda Japon-Koreli kardeşlerimizle özel bir bağ vardır. Zamanında Atalarımız Kore’ye savaşa gitmişti Kore’ye gidenler bilir bizim orada şehitliklerimiz var.. Almanlar TÜRK’leri hiçbir zaman sevmedi sevmezler Almanlar’ın hepsi TÜRK düşmanıdır Açık ve Net!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu