FeaturedHaberler

283 beygirlik Golf GTI TCR’ın teaser görüntüleri yayınlandı




Geçtiğimiz yıllarda Volkswagen, Golf’ün Clubsport versiyonuyla manşetlerde yer edinmişti. Marka şimdi ise TCR adını taşıyan özel üretim Golf GTI TCR’ı tanıtmaya hazırlanıyor.

GTI TCR, yarış otomobili TCR’ın yol versiyonu

9 Mayıs’ta Worthersee’deki GTI toplantısı için duyurulan otomobil, temelinde 345 beygirlik TCR modelinin yolda kullanımı yasal olan versiyonu. Otomobil 286 hp güç, 370 Nm tork üretmekle beraber gücünü 7 ileri çift kavramalı şanzıman vasıtasıyla ön tekerlere iletiyor.

Otomobilin 0-100 hızlanması henüz açıklanmadı, fakat son hızı 250 km/s olarak belirlenmiş. Fakat bu limit opsiyonel olarak 264 km/s hıza çıkartılabiliyor.

Karşılaştırıldığında Volkswagen Golf R, 20 hp ve 30 Nm daha üstün gözüküyor. R’ın hızlanması 4,6 saniye sürüyor, bu veriyi baz alırsak Golf GTI TCR muhtemelen 4,7 veya 4,8 saniyede sıfırdan yüze çıkacak.

Volkswagen tarafından yayınlanan bu teaser görüntülerinde daha kızgın arka tasarıma ve agresifleştirilmiş difüzöre tanık oluyoruz. Gözümüze çarpan diğer detaylar arasında ön tasarım, yuvarlak çift egzoz, etiketler ve 5 çift kollu jantlar bulunuyor.

Sergen Satır

Merhaba, ben Sergen. 1997 doğumluyum, İzmirliyim. Mütercim-tercümanlık öğrencisiyim, bir de otomobillere son derece meraklıyım. Otomobillere olan ilgim ve bilgim her geçen gün artıyor. Edindiğim deneyimlerin çoğunu Otopark.com'a borçluyum. Şimdi ise hedefim Otopark'ı olduğundan çok daha iyi bir konuma getirmek.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. R varken bunun satmasi icin arada fiyat farkinin olmasi lazim.. nasil bir fiyatlandirma izleyecekler merak ediyorum, GTI ile R arasinda ama GTI'a daha yakin bir yerde olmali.. yoksa satmaz.

  2. Bu limited edition olacağı için daha pahalıya satılacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu