Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

700.000 kilometreyi deviren Skoda Octavia ile tanışın!




Araba alırken kullanıcıların ilk baktığı noktalardan birisi, şüphesiz ki düşük kilometreye sahip olması. 700.000 kilometreyi deviren dizel bir Skoda Octavia, bu tezin kısmen hatalı olabileceğini gözler önüne seriyor.

“Yorgun savaşçı” Skoda Octavia, tam 700 bin kilometrede!

CarThrottle ekibinin yeni YouTube serisine konuk olan ilk jenerasyon Skoda Octavia, şuana kadar tam 700 bin kilometre kat etmiş. Üzerindeki 90 beygirlik 1.9 litrelik TDI motoru aynen koruyan araç, standart bakımları dışında herhangi bir değişikliğe uğramamış. Hatta dış kozmetiğinde arızalı otomatik cam motoru ve sağ arka kapı dışında kapıların bozuk olması dikkat çekiyor. Koltuklarda da zamanın verdiği ufak deformasyonlar göze çarpıyor.

Aracın motorunun garajda indirilmesiyle üzerinde titiz ve detaylı bir test gerçekleştirilmiş. Valflerinin, turbo ve pistonlarının gayet iyi durumda olduğu belirtilen incelemede yalnızca süspansiyonda ufak paslanmaların başladığı belirtilmiş.

Ömrünün benzinliye göre daha az olduğu düşünülen dizel motorlar, uygun koşullarda bakıldığı ve kaliteli yakıt kullanıldığı takdirde uzun yıllar sürülebiliyor. Bunun en canlı örneği de bu tarz uzun kullanım videoları. Kim bilir, belki de İstanbul’daki taksilerin birine yakın zamanda aynı testi uygulamak iyi bir fikir olabilir!

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Hiç saşırmadım. Uzun yıllardır her yıl gittiğimiz yazlık beldesinde bizimle aynı sitede oturan, 2006 model 1.9 TDI Ambiante paket füme Octavia'sı olan Ayhan amcamız var. 25 yıllık site komşumuz ve aracın ilk sahibi .Geçen yaz damadı arabayı yıkarken yardım etmiştim. Araç 400 küsür bin km 'deydi ve taş gibiydi hala. Kesinlikle benim 2 yaşındaki şirket aracından çok daha diri duruyordu.(egea) 🙂

  2. Benzini dizeli koyacak para olduktan sonra her araba 500 bin kmyi geçer….
    İngilterede askeri ücret 7700 tl , Dizelin litresi 8,5 tl.
    Türkiyede olsak 1650 tl askeri ücretle , kaç litre dizel alırsın 5,8 liradan.

    Araba bozuluyor dayanıyor olayından çok daha öte bir şey.

  3. İstanbullu demiş ki:

    Benzini dizeli koyacak para olduktan sonra her araba 500 bin kmyi geçer….
    İngilterede askeri ücret 7700 tl , Dizelin litresi 8,5 tl.
    Türkiyede olsak 1650 tl askeri ücretle , kaç litre dizel alırsın 5,8 liradan.

    Araba bozuluyor dayanıyor olayından çok daha öte bir şey.Hepsini görüntüle…

    Benzini mazotu koyduktan sonra her araba 500k kilometreyi geçiyorsa sanayideki 200k lara gelmeden motor isteyen arabalar ne oluyor peki?

  4. Ugur demiş ki:

    Benzini mazotu koyduktan sonra her araba 500k kilometreyi geçiyorsa sanayideki 200k lara gelmeden motor isteyen arabalar ne oluyor peki?Hepsini görüntüle…

    abe adam daha kendi aracını 200k km kullanmamış. Atıp tutuo

  5. Dizel ve turbo kullanımı çok bilinmediği için ömrü düşük diye bir algı var. Yoksa o bloklar contalar kapaklar benzinliden çok daha sağlam.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu