FeaturedHaberler

Brabham BT62, 700 beygirlik motoruyla ortaya çıktı




Eski F1 pilotu David Brabham öncülüğünde kurulan Brabham Automotive, ilk otomobil modeli olan BT62’yi İngiltere’de duyurdu. Bir süredir çeşitli ipuçları verilen Brabham BT62, markanın nostaljik geçmişine bir gönderme niteliğinde.

Brabham mirası geri dönüyor: Karşınızda Brabham BT62!

Bir pist otomobili olarak tasarlanan Brabham BT62, markanın 56 yıllık geçmişindeki ilk müşteri aracı olarak farklı bir yere sahip. 1962’de Jack Brabham tarafından kurulan kurulan F1 takımı, 1992 yılına kadar 403 yarışa katıldı ve 2 kez üreticiler şampiyonu oldu. Son olarak Brabham’ın oğlu 2014 yılında Formula 1’e tekrar giriş için çabalasa da başarısız oldu ve yol otomobilleri alanında çalışacaklarını açıklamıştı.

Agresif bir tasarıma sahip olan BT62’nin dış gövdesi karbon fiber ve kevlar malzemeden üretilmiş. Bu şekilde ciddi bir ağırlık kazanımı sağlayan otomobil, toplamda 972 kilogramlık ağırlığıyla dikkat çekiyor. Arka bölümdeki egzoz beslemeli devasa arka kanat, bu ağırlığa ek olarak 230 kilogramlık bir yere basma gücü sağlıyor. FIA onaylı karbon fiber yarış koltukları, 6 nokta emniyet kemeri, 10 inç dijital gösterge paneli ve takla kafesi ise iç mekanda dikkat çeken detaylar olmuş.

Brabham BT62’nin motor kısmında ise 5.4 litrelik V8 bir paket bulunuyor. Bu motor 700 beygir güç ve 666 Nm tork üretirken, 6 ileri sıralı şanzıman pist odaklı yaklaşımı ortaya koyuyor. 18 inç Michelin Pilot Sport GT lastikler ve Brembo frenlerle desteklenen aracın 0-100 performansı ile ilgili herhangi bir bilgi bulunmuyor.

David Brabham tarafından “üst düzey mühendislik” barındırdığı söylenen Brabham BT62’nin 1.3 milyon dolarlık fiyatı dudak uçuklatıyor. Son olarak toplam 70 adet üretilecek süper otomobilin ilk 35 adedinin, F1 döneminde yarış kazanan araçların giydirmesine sahip olacağını belirtelim.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu