FeaturedHaberler

Citroen C5 Aircross SUV Avrupa’da satışa sunuluyor




Citroen’in yeni kompakt SUV modeli C5 Aircross, yüzünü ilk kez geçtiğimiz yıl Çin’de göstermişti. Pek çok pazarda merakla beklenen Citroen C5 Aircross, artık Avrupa’da satışa sunulmaya hazır!

Citroen C5 Aircross, lüks araç konforunu SUV’a taşıyor!

Tasarımsal olarak crossover kardeşi C4 Aircross’tan izler taşıyan otomobil, Citroen’e göre sınıfının en konforlu aracı iddiasında. Progresif hidrolik süspansiyon teknolojisini kullanan Citroen C5 Aircross, bu sayede zor yol koşullarında bile maksimum konfor sunuyor. Ayrıca Advenced Comfort özelliği de yanal desteği arttırılmış koltuklar ve akustik ses yalıtımı gibi detayları bir arada topluyor.

C5 Aircross’un 580 litrelik bagaj hacmi, üç parçalı arka koltuklar yatırıldığı takdirde 1.630 litreye kadar genişleyebiliyor. Donanım tarafında ise 12.3 inç boyutunda TFT gösterge paneli, 8 inçlik multimedya ekranı, 360 derece görüş kamerası, otomatik panik freni, şerit takip asistanı, adaptif hız sabitleyici ve çarpışma uyarı sistemi gibi teknolojiler ön plana çıkıyor.

SUV modelin kaputunun altında ise toplam 4 motor seçeneği yer alıyor. 130 beygir güç üreten 1.2 Puretech ve 180 beygirlik 1.6 Puretech motorlar aracın benzinli tarafını oluşturuyor. Dizel tarafında ise 130 beygirlik 1.5 BlueHDi ve 180 beygirlik 2.0 BlueHDi motorlar bulunuyor. Tüm motor seçeneklerinin 6 ileri manuel ya da 8 ileri otomatik şanzıman seçenekleri ile satın alınabildiğini belirtelim.

Fransa’da üretilecek olan yeni Citroen C5 Aircross, yıl sonuna doğru satışa sunulacak. Citroen, önümüzdeki yılın sonunda aracın hibrit versiyonunu da kullanıcılarla buluşturacak.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Guzell, begendim. Ama eskiden citroen in her arabasinin dis ve ic tasarimlari birbirinden farkli olurdu, simdi sadece boyut olarak farklilasicaklar gibi hissettim. Umarim boyle olmaz.

  2. ülkemize gelirse 200 bin tl’den başlayan uygun fiyatlarla satışa sunulur. 50000 tl için 12 ay yüzde sıfır faizli kampanya da cabası..

  3. Fotoğraflarda aracı araziye sokmuşlar. Bu aracı alanlar fotoğraflara, reklamlara aldanıp da araziye girmeseler bari.

  4. Aileye ayak uyduran bir model olmuş. Citroen’in yeni nesil tasarım dilini çok beğeniyorum aynı tasarım dilini yeni C3-C3 Aircross, C4 Cactus, yeni Berlingo’da da görmüştük şimdi aynısını yeni C5 Aircrossta da görüyoruz. Bu tasarımın Citroen’e çok yakıştığını söylemeliyim bu tasarım Citroen’den başka markaya yakışmıyor

  5. Citroen’in çekik gözlü tasarımını beğenmeyen arkadaşlar. Bu Citroen’in yeni nesil tasarım dilidir buna benzer bir tasarımı artık Hyundai de kullanıyor. Ancak bu tasarım Citroen’de başka bir güzel duruyor. Tasarımı gerçekten çok şık duruyor aynı zamanda çokta kaliteli bir araç olduğunu söylemeliyim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu