FeaturedHaberler

Dacia, önümüzdeki dönemde 2 yeni SUV tanıtacak




Romanyalı otomobil üreticisi Dacia, üretim hattından ilk aracının indirilmesinin 50. yılını kutluyor. 1999 yılında Renault çatısına girdikten sonra hızlı bir yükseliş yaşayan marka, önümüzdeki dönemde 2 yeni SUV model tanıtacak.

Dacia’dan 2 yeni SUV geliyor: Grand Duster ve Duster 2.5!

Renault-Nissan ittifakına yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre Dacia, Ağustos ayında düzenlenecek Moskova Otomobil Fuarı’nda yeni bir model duyuracak. Markanın sevilen modeli Duster’a göre “daha rafine ve biraz daha pahalı” olacağı belirtilen aracın Grand Duster olarak adlandırılacağı söyleniyor. Daha önce de pek çok kez dillendirilen Grand Duster, 7 koltuklu bir SUV model olarak düşünülüyor.

Dacia’nın tamamen yeni olarak planladığı diğer model ise B-Crossover sınıfında yer alacak. Kod adı “Duster 2.5” olarak adlandırılan araç, Clio 5 ile aynı platformu paylaşacak. Ayrıca bu platformun yeni Sandero’da da kullanılacağı belirtiliyor. Dacia yetkilileri crossover iddialarını doğrularken, kardeş model Renault Captur’un satışlarını engellememek için bu modelin en erken 2020 yılında tanıtılabileceği söyleniyor.

 

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Hadi bakalım gelsin “önden şuna benzetmişler”, “yandan bir tarafıma benzetmişler” yorumları.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu