FeaturedHaberler

Lada Niva, sonunda Türkiye’de satışa sunuluyor




Ülkemize gelmesi adeta yılan hikayesine dönen Lada, kısa süre içerisinde satışlara başlıyor. Rus markanın başarılı arazi aracı Lada Niva’nın fiyatları ve ülkemize gelen donanım özellikleri de sonunda belli oldu.

Ülkemizde satışa sunulan Lada Niva, vergi kurbanı oldu!

Eski bayilerinden Sever Oto Group’un Türkiye distribütörlüğünü aldığı Lada, yakın zamanda ülkemizde satışlara başlayacak. Showroomlarda yerini alan Niva modeli ile Türkiye’ye geri dönen Rus markanın XRAY ve Vesta gibi iddialı modellerinin de önümüzdeki dönemde yollara inmesi bekleniyor.

Ülkemize 3 ve 5 kapı olmak üzere toplam iki gövde seçeneği ile gelen Lada Niva, standart ve Urban adlı iki donanım seçeneğine sahip. Aktarma tarafında 4×4 sisteminin standart olarak sunulduğu araçta 83 beygir gücünde 1.7 litrelik bir motor yer alıyor. Hidrolik direksiyon, otomatik açılır cam, koltuk ısıtma ve ABS gibi donanımların standart olarak sunulduğu Niva, LPG opsiyonuyla satın alınabilecek.

Bayi çalışmalarının tamamlandığı ve önümüzdeki günlerde satışlarına başlanacağı öğrenilen Lada Niva’nın fiyatları ise sevenlerini üzecek gibi duruyor. Aracın 3 kapılı standart versiyonu 70 bin liradan alıcı bulacakken, fiyat 5 kapılı Urban paketinde 90 bin liraya kadar çıkıyor. Son olarak aracın motor hacminden dolayı vergi dezavantajına sahip olduğunu, bunun da fiyatları büyük ölçüde etkilediğini belirtelim.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

38 Yorum

  1. Ormanci demiş ki:

    Şunu alana "enayi" demekten başka çare yok, üzgünüm… Duster varken hele…Hepsini görüntüle…

    Zevkler, tercihler…

    Az yaksın kaygısı yoksa Duster bir şey vaat etmiyor. Arazi kullanılacaksa zaten kıyasa gerek yok. Biri arazi aracı, diğeri suv.

    1. Duster'ı sıfır babında söyledim. Yoksa offroad amaç ise yine bir sürü 2.el alternatifi bulunabilir, hatta bu paralara yapılı falan hazır alınır.

  2. Motor hacmiymiş bilmem neymiş umurumda bile değil açıkçası. Milletin eşşek niyetine bindiği 3.sınıf kalitede ki araçlara bu ülkede 70-90 bin lira para isteniyorsa bu soygunu yapanın adını Devlet koyup yumuşatmışlar, namına da Bolu Beyi deniyor demektir. Ahali halinden memnunsa bile, yok mu bir Köroğlu bu zulmü durduracak ?

  3. Sen Mercedes misin de aynı tasarimla giriyorsun piyasaya o kadar ikonik bu araç ta haberimiz mi yok…

  4. Ormanci demiş ki:

    Şunu alana "enayi" demekten başka çare yok, üzgünüm… Duster varken hele…Hepsini görüntüle…

    Lada Niva dag kecisidir. Duster’in Niva yaninda esamesi okunmaz (Arazide)
    Aracin vergi sistemine takilmasi disinda bir sorunu yok. Niva’nin amaci ve islevi belli

    1. Duster’ı sıfır babında söyledim. Yoksa offroad amaç ise yine bir sürü 2.el alternatifi bulunabilir, hatta bu paralara yapılı falan hazır alınır. Vitara, Jimny, şu 4×4 pickup'lar hepsi olabilir.

  5. Araba vergiye takılmasa 50.000tl olacaktı ve günümüzde oldukça normal yurtdışı fiyati 9.000$ ne olsaydı yani fabrika çıkış sıfır arazi aracı 1.000$ mi olsaydı. Arabanın amacı arazi motor şasi direksiyon ve arazi ole baş başasınız illa ekran gerekmiyor

  6. Dusterin en bazı bile 106 bin tl olmuş, 70 bine soğuk savak dönemi sovyet iş makinesi almak daha mantıklı geliyor bana.

  7. Niva en sevdiğim araçlardan biri offroad için. Temiz bir ikinci el 99 sonrası veya 2007 sonrası nivalardan almak daha mantıklı arada hiç bir fark yok. Vergileri de haliyle çok düşük. Bana göre bir de arazide duster falan hikaye niva varken bir de samurai var tabi fıtı fıtı gidiyor hafif olduğu için defenderler de ağır abi

  8. Birgün brni bunlardan birini bayiden çıkartırken görürseniz şaşırmayın. Niva, defender, samurai, jimny, bir araç değil makinadır ve hizmet için vardır.

  9. Bu aracın çekiş sisteminin günümüzdeki araçlardan ne gibi farklılıkları var da bu kadar arazide başarılı?

  10. Ormanci demiş ki:

    Duster’ı sıfır babında söyledim. Yoksa offroad amaç ise yine bir sürü 2.el alternatifi bulunabilir, hatta bu paralara yapılı falan hazır alınır. Vitara, Jimny, şu 4×4 pickup'lar hepsi olabilir.Hepsini görüntüle…

    Vitara'nın 4×4'ü (manuel) 109 binden başlıyor.
    Jimny'nin 2018'i yok, 2017'si (eğer elinde olan bayi varsa) 95 bin lira ve manueli yok, otomatik.
    Daha önce de çok konuştuk forumda. Sıfır araba ile ikinci el araba kıyaslanmaz. Ayrı kulvarlar.

    Vergiden dolayı fiyat uçuyor vs. Bu bizim devlet nedeniyle olan bir şey. Üst vergi diliminde olmasına rağmen bir çok SUV'den daha uygun ama zaten aynı kulvarda değiller. Tekrar ediyorum amaç araziyse zaten SUV'ler Pickup'lar falan geridedir bu makineden.

    Böyle bir kanal var, Niva sahibi videolar paylaşıyor. Kim bunu alıp uzun yol yapmak ister? Makine dairesi gibi. 🙂

  11. 70 bin Dacia ve Lada’ya vereceğime. Kutuya dört teker takarım ona binerim daha iyi..

  12. Bizim zj 5.9, land cruiser ve l200 ker ile battığımız yerde niva hiç takılmadan geçip birde bizim için vinçleme noktası olmuşluğu vardır. Dünya üstünde avrupada satılan saf arazi aracı olarak şuan başka örneği yok

  13. Heralde asfaltta kullanmak için Niva alan yoktur. Niva ‘nın üstün arazi kabiliyeti var ve ülkemizde de dünyada da çok seveni var. Şimdi bizim muhteşem ekonomimiz sayesinde, vergilendirme saçmalığı ve kur yüzünden bu aracın fiyatı böyle olmuş diye Niva ‘yı gömenler var. İnsanlar bu aracı off road için ikinci araç olarak alıp modifiye ediyorlar. Eğer ülke normal olsaydı da araçlar ederinden satılsaydı bu kutu dediğiniz aracın satış rakamlarına hayret ederdiniz. Yok siz bu araç 40-50 bine satılsaydı bile “off road için de olsa” alınmazdı diyorsanız off road ile ilginiz yok demektir, o zaman yorum yapmayın.

  14. Motor silindir hacmi 1600-2000 cm3 aralığında olan araçların ÖTV matrahı 100 bin lirayı aşmayanlar için %100 olacak.
    Kdvyi de dus. Bayi cikisi 30bin tl

    Haa bir de
    MTV, 1601 cc-1800 cc arası araçlar için, fiyatı 100 bini aşmayanlarda (1-3 yaş arası) 2 bin 512 lira

  15. emreozukan demiş ki:

    Bizim zj 5.9, land cruiser ve l200 ker ile battığımız yerde niva hiç takılmadan geçip birde bizim için vinçleme noktası olmuşluğu vardır. Dünya üstünde avrupada satılan saf arazi aracı olarak şuan başka örneği yokHepsini görüntüle…

    Saygı duydum. 5.9 un gecemedigi yeri geçmesi saygı duymayı gerektirdi.

  16. mcanerg demiş ki:

    ölü doğumHepsini görüntüle…

    Beklediğimiz kadar düşük olmayabilir satışları. Çünkü bu aracı hobi aracı olarak alıp dağa, taşa, göle, bataklığa vuracak potansiyelde insanlar var. Günlük kullanım harici "zevk/hobi/aktivite" için Niva alınır mı diye sorulursa pek çok 4×4 ten iyi performans verdiği için değerlendiren olabilir.

  17. Niva sevenler vardır, hayranları vardı, sahipleri de olabilir forumumuzda. O yüzden birazcık dikkatli olalım, ayıp olmasın

  18. alfhonso demiş ki:

    Niva sevenler vardır, hayranları vardı, sahipleri de olabilir forumumuzda. O yüzden birazcık dikkatli olalım, ayıp olmasınHepsini görüntüle…

    Ben de Niva severim, bir ara almayı düşündüğüm de bir arabadır kendisi ama gidip 100 bin verilecek bir araba değildir maalesef. 30-35 Bin'e ikinci eli alınıp dağa taşa tepilir. Ha bu arada Duster arazide Niva'nın yanından geçemez.

  19. Bu fiyatlara rağmen 50'den fazla Niva satışı olursa birileri ya cidden sağlam bir arazi yapacaktır ya da sağlam bir NivaLover olabilir.:)Not: Niva'yı severim, ama bu paraya değil.:)

  20. yazık lan devlet bi niva dan 1,5 niva kar ederken distribütör 2,3 bin lira anca kar koyabilmiş heralde 😀 rusyada 470k ruble den başlıyor yani 33-34 bin lira 😀

  21. 1.6 olsaydı belki…

  22. Bu arabanın ederi en fazla 50 bin lira. Distribütör ile görüştüğümde "Yıllardır Lada servisiyiz, piyasası belli aracı satabilmek için çok az kâr koymak zorundayız" demişti. Buna rağmen showroom'a gelen 37 bin liralık araba 90 bin lira, diyecek pek bir şey yok.

  23. Yalnız aşırı ölü doğmuş o paralara türk toplumu imkanı yok tercih etmez. Onun dışında az-çok bişeyler satacaktır sonuçta kült bir model
    [​IMG]

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu