FeaturedHaberler

Mercedes’ten elektrikli otomobil üretimine dev yatırım!




Gelecek jenerasyonunu tamamen elektrikli otomobiller üzerine şekillendiren Mercedes-Benz, bu yolda yatırım hızını arttırıyor. Alman marka, Fransa’da elektrikli otomobil fabrikası oluşturmak için dev bir anlaşmaya imza attı.

Mercedes-Benz’ten Fransa’ya “elektrikli” yatırım!

2025 yılında sattığı her dört aracın birinin elektrikli olmasını hedefleyen Mercedes-Benz, bu yoldaki en büyük adımını Fransa’da attı. Daimler’in Smart Fortwo üretimi için kullandığı Hambach fabrikasını genişletecek olan marka, toplam değeri 500 milyon Euro olan bir anlaşma imzaladı. Daimler yönetim kurulu başkanı Dieter Zetsche ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, anlaşmayı Elysée Sarayı’nda imzaladı.

Geçen yıldan bu yana Smart EQ Fortwo modelini üreten Hambach fabrikası, Alman üreticinin 2 elektrikli modelinin üretim üssü haline gelecek. Marka bunun yanı sıra Almanya’daki Bremen, Rastatt, Sindelfingen fabrikaları ile ABD’deki Tuscaloosa fabrikalarında da elektrikli modellerin üretimini gerçekleştirecek.

Önümüzdeki yıl ilk elektrikli modeli olan EQC SUV’u duyuracak olan Mercedes, önümüzdeki 4 yılda toplam 10 model daha tanıtacak. Ayrıca toplam 6 pil fabrikası kurmak için önümüzdeki yıllarda 1 milyar Euro’luk yatırım daha gerçekleştirilecek.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Şunlar çıksada vergisiz otomobil alsak birde dolar 2tl olsun tamamdır Ütopyamız 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu