FeaturedHaberler

Nissan dizel motorlardan vazgeçiyor




Nissan dizel motorlu otomobillerinin satışlarını yavaş yavaş sonlandıracağını onayladı. Geçtiğimiz aylarda benzer bir kararı Toyota da almıştı.

Automotive News Europe‘a yaptığı konuşmada Nissan sözcüsü haberlerin doğruluğunu onaylayarak alınan kararın sebebini azalan satışlar ile artan kısıtlamalara ve vergilere karşı tüketicilerin endişesi olarak belirtti.

“Diğer markalar ve sanayi kuruluşlarıyla birlikte dizel motorlardaki düşüşü görebiliyoruz, ancak kısa vadede dizel motorların son bulmasını da beklemiyoruz. Şu anda modern dizel motorlar talep görmeye devam etmekte ve Nissan da dizel motorlar sunmaya devam edecektir.”

Dizelin yerine elektrikli otomobil gelecek

Nissan sözcüsü aynı zamanda dizel satışlarının yoğun olduğu Avrupa’da elektrikli otomobillere geçerek dizeli kademe kademe kaldıracaklarını ekledi.

Bloomberg‘in raporuna göre geçtiğimiz yıl Nissan Avrupa’da 128 bin 456 adet dizel otomobil sattı. Geçtiğimiz aylarda bilinmeyen bir kaynak tarafından dizel satışlarındaki düşüşün sonucu Japon markanın İngiltere fabrikasında işten çıkarmaya gideceğini iddia etmişti. Benzer bir karar yakın zamanda Jaguar Land Rover tarafından da alındı.

 

Sergen Satır

Merhaba, ben Sergen. 1997 doğumluyum, İzmirliyim. Mütercim-tercümanlık öğrencisiyim, bir de otomobillere son derece meraklıyım. Otomobillere olan ilgim ve bilgim her geçen gün artıyor. Edindiğim deneyimlerin çoğunu Otopark.com'a borçluyum. Şimdi ise hedefim Otopark'ı olduğundan çok daha iyi bir konuma getirmek.

İlgili Makaleler

5 Yorum

    1. Ülkemizde Micra hariç satılan tüm Nissan modellerinde dci dizel motor mevcut.

      1. Kendi motoru değil Nissan’ın renault motoru o dCi lar. Demek istediği zaten dizel motora Arge yapmıyor bir anlamı yok satışa göre düzenleyecek işte

  1. Gelecek planlarını açıklamış Nissan diğer birçok otomotiv firması gibi aslında endişelenecek ya da yeni birşey yok diyebiliriz.

  2. yani demek istiyor ki Renault'ya artık senden dizel motor almayacağım bana elektrikli motor çalış gel

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu