FeaturedHaberler

Opel Corsa GSi, 150 beygirlik motoruyla detaylandı




Geçtiğimiz ay ortaya çıkan yeni Opel Corsa GSi, Alman markanın model gamında iddialı bir hot hatch olarak yerini almıştı. Performans verileri açıklanan otomobil, küçük cüssesine rağmen doyurucu rakamlara sahip!

Opel Corsa GSi 150 beygir motoruyla adeta “fındık faresi”!

Kaputunun altında 1.4 litrelik turbo benzinli motor barındıran Corsa GSi, kullanıcılarına 150 beygir güç ve 220 Nm tork sunuyor. En yakın rakipleri Ford Fiesta ST’nin 198 beygir gücünde olduğunu düşünürsek aracın gücü beklentileri pek de karşılamıyor. Ancak OPC versiyonundan ödünç alınan şasinin sürüş dinamikleri bakımından “eğlenceli” olduğu ifade ediliyor. Motora eşlik eden kısa oranlı 6 ileri manuel şanzıman da dikkat çeken unsurlar arasında bulunuyor.

Saatte maksimum 207 km hızlanabilen Opel Corsa GSi, 0’dan 100 kilometreye 8.9 saniyede çıkabiliyor. İç mekanının daha sonra gösterileceği araçta deri direksiyon ve vites topuzu, alüminyum pedallar ve Recaro koltuklar opsiyonunun bulunması bekleniyor. Yıl sonuna kadar Avrupa’da satışa sunulması beklenen Corsa GSi’ın muhtemelen son 3 kapılı Corsa modeli olacağını belirtelim.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

11 Yorum

  1. Tam olarak bir hothatch demek yerine warmhatch demek daha uygun sanırım.. Eğlenceli sürüş vaat eden bir warmhatch gözüyle bakılırsa sövülmeyebilir 😀

  2. Cenk demiş ki:

    Tam olarak bir hothatch demek yerine warmhatch demek daha uygun sanırım.. Eğlenceli sürüş vaat eden bir warmhatch gözüyle bakılırsa sövülmeyebilir :DHepsini görüntüle…

    Yeteri kadar ısıtamamışlar bence… 😀

  3. Ozgur Gunes demiş ki:

    Yeteri kadar ısıtamamışlar bence… :DHepsini görüntüle…

    Ee tabii biraz daha ısıtmak lazım gibi duruyor 😀

  4. Üretim kalitesine birazcık güvensem gayet alınası bir araba derdim. Sürüş dinamikleri Fiesta'ya çok benziyor. Performans olarak gayet yeterli bence. GSI dediğimiz modeller OPC gibi hardcore seri değil. Corsa GSI da warmhatch bir araba. O yüzden Fiesta ST ile karşılaştırılması hata. En fazla Fiesta Red gibi modellerle karşılaştırılabilir. Tek kapılı modelin silüeti filan da hoşuma gidiyor da işte… Test sürüşümde orta konsol yolcunun kucağına fırlamayaydı iyiydi :')

  5. 18 bin Euro'dan başlıyormuş Almanya'da. Çok pahalı, 8.9 saniye çok fazla. Olmamış vallahi…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu