FeaturedHaberler

Skoda modelleri de dijital göstergeye kavuşuyor




Çek otomobil markası modellerinde dijital değişimlere hazırlanıyor.

Skoda dijital gösterge donanımını Karoq, Kodiaq, Octavia, ve SuperB’de modellerinde sunmaya hazırlanıyor. Yakın kuzenleri olan Seat, Audi ve Volkswagen gibi, 2019 yılında dijital göstege satışına başlanacak.

Skoda, aktif bilgi ekranını 2 Temmuz’da Down Under satışa çıkan yeni Karoq ile piyasaya sürdü. Günümüzde diğer markaların da dijital ekranlara geçmesi ve bununla beraber talebin de artması markayı harekete geçirdi. Bu yılın son çeyreğinde Kodiaq, Octavia, ve Süperb olmak üzere birkaç modelde dijital ekranı görmeye başlayabiliriz.

Yeni donanım her ne kadar üretim maliyeni arttırsa da 2019 yılında bazı modellerinde stantard olarak sunulacağı söylentiler arasında.


Seat’ın yeni dijital panelini görmediyseniz BURAYA tıklayabilirsiniz.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Audi’de bile standart olarak sunulmayan virtual cockpit’i standart olarak sunacaklarini sanmiyorum..
    Eger oyle bir sey olursa vag komplocudur, isbirlikcidir, serefsizdir, haindir audhushcuchhshc

  2. dijital göstergeler analoglara göre çok daha ucuz, ama sektörde bunu üst modelden koyarak hem daha çok kar ediliyor hem de lüks olan bu algısı ile otomobiller ucuzlaştırılıyor, analog göstergelerde step motor sürücüler plastik parçalar ıvır zıvır bir sürü pahalı ve kalıplı parça var, dijitallerde ekran can bus çerçeve bitti gitti. karşı değilim dijital ekranlara ama aslında daha ucuzu daha pahalıya aldığınızı bilin:)

  3. sahmerdan demiş ki:

    dijital göstergeler analoglara göre çok daha ucuz, ama sektörde bunu üst modelden koyarak hem daha çok kar ediliyor hem de lüks olan bu algısı ile otomobiller ucuzlaştırılıyor, analog göstergelerde step motor sürücüler plastik parçalar ıvır zıvır bir sürü pahalı ve kalıplı parça var, dijitallerde ekran can bus çerçeve bitti gitti. karşı değilim dijital ekranlara ama aslında daha ucuzu daha pahalıya aldığınızı bilin:)Hepsini görüntüle…

    O is cok da oyle olmuyor. 1920×720 pixel HD cozunurlukte , 10-12 inc arasi ekran bu. Icinde gpu var. Ekrandaki parcalarin bir kismi Nvidia bir kismi Bosch
    Ayrica bu tarz urunlerin icerisinde iletkenligi arttirmak icin kiymetli metaller de kullaniliyor
    Yani sandiginiz kadar ucuz parcalar degil..
    Seat Leon’un gostergesi ne kadar kaliteli ki, veya icindeki materyaller ne kadar kaliteli ki ? Rolls Royce degil ki bu ekraninda cok kaliteli malzemeler kullanilsin.

  4. Her tarafımız ekran doluyken otomobillerin de ekrana boğulması… Şık kadranların, ibrelerin renkli piksellere dönmesi… Evet, bence kötü haber. Ben de kaliteli gerçek bir gösterge paneli ve ona kararında bir boyutta iliştirilmiş ekranın tek bir ekrandan daha maliyetli olacağını düşünüyorum. Tek gerekçem ucuz seçeneği (çünkü bence artık ekran daha ucuz) sözde teknolojik diye pahalıya almamız değil. Bir ekranın hiçbir zaman gerçek mekanik bir tasarım kadar şık, fonksiyonel ve uzun ömürlü olamaması.

  5. Gözümüzü onlarca ekran ile yorarken birde bununla mı yoracağız. Uzun yolda multimedya ekranını kapatan biri olarak mecburen açık bırakacağım bir parlak mavi ışığı almayayım sağolun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu