FeaturedHaberler

Tesla Model 3’ün en pahalı sürümünün detayları netleşti




Tesla’nın en uygun fiyatlı otomobili Model 3, yarım milyondan fazla ön sipariş almasıyla dikkatleri üzerine toplamıştı. Üretim rakamları beklenenin altında giden aracın en pahalı sürümü, Elon Musk tarafından detaylandı.

“Gırtlak dolu” Tesla Model 3’ün verileri ortaya çıktı

35.000 dolarlık fiyatıyla oldukça ekonomik bir elektrikli otomobil olan Model 3’ün yüksek performans versiyonu uzun süredir bekleniyordu. Çift motorlu ve 4 tekerden çekişli en üst paketin özellikler ve teknik verileri, şirketin CEO’su Elon Musk tarafından duyuruldu. 0’dan 100 kilometreye yalnızca 3.5 saniyede çıkacak P(3)D* sürümü, 500 kilometre menzil ve 250 km/s maksimum hıza sahip olacak.

BMW M3’ten %15 daha hızlı olduğunu söyleyen Musk, “Sınıfından tüm araçlardan iyi.” diyerek bir anlamda tecrübeli rakiplerine rest çekmiş oldu. Performans sürümü, Autopilot harici bütün opsiyonların eklenmesiyle 78.000 dolar seviyesinde satışa sunulacak. Aracın baz sürümünün ise, rakibi olarak gösterilen M3’ün 66.500 dolarlık fiyatına yakın olması bekleniyor.

* Tesla, modellerinin performanslı sürümlerinin başına P, çift motorlu araçlarının sonuna ise D eki getiriyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Bir Amerikalı Mustang GT 0 km 2018 model ile Tesla Model 3 arasında kalıyor, ne karşılığında mı? Sadece 35.000 birim…

    Geçen bir arkadaş 50.000 birime araç tavsiyesi istedi, yemin ediyorum utancımdan araç yok bu fiyata diye, üç beş yukarı bir şeyler paylaştım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu