FeaturedHaberler

Yeni Volvo S60’ta dizel motor yer almayacak




Volvo’nun D sınıfı sedan modeli S60, kısa süre sonra yepyeni yüzüyle karşımıza çıkacak. Merakla beklenen yeni Volvo S60’ta dizel motor seçeneğinin bulunmayacağı, markanın yaptığı açıklama ile resmen doğrulandı.

Yeni Volvo S60’ta hibrit motorlar ön plana çıkacak

4 silindirli T5 ve T6 Drive-E yeni nesil benzinli motorlar ile donatılacağı açıklanan Volvo S60, iki tane de hibrit motor seçeneği ile gelecek. Hibrit motor olarak 340 beygirlik T6 Twin AWD ve 390 beygirlik T8 Twin AWD hibrit motor seçeneklerinin olması bekleniyor. Bu motorların halihazırda satışta olan Volvo V60’ta da kullanıldığını belirtelim.

Volvo CEO’su Hakan Samuelsson, alınan kararın İsveçli markanın gelecek planlamasının önemli bir halkası olduğunu belirtiyor. “Elektrikli geleceğe inanıyoruz ve artık yeni bir dizel motor geliştirmeyeceğiz.” diyen Samuelsson, 2020 yılından itibaren sattıkları her iki aracın birinin tamamen elektrikli olmasını bekliyor. Markanın Amerika’daki Güney Karolina fabrikasında üretilecek olan yeni S60, bu yılın ikinci yarısında yollarda olacak.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu