FeaturedHaberler

Zamlara doymayan akaryakıta ÖTV düzenlemesi geldi!




Yılbaşından bu yana yaklaşık 70 kuruş, son 1 yılda ise 1 lira 30 kuruştan fazla artan akaryakıt fiyatlarına Bakanlar Kurulu düzenlemesi geldi. Akaryakıta gelen ÖTV düzenlemesi ile ilgili detaylar haberimizde!

Sürekli zamlanan akaryakıta ÖTV formülü geldi

Bugün yürürlüğe giren Bakanlar Kurulu kararıyla, akaryakıtın ham fiyatlarında meydana gelecek artış oranında ÖTV indirimi yapılacak. Akaryakıt fiyatlarında yaşanacak indirimlerde ise ÖTV oranı, mevcut vergi tutarlarını aşmayacak şekilde uygulanacak. Bu şekilde uluslararası petrol fiyatlarından kaynaklı zamların vatandaşa yansımaması hedefleniyor.

Son benzin zamlarının ardından benzinin litre fiyatı 6.25 TL seviyelerine yükselmiş durumda. Bu fiyatın 91 kuruşunu KDV, 2.41 TL’sini ise ÖTV kalemleri oluşturuyor. Yapılan düzenlemeye göre kurşunsuz benzin, motorin ve LPG’ye yapılan zamlar vatandaşa yansıtılmadan ÖTV kalemi içerisinden düşülecek.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

12 Yorum

  1. Alcantara demiş ki:

    vatandaşa yansıtılmadanHepsini görüntüle…

    Yansımayan noktamız kaldı mı ? :confused:

  2. Yav he he… aklınız neredeydi bugüne kadar?

    Seçim ayağına yaptık demiyorlarda yok ÖTV oranı düzenleniyeh, yok dövizle ayarlaniyeh…

    Geçti babacım geçti artık. Adam kandıracak seviyesizler! Ha bunlara kanan bi güruh var o ayrı konu tabii. Brent 100 küsür $ iken, dolar 2.90 iken bu memlekette benzin 4 küsür TL idi be!

    Hadi milleti kandırıyorsunuz, bari artık utanmadan biz yaptık, biz ettik numaraları yapmayın.. ayıp denen bir şey var lan!

  3. beyler madem elimizden pek bişey gelmiyor zamlar konusunda, bizde kendimi eğitelim tüketim düşürme konusunda.
    Bu videoya güzel bir alt yazı yapalım diyorum. Kurgusu çok güzel.

  4. beyler heyecanlanmıyalım düzenleme adı altında yükseledebilir Ötv yada ötv düşer başka bi vergi gelir

  5. ali_tremonti demiş ki:

    beyler heyecanlanmıyalım düzenleme adı altında yükseledebilir Ötv yada ötv düşer başka bi vergi gelirHepsini görüntüle…

    Zaten haberde de indirim geliyor denmiyor ki. Kisaca ozeti bundan sonra buyuk zam yok sadece. 6 nin altina asla dusmez bu saatten sonra.

  6. Sailor demiş ki:

    Zaten haberde de indirim geliyor denmiyor ki. Kisaca ozeti bundan sonra buyuk zam yok sadece. 6 nin altina asla dusmez bu saatten sonra.Hepsini görüntüle…

    0 atalım 😀 70 kuruşa benzin alalım 😀

  7. Bu saatten sonra bu şekilde toparlamanız mümkün değil. Ama yine de buna tav olacak güruh ülkede mevcut.

  8. Beyler, asıl darbeyi duymadınız, indirim gelince de fiyatlara yansıtmayacaklarmış, devletimizin zararını karşılamak için <333

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu