FeaturedHaberler

Batmanın eşiğine gelen Faraday Future’a can suyu!




2014 yılında kurulan Faraday Future, başlangıçta Tesla’ya rakip olarak doğsa da uzun süredir maddi sorunlar ile boğuşuyor. Kaliforniya merkezli marka, faaliyetlerini sürdürecek önemli bir yatırım aldığını duyurdu.

Faraday Future, yeni yatırım ile hayatına devam edecek!

Çinli internet girişimcisi Jia Yueting’in kurucusu olduğu Faraday Future, geçtiğimiz yıl ilk seri üretim modeli FF91’i tanıttıktan sonra ciddi mali sorunlar yaşamaya başladı. Yueting’in açılan soruşturmalar nedeniyle zor günler geçirmesi markanın nakit akışını da etkiledi. Nevada’da 1 milyar dolar yatırımla faaliyete geçireceği fabrika projesini iptal etmek zorunda kalan FF, yönetim ve tasarım departmanlarından pek çok üst düzey ismi de kaybetmişti.

Markanın zor günlerinde 800 milyon dolar yatırım yapan Season Smart Limited, Evengrande Health adlı Hong Kong’lu bir gruba satıldı. Faraday Future’a önümüzdeki iki yılda 1.2 milyar dolar yatırım yapacak olan grup, bu şekilde %45’lik hakim hissenin de sahibi olacak. Kurucu Jia Yueting ise %33’lük hissenin kontrolünü sürdürmeye devam edecek.

Hanford’da eski Pirelli lastik fabrikasını satın alan FF, bu ayın başında gerekli inşaat izinlerini almıştı. FF91 modelini yıl sonuna kadar üretmeyi planlayan marka, aldığı son yatırım ile bu hedefini gerçekleştirecek gibi görünüyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu