FeaturedHaberler

Bir efsanenin sonu: Lancia resmen tarih oldu!




Delta ve Stratos gibi ikonik modeller ile bir döneme damgasını vuran Lancia, uzun süredir kendi kabuğuna çekilmişti. FCA, bir süredir yeni haber alınamayan markanın ölüm ilanını verdi!

Fiat-Chrysler, İtalyan efsanesi Lancia’nın fişini çekti!

Fiat Chrysler Automotive (FCA) bünyesinde yer alan Lancia, 2007 yılında “basit şehir araçları” üretmek için küresel pazara geri dönmüştü. Yeni Delta ve Ypsilon gibi modellerle istenilen satış başarısını yakalayamayan marka, 2014 yılında yalnızca İtalya pazarında satış yapma kararı aldı. Son dönemde sadece Ypsilon modelini üreten İtalyan marka, 1 Haziran’dan itibaren bu aracı da üretimden kaldırdı. Böylece markanın model gamında güncel olarak üretilen herhangi bir model kalmadı.

Lancia’nın faaliyetlerine son verdiği ile ilgili FCA cephesinden herhangi bir resmi bilgi bulunmuyor. Ancak Fiat Chrysler’in geçtiğimiz günlerde düzenlediği 4 yıllık plan toplantısında markanın yer almaması, kaderine terk edildiği iddiasını güçlendiriyor. Ayrıca grup bünyesinde yer alan performans markası Abarth’ın da yeniden yapılanarak yalnızca aksesuar satışına yoğunlaşacağı bildiriliyor.

Peki siz İtalyan markanın son durumu ile ilgili neler düşünüyorsunuz? Aşağıdan yorumlarınızı paylaşarak fikrinizi belirtebilirsiniz.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Fulvia, Stratos ve Martini Racing renklerine bürünmüş efsane ralli araçlarınla hatırlayacağız seni Lancia…

  2. TRT’de ralli programlarında “.. kapı numaralı Lançasıyla yarışan ..” cümlelerini çok sık duyardım. Ve ne hikmetse o dönemin spikerleri Lancia’nın nasıl telaffuz edilmesi gerektiğini biliyorlarmış, boş insanlar değillermiş. Böyle güçlü bir geçmişi olan bu markayı maalesef Fiat değerlendiremedi. Yeni Delta ve Ypsilon kötü mü oldu? Hayır, kesinlikle 10 numara araçlar ama sadece “ya bu marka için 2 model çıkarıverelim olsun bitsin” mantığıyla yaklaştılar. Düşünün Delta için resmi olarak firma tarafından sağlanmış Türkiye’de bir tane test sürüş videosunu bulamazsınız. İnsanlar kendi çabalarıyla, kendi arabalarının ya da arkadaşlarının arabalarının testleri yaptılar. Ona rağmen sattı bu araba. Yazık çok yazık. Yerli araba yapacağız diyoruz ya sıfırdan marka üretmek ve tanıtmak yerine böyle bir marka alınıp güçlü bir giriş yapılabilir bilmiyorum neden olmasın.

  3. Bence marka olarak otomotiv dünyası için elinden geleni yapmış ve tasarımları ve ruhu ile günümüzde güncel olarak üretimi yapılan birçok markanın araçlarına ilham olmuştur lancia. örneğin deltanın led gündüz farları üretildiği 2008 yılından bu zamana kadar birçok otomobilin yüz ifadesine katkıda bulunmuştur. Bana kalırsa öylece rafa kaldırılabilecek bir marka değil, önümüzdeki yıllarda yine fark yaratan ve bu sefer daha iyi bir satış stratejisiyle karşımıza çıkacaktır.

  4. Marka özelinde üzüldüm, ama her son yeni başlangıçlara gebe olabiliyor; Yerli otomobil üretecek bir babayiğit grubu oluşturduk ama hala bir faaliyet yok. İflas eden Saab trenini kaçırdık bunu kaçırmasak keşke. Böylesine bir geçmişi olan markayı alıp %100 Türk sermayesi ile Türk markası haline getirmek çok akıllıca olurdu. Bırakın insanlar Lancia’yı yine İtalyan bilsin, sermayesi ve karı Türk olduktan sonra kime ne.. İlerde alt ya da kardeş markalar da çıkar içinden, hem de Türkçe isimli.. Bugün Land Rover’ı Hintli Tata, Volvo Cars’ı Çinli Geely aldı ve yollarına dolu dizgin devam ediyorlar.. Günümüzden ortalama 100 yıl kadar önce kaçan otomobil devi yaratma fırsatını, hali hazırda var olan bir devi devralarak tekrar değerlendirebiliriz. Bu gibi akıllı adımlara ihtiyaç var..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu