FeaturedHaberler

Honda, akıllı robot Asimo’nun gelişimini durduruyor




1986’da geliştirilmeye başlanan akıllı robot Asimo, 2000’li yıllarda ortaya çıkması ile büyük ilgi görmüştü. Honda’nın aldığı karar ile bu zamana kadar ticarileşmeyen robotun gelişimi durduruluyor.

Güle güle Asimo!

18 yıllık süreçte toplam yedi versiyonu üretilen Asimo, iki ayak üzerinde duran ilk robot olma özelliği taşıyor. İnsansı yürüyüş ve dengede durmasıyla popülerlik kazanan robot; el sallama, hareketli nesneleri tanıma ve ses komutlarını algılama gibi özellikleri bünyesinde barındırıyor. Honda’dan yapılan açıklamada, robotun uzun süre içerisinde ticari bir obje haline gelemediği ve popülerliğini kaybettiği için yeni sürümünün geliştirilmeyeceğini belirtti.
5 kilometre hızın altında dengede durabilen bir motorsiklet tanıtan Honda, bu teknolojinin gelişiminde akıllı robotundan faydalanmıştı. Son versiyonu 2011 yılında duyurulan robot, 2008 İstanbul Auto Show fuarına katılımıyla ülkemize de gelmişti. Popüler robotun gelişiminin durdurulması ile boşta kalan geliştirme ekibinin kendi AR-GE merkezini kurduğu belirtiliyor. Bu merkezde Honda’dan bağımsız olarak aynı adı taşıyan yeni bir robotun üretileceği tahmin ediliyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu