FeaturedHaberler

Karsan’ın ABD için ürettiği posta aracı ortaya çıktı




2010 yılındaki New York taksi ihalesine V1 konsepti ile katılan Karsan, bu ihaleyi Nissan’a kaptırmıştı. Amerika’da USPS’in açtığı posta aracı ihalesine talip olan markanın üreteceği model ortaya çıktı.

Karsan, NY taksiden sonra gözünü posta aracına dikti

Daha önce test aşamasında birkaç kez görüntülenen araç, şimdi de revize edilmiş haliyle objektiflere takıldı. Tasarım itibarıyla kompakt bir posta aracı olan mini kamyon; sürgülü yan kapı, otomatik klima, 360 derece kamera ve LED far gibi özelliklere sahip. Ayrıca yan camlarında buz çözücü özelliği bulunan araç, ABD’li postacıların en sık yaşadığı sorunlardan birisine çözüm üretmiş gibi görünüyor.

ABD’li iş ortağı Morgan Olson’a ürettirilecek araç, tamamen Türk mühendisleri tarafından tasarlandı. Karsan’ın Mahindra, AM General, Oshkosh Corporation ve VT/Workhouse ortaklığıyla yarıştığı ihalenin sonucu yıl sonunda açıklanacak. Son olarak ihale kapsamında 180.000 adet posta aracının yenileneceği ve toplam maliyetin yaklaşık 6.3 milyar dolar olacağını belirtelim.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

10 Yorum

  1. Milli Gururla helal olsun özellikle Amerikalıların kendi tasarımlarını düşününce oldukça güzel olmuş

  2. Helal olsun. Şöyle haberleri gördükçe yerli otomobile olan inancım ve hevesim kat be kat artıyor. Biraz milli düşünmek lazım. Tasarımı bence tamda abd vari olmuş. Çöp kamyonuna benzetmek nedir ya? Böyle bir görüşe saygı duymuyorum ben.

  3. Bence de Amerikanvari bir tasarım olmuş. Tasarım mühendislerini tebrik etmek gerekir, adamlar bundan hoşlanıyor.

  4. extreme demiş ki:

    çöp kamyonundan farksız, nasıl beğenmiş amerika bu aracı fazlasıyla şaşırtıcı !..Hepsini görüntüle…

    🙂 Adamların mevcut posta aracı bu olduğundan olabilir mi ?
    Bazı şeyler sadece görsel kaygılarla yapılmaz, belli başlı standartları vardır. Bana kalırsa eski araca kıyasla fazlasıyla modern olmuş

  5. Hayata geçirilecek mi önemli olan o. New York Taxi ihalesini de Karsan almıştı hatırladığım kadarıyla, sonrasında yedek parça, bakım vs. gibi satış sonrasında Karsan'ın yeterli olamayacağını düşünerek ABDliler anlaşmadan vazgeçtiler.

  6. sputnik demiş ki:

    Hayata geçirilecek mi önemli olan o. New York Taxi ihalesini de Karsan almıştı hatırladığım kadarıyla, sonrasında yedek parça, bakım vs. gibi satış sonrasında Karsan'ın yeterli olamayacağını düşünerek ABDliler anlaşmadan vazgeçtiler.Hepsini görüntüle…

    NY ihalesi için Karsan önde gözüküyordu, Amerika'da satışı olmadığı için ihaleyi Nissan'a verdiler. Gerçi daha sonra ihale iptal oldu ama İstanbul'da taksiler standart hale getirilirse proje yine kullanılabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu