FeaturedHaberler

Nissan’ın ekonomik markası Datsun Türkiye’ye geliyor




Nissan’ın kardeş markası olan Datsun, 1986’da üretimine son verdikten sonra 2013 yılında yeniden yollara inmişti. Ekonomik modeller üretmek adına yeniden konumlandırılan marka, yakın zamanda Türkiye’ye gelmeye hazırlanıyor!

Japon Datsun, pek yakında Türkiye pazarında yer alacak!

Nissan’ın global pazarda ön plana çıkarılması adına 1986 yılında üretimi durdurulan marka, 27 yıllık derin bir uykuya yatmıştı. 2013 yılında gelişmekte olan pazarlar için küllerinden doğan Datsun; Hindistan, Afrika ve Rusya pazarlarında ekonomik modelleriyle boy göstermeye başladı. Örneğin; Japon markanın Hindistan’da satışa sunduğu Go modeli yalnızca 5.000 dolarlık fiyata sahip.

Geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Nissan EMEA başkanı Peyman Kargar, Türkiye ve Pakistan’ın başını çektiği pazara girmek için nabız yokladıklarını belirtti. Kuzey Amerika’da düşen satış rakamlarını bu bölgedeki hesaplı ve ekonomik modellerle sübvanse edeceklerini söyleyen Kargar, %3.7’lik pazar paylarını %5’in üzerine çıkarmak istediklerini söyledi.

Hürriyet’in haberine göre, Nissan Türkiye de Datsun’un satış operasyonu için çalışmalara başlamış durumda. “Nissan’ın Türkiye hedeflerine ulaşması ile beraber markayı Türkiye’ye getirmeyi planlıyoruz. Teşkilatlanma çalışmalarına başladık, bayi ağı olarak kendi bayilerimizi kullanmayı düşünüyoruz.” diyen Nissan Türkiye Genel Müdürü Sinan Özkök, bu çalışmaların 2020 yılına kadar tamamlanmasının planlandığını belirtti.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

34 Yorum

  1. Bakalım ne kadar açılış olacak. Kel Dacia ve Lada 70-80 binden başlıyor. 2.el iyi bir otomobil almaya kalksan en az 30 bini gözden çıkarmanız lazım

  2. Bu ülkede otomobil bile satmak haram olmuş. Vergiler zaten alıp başını gitmiş belimizi büküyor otomobil alanda satanda memnun değil. Uçan teneke Dacia, Lada bile 70-80 bine satıldığını ülkemizde Datsun’da rakiplerine yakın bir fiyat seviyesine sahip olacaktır. Datsun’un Dacia ve Lada’dan daha ucuz olacağını asla düşünmüyorum

  3. bu aslında iyi bişey değil Türkiyeye düpedüz 3üncü-4üncü dünya ülkesi muamelesi artık bu.

  4. ali_tremonti demiş ki:

    bu aslında iyi bişey değil Türkiyeye düpedüz 3üncü-4üncü dünya ülkesi muamelesi artık bu.Hepsini görüntüle…

    Belki senin ve benim yaşlarımız yetmez ama bu ülke Tüm dünyada üretimi biten Taunuslara,Kuş serilerine mahkum kaldı 90'larda.2000 li yılların başına kadar ülkede karbüratörlü motorlu araba satılıyordu.

    Ozgur Gunes demiş ki:

    Japonlar da dandik yapınca harbi dandik yapıyor, bence tutmazHepsini görüntüle…

    Çok haklı japonya'nın ekonomik arabaları endonezya,filipin,hindistan,malezya pazarına dağılır.motosikletten bir tık iyi olması yeterli olur bu yüzden.Bir Dacia gibi bişey beklememek lazım.Direk al kullan lastiği patladığı yerde bırak arabaları.

  5. Ee adamlar baktılar Türkiye'de otomobil fiyatları aldı başını gidiyor. Hemen ucuz otomobil piyasası oluşturmak için harekete geçtiler. Fiyatlar bu şekilde devam ettiği müddetçe pahalı c ve d segment arabaları unutun. Onun yerine uygun fiyatlı bu otomobillerle dolup taşacak sokaklar.

  6. Bu fiyatlarla imkanı yok tutmaz. Çünkü Endonezya da arabanın vergisini liste fiyatında yazmıyor. Arabayı aldıktan sonra araç kaydı diye bir vergi alınıyormuş.
    https://smartexpat.com/indonesia/how-to-guides/transport/driving/car-tax

    Eee şimdi bu fiyatta bayi+marka kazancı var. Aynı kazancı bizim ülkemizde de hedeflerlerse:
    Datsun Cross ülkemizde vergilerle 90000 tl yi geçer.
    Datsun Go da tahmini 58-60 k Tl bulur

  7. Garaj TV demiş ki:

    Datsun Go da tahmini 58-60 k Tl bulurHepsini görüntüle…

    Bu fiyata sıfır araba kalmadı. Hele 1-2 sene sonra bu fiyatların da üstüne çıkılır. Eğer en ucuz sıfır otomobil olmayı başarırsa satar. Mecbur satar. Endonezya, Hindistan gibi ülkeler de bu araçlara bayılarak binmiyor mecburiyetten biniyor. O duruma düştüğümüzde biz de mecbur biniyor olacağız.

  8. DouglasAdams demiş ki:

    Belki senin ve benim yaşlarımız yetmez ama bu ülke Tüm dünyada üretimi biten Taunuslara,Kuş serilerine mahkum kaldı 90'larda.2000 li yılların başına kadar ülkede karbüratörlü motorlu araba satılıyordu.

    Çok haklı japonya'nın ekonomik arabaları endonezya,filipin,hindistan,malezya pazarına dağılır.motosikletten bir tık iyi olması yeterli olur bu yüzden.Bir Dacia gibi bişey beklememek lazım.Direk al kullan lastiği patladığı yerde bırak arabaları.Hepsini görüntüle…

    şimdide demekki Viraj demiri bile olmayan ve tek hava yastıklı arabalara mahkum kalacak.

  9. Renault- Nissan ortaklığının zaten Dacia'sı var ülkemizde. Dacia'nın da mı altında konumlandıracaklar acaba?

  10. Farketmez zaten 2 hava yastığına düşmüştük

  11. Hocam tamam da 60k çok güzel 2. El arabalar var. 2010 model d sınıfı arabalar bulunur. Yaşlı olur ama kaliteli olur

  12. Garaj TV demiş ki:

    Hocam tamam da 60k çok güzel 2. El arabalar var. 2010 model d sınıfı arabalar bulunur. Yaşlı olur ama kaliteli olurHepsini görüntüle…

    Öyle öyle ama 2.el araçlar piyasanın talebini kaç yıl daha karşılar ? Netice itibariyle fiyatlar böyle devam ederse 3 sene sonra 2010-11 model araçlar 10 yaşını geçmiş olacak. Km'leri artmış olacak, sıkıntılar çıkarmaya başlayacaklar. Hal böyle olunca mecbur uygun fiyatlı sıfır ne varsa ona yönelme olacak. 90-100 arasına 2015 model tertemiz mondeo'lar vardı şimdi o araçların fiyatı 120'leri buldu, hatta geçti. Yani 2.el fiyatları da sabit kalmıyor.

  13. İllaki yetersiz geldiği olacak ama bir süre 2. el piyasasından dolayı bunlar tercih edilmez ondan dolayı da satıştan çekilir zaten

  14. Garaj TV demiş ki:

    İllaki yetersiz geldiği olacak ama bir süre 2. el piyasasından dolayı bunlar tercih edilmez ondan dolayı da satıştan çekilir zatenHepsini görüntüle…

    Vallahi bu ülkede ucuz araba her türlü satılır. Yeter ki ucuz olsun, az yaksın, servis ağı geniş olsun.. Cayır cuyur dacia satıldı bu ülkede ki hala satılıyor. B segment olmuş 120-130 lira. Focus – golf 200 bin liraları bulmak üzere. Böyle devam ederse ucuz satanlar niye çekilsin piyasadan ? Kim alacak 200 bin liraya focus'u ? Yarın öbür gün öyle ya da böyle 50-60 lira ancak toparlayan birisi arabaya ihtiyacı olduğunda 10-15 yaşında araçlara para vereceğine sıfır olsun, ayağımı yerden kessin deyip alır datsun'u kullanır. Şahsen ben bile kullanırım. O yaşta ki araçların masrafıyla, arızasıyla uğraşamam.

  15. Cenk demiş ki:

    Vallahi bu ülkede ucuz araba her türlü satılır. Yeter ki ucuz olsun, az yaksın, servis ağı geniş olsun.. Cayır cuyur dacia satıldı bu ülkede ki hala satılıyor. B segment olmuş 120-130 lira. Focus – golf 200 bin liraları bulmak üzere. Böyle devam ederse ucuz satanlar niye çekilsin piyasadan ? Kim alacak 200 bin liraya focus'u ? Yarın öbür gün öyle ya da böyle 50-60 lira ancak toparlayan birisi arabaya ihtiyacı olduğunda 10-15 yaşında araçlara para vereceğine sıfır olsun, ayağımı yerden kessin deyip alır datsun'u kullanır. Şahsen ben bile kullanırım. O yaşta ki araçların masrafıyla, arızasıyla uğraşamam.Hepsini görüntüle…

    Dacia nın ülkemizde bir geçmişi var aynı zamanda reno nun bakması da büyük bir artı eğer buna da nissan bakarsa belki tutabilir yoksa bir ara geely filan gelmişti onun gibi olur.

  16. Garaj TV demiş ki:

    Dacia nın ülkemizde bir geçmişi var aynı zamanda reno nun bakması da büyük bir artı eğer buna da nissan bakarsa belki tutabilir yoksa bir ara geely filan gelmişti onun gibi olur.Hepsini görüntüle…

    Tabii ki dacia gibi üstüne eğilecekler. Yedek parça, satış sonrası hizmet, servis gibi konularda üzerine düşeni yapacaklar yoksa dediğin gibi bu iş yaş olur. İleride evlenmeyi düşünüyorum ve büyük şehirde yaşarsam eşimin de servisi falan olmazsa ona mecbur bir araba almak zorundayım. Neticede devir kötü sokakların halini görüyorsunuz. Ben kara kara düşünmeye başladım otomobillerin fiyatları böyle olunca. İşte datsun bu noktada dediğimiz gibi iyi bir iş çıkarırsa benim gibi kısıtlı parası olup 2.el eski araçlara ayıracak vakti, nakti, sabrı olmayanlar için biçilmiş kaftan olur.

  17. Valla bana uyar 😳 en azından sürüşü zevkli olur o_O. Şaka bir yana Datsun'un ülkemize gelmesi benim pek hoşuma gitmedi çünkü araçları latin ncap den bile iyi sonuçlar alamıyor.

  18. Halkımız, daha ucuz diye nasıl halk ekmeği alıyor ise, bunu da daha ucuz diye tercih edecektir. Edeceğiz de.
    Sonumuz ne olacak? Nereye gidiyoruz? Büyüklerim, az-çok konuya hakim olanlar, siyaset yapmadan cevap verebilir mi? Ne zaman benzinli araba sürerken, gaza gereğinden fazla, zevk alarak basacağız? Dert etmeden, stres yapmadan, refah içinde yaşayacağız? İnsanların birbirine yol verdiği, hoşgörü, anlayışın tavan yaptığı bir ülke haline geleceğiz?
    Ekonomik kriz yaklaşıyor, atlatabilecek miyiz? İşletmeler ne zaman küçültmeye değil de, büyütmeye gidecek? Ne zaman 2 ve üstü hacim araçlar kullanacağız?
    Her şeyi geçtim de, ne zaman sebze, meyve, yakıt ucuzlayacak? Ne zaman dolar, euro düşecek? Düşerse, önceden yatırım yapanlar zarar görecek mi?
    Hep birlikte, siyaset yapmadan yorumlayabilir miyiz?

  19. NeR0N demiş ki:

    Halkımız, daha ucuz diye nasıl halk ekmeği alıyor ise, bunu da daha ucuz diye tercih edecektir. Edeceğiz de.
    Sonumuz ne olacak? Nereye gidiyoruz? Büyüklerim, az-çok konuya hakim olanlar, siyaset yapmadan cevap verebilir mi? Ne zaman benzinli araba sürerken, gaza gereğinden fazla, zevk alarak basacağız? Dert etmeden, stres yapmadan, refah içinde yaşayacağız? İnsanların birbirine yol verdiği, hoşgörü, anlayışın tavan yaptığı bir ülke haline geleceğiz?
    Ekonomik kriz yaklaşıyor, atlatabilecek miyiz? İşletmeler ne zaman küçültmeye değil de, büyütmeye gidecek? Ne zaman 2 ve üstü hacim araçlar kullanacağız?
    Her şeyi geçtim de, ne zaman sebze, meyve, yakıt ucuzlayacak? Ne zaman dolar, euro düşecek? Düşerse, önceden yatırım yapanlar zarar görecek mi?
    Hep birlikte, siyaset yapmadan yorumlayabilir miyiz?Hepsini görüntüle…

    Her şeyin başında düzgün bir eğitim sistemi gerekli. Ezberci, sınava dayalı olmak yerine insanların yetenek ve ilgi alanlarına yönelik eğitim aldığı, sadece akademik eğitimin değil hayatla ilgili, hoşgörünün, ahlakın da işlendiği bir sistem örneğin.

  20. NeR0N demiş ki:

    @Cenk @bt @Porsche @motorsinann @yasoHepsini görüntüle…

    NeR0N demiş ki:

    Halkımız, daha ucuz diye nasıl halk ekmeği alıyor ise, bunu da daha ucuz diye tercih edecektir. Edeceğiz de.
    Sonumuz ne olacak? Nereye gidiyoruz? Büyüklerim, az-çok konuya hakim olanlar, siyaset yapmadan cevap verebilir mi? Ne zaman benzinli araba sürerken, gaza gereğinden fazla, zevk alarak basacağız? Dert etmeden, stres yapmadan, refah içinde yaşayacağız? İnsanların birbirine yol verdiği, hoşgörü, anlayışın tavan yaptığı bir ülke haline geleceğiz?
    Ekonomik kriz yaklaşıyor, atlatabilecek miyiz? İşletmeler ne zaman küçültmeye değil de, büyütmeye gidecek? Ne zaman 2 ve üstü hacim araçlar kullanacağız?
    Her şeyi geçtim de, ne zaman sebze, meyve, yakıt ucuzlayacak? Ne zaman dolar, euro düşecek? Düşerse, önceden yatırım yapanlar zarar görecek mi?
    Hep birlikte, siyaset yapmadan yorumlayabilir miyiz?Hepsini görüntüle…

    Mevzuyu ister siyasete bağlayın isterseniz bağlamayın hiç fark etmez. Neticede bu ülkenin gerçeği bunlardır. Bu insanlarla beraber yaşıyoruz, bu insanların oluşturduğu sistem ve zihniyetle bu ülke yönetiliyor. Sen bu insanlara yukarıda söylediklerini anlatamazsın, anlatsan da anlamazlar, kabullenemezler.. O yüzdendir ki bu millet hiç bir zaman dediğin kıvama gelemedi, gelemeyecek. Belki çok ileri ki nesillerde bir ihtimal olur ama zor.

    Dindar olduklarını söyleyen bu seçmenler dinini de bilmiyor. Yani bir şey yapmaya çalışıyorlar ama onu da yapamıyorlar. Attığım videoda ki bu kadın bir şaka değildir. Senin ' neden, ne zaman ' diye sorduğun sorulara cevaptır bu kadın ve onun zihniyetindekiler. Ben bunlar gibi kaç tanesiyle bu diyaloglara girdim ama nato kafa nato mermer..

    Anlatmaya çalıştığım şey ne siyaset ne de dindir. Maksadım tamamen eğitimsizlik ve eğitimsizlikle gelen cahilliktir. Dindar olabilmek için bile eğitimli bir birey olman gerekir. İşin özü, bu eğitimsiz kitleye mevcut ülke ve düzen fazla bile. Senin hayal ettiklerin bu kitleyle gerçekleşemez. Allah halimize acıyor da Suriye, Irak, Lübnan, Filistin gibi ülkelerin durumuna düşmedik henüz.

  21. 2020 yılından sonrasını düşünecek olursak, bence bu tarz aşırı low-cost ama şu anki Chery'ler kadar da berbat kalitede olmayan arabalar 0 km'de tutulacaktır diye düşünüyorum. Nedenlerimi de açıklayayım:

    Ülkede yıllardır 2. el piyasası muazzam. Dünyada muhtemelen eşi benzeri yoktur. Yatırım için tüketim malzemesi haline gelmiş arabalar sadece Türkiye'de alınıyordur. 🙂 Bu piyasada cumhuriyet altını gibi değer kazanan, fiyatlarına bakınca "nasıl ya" dedirten arabalara bakalım: VW Golf Mk4/5/6, Seat Leon Mk2, Ford Focus Mk1, Ford Fiesta Mk6, Opel Astra F, Honda Civic (bütün jenerasyonları), Toyota Corolla (biri hariç tüm jenerasyonları), Bruno Sacco tasarımı 80'lerden/90'lardan Mercedes'ler benim bir kalemde aklıma gelenler. Bu arabaların ortak özellikleri, kendilerini kanıtlamış, eskime konusunda yıllara meydan okuyan, büyük ölçüde sorunsuz arabalar olmaları. Bunlar gerçekten kaliteli üretilmiş, "2 sene sonra çöpe gidecekler" diye hesaplanarak üretilmemiş arabalar.
    Şimdiki arabalar ise öyle değil. En çok satılan markalarda, "ben arabamı satmak için değil kullanmak için alıyorum" diyen araç sahipleri, maksimum garanti süresini kovalamak için ek ücretler verip pazarlıklar ediyorlar. Aldıkları araçların arıza yapacaklarından neredeyse emin şekilde iyi niyet garantisinden kopmamak için yetkili servislere kendilerini bağlıyorlar. Şu anki tüketiciler bu piyasa koşullarını yavaş yavaş benimsemeye başladı. Bu anlayış 2. el piyasasına henüz yansımadı. 2. el piyasası hala Serengeti gibi; sırtlanlar çakallar timsahlar yılanlar kol geziyor, dürüst ve saf ceylanları avlamanın peşindeler 😀 Ama günümüzde, üretici tarafından maksimum 10 yıl ömür biçilen arabalar yapılıp satılıyor. Bana sorarsanız bu süre gittikçe de düşmeye başladı. Benim bildiğim kadarıyla Türkiye'de Güney Kore markaları dışında 7 yıla varan garanti süreleri veren marka kalmadı. Yakında maksimum ömür 5 yıl filan olur. Yani 5 yıl sonra 2017-2018 model bir BMW 320d, VW Passat, Mercedes C180, hatta Porsche Cayenne gibi bugün çok tutulan bir araba aldığında, bugünkü 5-6 hatta 10 yıllık arabalar kadar iyi kondisyonda olmayabilirler. Açıkçası ben o kadar dayanıklı görmüyorum şimdiki arabaları.
    Piyasada bugün üretilen arabaların bir çoğu 5 yılda dökülmeye başlayacağı için o yamyam piyasa düşecektir diye düşünüyorum. Düşmezse de sorun yumağı satın alınmaya devem ediliyor demektir.
    İşte bu noktada insanlar, yıllarca kafalarda oturmuş "ya bu Avrupa araba, Alman araba taş gibidir" gibi söylemler yerine "5 yıllık araba baş ağrısıdır" demeye başlayacaktır. Bütçesi doğrultusunda başlangıç seviyesi olarak bu tarz 0 km ucuz arabaları tercih edebilirler.

    Kimse kimseyi kandırmasın, kendini de kandırmasın. Günümüzde hemen hemen bütün markaların ürettikleri arabaların ekonomik ömürleri gittikçe azalıyor, üreticiler tarafından azaltılıyor. Arabam 2 sene sonra çöp olacaksa ben de ilk başta böyle arabaları tercih ederim 🙂

  22. NeR0N demiş ki:

    Halkımız, daha ucuz diye nasıl halk ekmeği alıyor ise, bunu da daha ucuz diye tercih edecektir. Edeceğiz de.
    Sonumuz ne olacak? Nereye gidiyoruz? Büyüklerim, az-çok konuya hakim olanlar, siyaset yapmadan cevap verebilir mi? Ne zaman benzinli araba sürerken, gaza gereğinden fazla, zevk alarak basacağız? Dert etmeden, stres yapmadan, refah içinde yaşayacağız? İnsanların birbirine yol verdiği, hoşgörü, anlayışın tavan yaptığı bir ülke haline geleceğiz?
    Ekonomik kriz yaklaşıyor, atlatabilecek miyiz? İşletmeler ne zaman küçültmeye değil de, büyütmeye gidecek? Ne zaman 2 ve üstü hacim araçlar kullanacağız?
    Her şeyi geçtim de, ne zaman sebze, meyve, yakıt ucuzlayacak? Ne zaman dolar, euro düşecek? Düşerse, önceden yatırım yapanlar zarar görecek mi?
    Hep birlikte, siyaset yapmadan yorumlayabilir miyiz?Hepsini görüntüle…

    NeR0N demiş ki:

    @Cenk @bt @Porsche @motorsinann @yasoHepsini görüntüle…

    Benim görüşüm bu sorunlar yakın bir zamanda ekonomik krize girip kara çarşambaya benzer bir kriz yaşadıktan, muhtaç duruma düştükten ve insanlar yanlış yaptıklarının farkına vardıktan sonra çözülecek. Dört bir yandan bulanıklaştırılmış düşüncelere ve geçerliliği bulunmayan inanışlara maruz bırakılan ve zamanla doğruyu arayıp bulmak uğruna bitap düşüp olduğu yerde uyuyakalmış beyinlere bu kriz adeta bir tokat gibi gelecek ve ayıldığında ne kadar pişman ve perişan olsa da etrafındaki gerçekleri görecektir. Bu pişmanlık duygusu herkesin olmasa da çoğunluğun düşüncelerini etkileyecek ve bir milletin sahip çıkması gerektiği değerlerin ne olacağını anlamasına vesile olacaktır. Değiştirilmesi, düzeltilmesi gereken şeylerin başında hukuk ve adalet dolayısıyla eğitim ve ekonominin gelmesi gerektiğini anlayacak bu değerlerine sahip çıkacaktır. Kendini bu durumdan sorumlu tutan insanların mahcubiyeti karşı düşünceye olan saygısını kazandıracak ve yükseltecektir.
    İnsanımız bu sorunları yaşamadan tecrübe etmeyi reddetmiştir. Ne yazık ki yaşayarak tecrübe edecektir ve doğru yolu geç de olsa görecektir. Hak hukuk adalet dolayısıyla ekonomi ve eğitim

  23. Değerli yorumlarınız için teşekkürler.
    Anladığım kadarıyla biraz daha devam 🙂
    @yaso @Cenk

    @bt abi seni, benim yazdığım yazıya istinaden etiketlemiştim ama 😀

  24. Eğitim sistemimizi hiç sormayın

  25. NeR0N demiş ki:

    Değerli yorumlarınız için teşekkürler.
    Anladığım kadarıyla biraz daha devam 🙂
    @yaso @Cenk

    @bt abi seni, benim yazdığım yazıya istinaden etiketlemiştim ama :DHepsini görüntüle…

    Hahahaha deme ya 😀 Ben de lowcost ve 2.el bir arada konu görünce şelaleler gibi akıttım ne var ne yoksa 😀

    NeR0N demiş ki:

    Halkımız, daha ucuz diye nasıl halk ekmeği alıyor ise, bunu da daha ucuz diye tercih edecektir. Edeceğiz de.
    Sonumuz ne olacak? Nereye gidiyoruz? Büyüklerim, az-çok konuya hakim olanlar, siyaset yapmadan cevap verebilir mi? Ne zaman benzinli araba sürerken, gaza gereğinden fazla, zevk alarak basacağız? Dert etmeden, stres yapmadan, refah içinde yaşayacağız? İnsanların birbirine yol verdiği, hoşgörü, anlayışın tavan yaptığı bir ülke haline geleceğiz?
    Ekonomik kriz yaklaşıyor, atlatabilecek miyiz? İşletmeler ne zaman küçültmeye değil de, büyütmeye gidecek? Ne zaman 2 ve üstü hacim araçlar kullanacağız?
    Her şeyi geçtim de, ne zaman sebze, meyve, yakıt ucuzlayacak? Ne zaman dolar, euro düşecek? Düşerse, önceden yatırım yapanlar zarar görecek mi?
    Hep birlikte, siyaset yapmadan yorumlayabilir miyiz?Hepsini görüntüle…

    Hoşgörü, anlayış vs.vs. gibi konuların olduğu bir toplumu bugün reşit olan kimsenin görebileceğine inanmıyorum. Belki küçük yeğenim yaşlandığı zaman bu topraklarda böyle güzellikler görebilir. Toplum yapımız kökünden çürüdü, ciddi şekilde gitti. Bugün düzeltelim desek 2 nesilde ancak düzelir.
    Ekonomik kriz konusuna gelirsek, benim hayatımda görmediğim kadar büyük bir kriz gelebilir. Halihazırda %50'nin üstünde dışa bağımlılığımız varken, yakın gelecekte bunun %100 olması bile söz konusu olabilir. O zaman da zaten Türkiye dediğimiz ülke taşeron şirket gibi bir şey olacaktır.
    2lt ve üstü hacim, gaza istediğimiz gibi basma gibi şeylerin cevabı için yukarıda yazdıklarıma istinaden yakın gelecekte diyemediğimden, şanslıysak hybrid araçlarla basarız, yoksa tamamen elektrikli araçlarla küçük bir ihtimal pistlerde basabiliriz.
    Evet, ülkenin durumu hakkında gayet kötümserim. Hiç öyle pembe tablolar filan çizemiyorum. O yüzden lowcost arabalar önümüzdeki yıllar için candır can 😀

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu