FeaturedHaberler

Skoda Kodiaq RS, daha tanıtılmadan Ring rekoru kırdı!




Geçtiğimiz hafta Ring’e çıkmasıyla beraber ilk sızıntısını veren Skoda Kodiaq RS, çok geçmeden rekor haberini de beraberinde getirdi. Ring rekoru kıran otomobil ile ilgili ilk detaylar haberimizde!

Skoda Kodiaq RS, Ring’in en hızlı 7 koltuklusu oldu

Nürburgring 24 Saat yarışlarının tek kadın galibi olan Sabine Schmitz, rekor denemesi için Kodiaq RS’in sürücü koltuğuna geçti. 18 Mayıs’ta yapıldığı belirtilen deneme sonucunda 20.8 kilometrelik Nordschleife pisti 9:29.84’lük dereceyle geçildi. Böylece performanslı SUV, henüz tanıtılmadan pistin en hızlı 7 koltuklu SUV modeli olmayı başardı. İşin ilginç yanıysa her ne kadar Skoda aksini ilan etse de Ring’de kayıtlara geçen bir “7 koltuklu SUV” rekoru bulunmuyor.

Sabine Schmitz araçtan etkilendiğini belirterek, “Özellikle Nordschleife gibi zorlu bir pistte 7 koltuklu bir aracı sürmenin çok kolay olmayacağını tahmin ettim. Ama bu konuda büyük yanılgıya uğradım, performanstan çok etkilendim.” şeklinde konuştu. Gelen bilgilere göre Kodiaq RS’in kaputunun altında 2.0 litrelik BiTDI dizel motor yer alacak. 236 beygir güç ve 500 Nm tork üreten motorun ilk defa bu modelde kullanılacağının altını çizelim.

Paris Otomobil Fuarı’nda duyurulacak olan Skoda Kodiaq RS’in rekoru bakalım tanıtımından önce kırılabilecek mi?

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

15 Yorum

  1. clickbait in allahını yapmışlar 😀 daha önce kimsenin kırmadığı bi rekoru kırmışlar 😀

  2. Araba 3 yıldır Ring de tür atıp duruyor zaten böyle saçma bir rekoru bi zahmet kırsın… Valla Kodiaq'ı RS olarak dizel bi üniteyle alıp kaç kişi piste veya offroad a gider bi elin parmağını geçmez. AVM garajları ve caddeler bu çömezi beğendi.

  3. "Performanslı suv" kavramına alışamadım, alışamayacağım herhalde. Suv dediğin araç yüksektir, performans için olmaz. Hatta bana kalırsa suv dediğimiz araç araziye de girebilmelidir, sırf şehirde dolaşmak için olmamalıdır.

  4. Ozaman Cayenne TurboS, RRS SVR, yada Jeep GC TrackHawk dan aşşa inmiyecen 😀

  5. Garaj TV demiş ki:

    Hala en hızlı 7 kişilik araba değil. Zafira Opc 2007 de 8.54 ile dönmüş.Hepsini görüntüle…

    Zafira mpv degil mi ?

  6. byilmaz demiş ki:

    Zafira mpv degil mi ?Hepsini görüntüle…

    Evet bende zaten en hızlı 7 kişilik araba olarak bakınca en hızlısı değil dedim. 7 kişilik suv diye zafira yı söylemedim.

    Edit:

    Alcantara demiş ki:

    Skoda Kodiaq RS, Ring’in en hızlı 7 koltuklusu olduHepsini görüntüle…

    Bu başlığa cevap olarak.

  7. Garaj TV demiş ki:

    Evet bende zaten en hızlı 7 kişilik araba olarak bakınca en hızlısı değil dedim. 7 kişilik suv diye zafira yı söylemedim.

    Edit:

    Bu başlığa cevap olarak.Hepsini görüntüle…

    Alinti yapmadigin icin oyle anlasilmiyor
    Zaten en hizli 7 kisilik suv rekoru ne demek. Herifler kimsenin bugune kadar kirmadigi bir rekor bulup bu rekoru biz kirdik demisler

  8. byilmaz demiş ki:

    Alinti yapmadigin icin oyle anlasilmiyor
    Zaten en hizli 7 kisilik suv rekoru ne demek. Herifler kimsenin bugune kadar kirmadigi bir rekor bulup bu rekoru biz kirdik demislerHepsini görüntüle…

    Alıntı yapmayı bende unuttuğumu yeni fark ettim. Boş işler işte zaten bütün ürün gamında kullandıkları 2.0 Bitdi motoru kullanmışlar öyle özel bir araba olsa Golf R daki motoru filan kullanırlardı.

  9. Garaj TV demiş ki:

    Alıntı yapmayı bende unuttuğumu yeni fark ettim. Boş işler işte zaten bütün ürün gamında kullandıkları 2.0 Bitdi motoru kullanmışlar öyle özel bir araba olsa Golf R daki motoru filan kullanırlardı.Hepsini görüntüle…

    Skoda’nin cok bos zamani var anlasilan. Bunu sirf pazarlama malzemesi olarak kullanmak icin yaptiklarini dusunuyorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu