FeaturedHaberler

Yeni BMW X5, yüksek arazi yetenekleri ile tanıtıldı




Bugün resmi duyurusu yapılan Audi Q8’in ardından diğer bir Alman üretici olan BMW de dördüncü nesil X5’in üzerindeki örtüyü kaldırdı. Yeni BMW X5 ile ilgili tüm detaylar haberimizde!

Yeni BMW X5: Daha büyük, daha gösterişli, daha pratik!

Yeni X5, tasarım dili olarak bir önceki jenerasyonun genel hatlarını muhafaza ediyor. Aşırı büyük olan ön ızgara neredeyse tamponun ortasına kadar inerken, adaptif LED farlar artık standart olarak geliyor. Arkada ise tamamen yeni grafiklere sahip LED stoplar ve otomatik açılan iki parçalı bagaj kapağı dikkat çekiyor.

Aracın iç mekanına geçtiğimizde çok daha fazla lüks detay kendini belli ediyor. Göğüste cilalanmış maun kaplama göze çarparken, 12.3 inçlik ekranlar gösterge ve bilgi-eğlence sistemi için kullanılıyor. Deri-nubuk elektrikli, ısıtma/soğutma ve masaj özellikli koltuklar opsiyon olarak sunulurken, müşteriler 20 hoparlörlü Bowers&Wilkins stereo ses sistemini de satın alabiliyor. Kör nokta takibi, kalkış uyarısı, çarpışma uyarıcı, yaya uyarı sistemi gibi güvenlik yardımcıları standart olarak sunuluyor. Opsiyonel olarak sunulan aktif sürüş asistanında ise şerit takip asistanı, otomatik şerit değiştirme ve direksiyon panik hamlesi gibi donanımlar ekleniyor.

Yeni BMW X5, kaputunun altında iki benzinli ve iki dizel olmak üzere toplam dört adet motor seçeneğine sahip. Benzinli tarafında 3.0 litrelik 6 silindirli turbo motor 335 beygir güç ve 450 Nm tork üretiyor. 456 beygir güç ve 649 Nm tork üreten 4.4 litrelik V8 motor ise daha fazla performans arayanlar için gelecek. Dizel tarafında ise 6 silindirli 3.0 litrelik seçenek kullanıcıları karşılıyor. 265 beygir güç ve 620 Nm tork üreten seçeneğin yanı sıra daha fazla performans isteyenler için 395 beygir güç ve 760 Nm tork üreten dört turbolu bir seçenek daha bulunuyor. 8 ileri otomatik şanzıman ve 4 tekerden çekişin standart olarak sunulduğunu belirtelim.

BMW, yeni modelini bir arazi aracına yakışır özellikler ile donatmış. Sunulan arazi paketinde sınırlı kaymalı diferansiyel ve havalı süspansiyon standart olarak sunuluyor. Havalı süspansiyon, zorlu yol koşullarına karşın aracı 40 milimetreye kadar yükseltebiliyor. Kasım ayında satışına başlanacak yeni BMW X5’in 7 koltuklu, hibrit ve M paket donanımları ise 2019’dan itibaren kullanıcılarla buluşacak.

 

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

10 Yorum

  1. AlkanExclusive demiş ki:

    40 milimetre mi yükseltiyor?

    Doğruysa çok dalga geçilir. 4 cm ne ya?Hepsini görüntüle…

    Hatta 40 mm yazarken fazla iyimser davranmışım, tam olarak 3.81 cm yükseliyor 😀

  2. Alcantara demiş ki:

    Hatta 40 mm yazarken fazla iyimser davranmışım, tam olarak 3.81 cm yükseliyor :DHepsini görüntüle…

    Şimdi 3.81 cm için havalı süspansiyon masrafına mı girecek insanlar? Gerizekalılıkta çığır açtı BMW!

  3. AlkanExclusive demiş ki:

    Şimdi 3.81 cm için havalı süspansiyon masrafına mı girecek insanlar? Gerizekalılıkta çığır açtı BMW!Hepsini görüntüle…

    Bence çok kötü bir değer değil. XC90 da 40 mm yükseliyor. Bu sadece ground clearance için değil, ayrılma açısı vs. gibi parametreleri de değiştiriyor.
    Ayrıca opsiyon değil süspansiyonlar. Standart olarak geliyor.

    Bence güzel bir özellik. Bu otomobiller zaten ''hardcore'' offroad aracı değil ki. Çoğu hafif arazi şartlarında kullanılacak olan SUV'lar.

    Alcantara demiş ki:

    Hatta 40 mm yazarken fazla iyimser davranmışım, tam olarak 3.81 cm yükseliyor :DHepsini görüntüle…

    Doğru değer 40 mm. Ayrıca bu standart değerden olan yükseklik. 138 km/h'e ulaşınca otomobil kendi 20 mm aşağı iniyor. Yani 60 mm'lik bir mesafede çalıabiliyor süspansiyonlar. Bu da aslında gayet iyi değerler.

  4. Bir ekleme yapayım:

    İlk defa bir X modelinde Off-Road paketi sunulacak. Bu pakette alt koruma olacak, 3 sürüş modunun yanına bir de offroad modu eklenecek. Bu sayede sürücü arabayı istediği yüksekliğe konsoldaki tuş sayesinde ayarlayabilecek.

  5. 20inç jant 40 yanak lastikle ne off-road'u ? Hoş gerçi ne X5 ne RR ne Q7'nin asfalt dışında kullanıldığını görmedim daha.

  6. chainard demiş ki:

    20inç jant 40 yanak lastikle ne off-road'u ? Hoş gerçi ne X5 ne RR ne Q7'nin asfalt dışında kullanıldığını görmedim daha.Hepsini görüntüle…

    Doğru, zaten jantlar kaynaklanıyor poryaya, hiç çıkartılamıyor.

  7. Aracımız off-road yapabiliyor deyipte bunun reklamını bu jant-lastikle yaparsan bende takılırım böyle bu konuya.

  8. İyi de hardcore offroaddan bahsedilmiyor, arazi aracı değil bunlar sonuçta. Karda kışta, dağda bayırda kalma diye kilitli diferansiyel ve yükseltilebilir süspansiyon sistemi ekleniyor alt tarafı.

  9. Şu koca jantlarla ve incecik lastiklerle arazide çok şansı yok. X5’in arazi aracı olmadığını herkes biliyor zaten. Böyle bir reklama gerek yok.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu