FeaturedHaberler

Türk jant üreticisi CMS satılıyor




EBRD ve Türkiye özel sermaye şirketi Actera Group, BMW, Ford ve Volkswagen’in tedarikçilerinden alüminyum jant üreticisi CMS Group’un çoğunluk hissesini satın alıyor.

Kaynaklara göre gelen haberler haberimizde. EBRD ve Actera İzmir merkezli CMS Group’un yüzde 75 ila yüzde 100’ü arasındaki hissesini 400 milyon dolara kadar bir bedelle satın alacak. Bloomberg’te yer alan habere göre, Kaynaklar işlemde şirketin HSBC Holdings Plc tarafından temsil edildiğini belirtti.

1980 yılında işadamı Tonguç Ösen tarafından kurulan şirket uluslararası 22 otomobil üreticisine jant tedarik ediyor. İnternet sitesinde yer alan bilgiye göre şirketin 2016 hasılatı 390 milyon euro olarak gerçekleşti. Şirket İzmir’deki tesislerinde yıllık 9 milyon adet alüminyum jant üretimi gerçekleştiriyor.

İlgili Makaleler

11 Yorum

  1. Çok üzüldüm ya. Birçok firmaya jant tedarik eden böyle bir yerli şirket yıllık cirosundan daha az bir rakama neden satılsın ki?
    En azından yerli yatırımcı alsaydı yine

  2. Adamlar Lexus, Bentley, Porsche ve Amg gibi luks otomobillere de jant uretiyormus
    Sebebi neydi acaba

  3. hakikionur demiş ki:

    Çok üzüldüm ya. Birçok firmaya jant tedarik eden böyle bir yerli şirket yıllık cirosundan daha az bir rakama neden satılsın ki?
    En azından yerli yatırımcı alsaydı yineHepsini görüntüle…

    Yillik cirosu 390 milyon euro da bunun ne kadari kar acaba. Gercekten uzucu boyle bir firmanin satilmasi, ama bu firmayi alacak babayigit de memleketten cikmazdi zaten. Malum memlekette yatirim sadece betona yapiliyor.
    Isin icinde Actera grup varsa Cms markasinin ilerleyen yillarda daha da deger kazanacagini soyleyebiliriz, yazik olmus

  4. Yerli araba diye yırtınıyoruz ama yerli jant tedarikçisini yabancılara kaptırıyoruz. Koskoca ülkede şöyle güzel bir işletmeyi hala yerli tutabilecek bir babayiğit yok mu diyeceğim de ' üst akıllar ! ' yerli kalmasını istiyor mu diye sormak daha mantıklı olacaktır.

  5. Cms Jant çalışanı olarak çıkan Dedikodulardan daha önce haberimiz oldu, bunun sonucunda fabrika içerisinde ösen ailesi tarafından açıklama yapıldı.Açıklamada fabrikanın satılacağının aksine izmir çiğli ilçesinde kurulacak (var olan fabrikalardan başka)yeni fabrika kurulacağı bilgisi verildi. Çıkan haberlerin böylece tamamen asılsız en doğru kişilerce kanıtlanmıştır.

  6. Çalışmayı çok istediğim firmalardan biriydi kendisi, gerçekten çok başarılılar. Konumları da çalışmak için nefisti. Satıldıktan sonra bir yerlere taşıma kararları alırlarsa kim bilir kaç insan işsiz kalacak. yazık.

  7. Uzun zamandır çok ciddi borçları olduğunu ve ödemekte zorlandıklarını duyuyordum sanırım toparlayamadılar, çok üzücü 🙁

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu