Dikkat ÇekenlerFeatured

114 farklı Volkswagen Golf’e sahip olan otomobil tutukunu: Josef Juza




1970’ten beri satılan 30 milyon Golf modelinin 114 tanesi tek bir adama satılmış.

Evet yanlış duymadınız, Volkswagen’in en çok satan aracı Golf, Avusturyalı bir baca temizleyicisi olan Josef Juza’nın hayatı olmuş.

Daha önce 144 adet VW Golf’e sahip olduğunu belirten Juza’nın garajında kaydırmalı kapıya sahip ilginç modellerden daha önce görmediğimiz tasarımlara kadar her şey var. Juza’yı bir hayran olarak nitelendirmek mümkün değil. Kendisinin bu bağı modelin direksiyonuna geçtiği anda başlamış.

“İlk defa bir Golf modelinin içine bindiğimde aracın sadece benim için üretildiğini hissetmiştim. Sürüş pozisyonu, eğlencesi ve günlük kullanımı tamamen benim zevklerime göreydi.”

Juza koleksiyonuna 2. nesil ile beraber başlamış. Koleksiyonu oldukça genişleyen Juza’nın yaz için Cabrio’su, eğlence için GTI’ı, kış için ise bir Country’si var. İşçi bunu “Her durum için bir Golf’üm var” ifadeleri ile açıklıyor.

Juza bu kadar araca bakmanın kolay olmadığını belirtiyor. İleride bir müze açmayı planladığını ifade eden Juza’ya koleksiyonundaki en sevdiği 5 otomobili seçmesini söylediklerinde şu ifadeleri kullanıyor:

“Tüm koleksiyonumu kapatırım. Birkaç tanesini seçmek yerine hiçbirini seçmem çok daha iyi.”

.

İlgili Makaleler

9 Yorum

  1. Başka bir model olsa anlarım da bu golf zaten hiç değişmiyor 20 yıldır aynı neyini almış 🙂

  2. g.c. demiş ki:

    sonra golf neden 200bin :DHepsini görüntüle…

    O sorunun cevabı keşke araç fanatikleri olsa 😀 Cuma’da resmi olanın fanatikleri sağolsun

  3. Bu kadar hayranı olmak abartı fakat golf c segmentinde en köklü ve ikon otomobil. Fanatikleri olması çok normal

  4. Vallahi ben saygı duydum. Benim de imkanım olsa belki tek bir modelden koleksiyon yapmazdım ama üretilmiş tüm Ford araçlarından bir koleksiyon yapardım. İnsanın sevdiği şeylerin peşinden gitmesi ve bunu başarabilmesi güzel.

    1. Ford’un kıymetini bilmeniz oldukça güzel özellikle mondeo haberini okuduğumda bir üzülmüştüm nasıl olurda neredeyse E kadar rafine bir otomobil Passat a kurban gider diye. Fiestanin keyifli sürüsü Focus un yol tutuş konfor dengesi Kuganın o Amarok aglatan efsane Akıllı Awd si Mühendislik Altyapı ve Süspansiyon konusunda çıta hep yukarıda hepsi sınıfında bambaşka lakin kıymet bilinmiyor. Ülkemizde Utopik olsada Amerikanın Muscle ruhunu Pick up ruhunu da ayrı seviyorum Mustang F150 her Ford sahip olmak istediğim araçlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu