FeaturedHaberler

NISSAN LEAF Avrupa’nın en çok satan elektrikli otomobili oldu!




NISSAN LEAF, Avrupa’da yılın ilk 6 ayında en çok satan elektrikli otomobil oldu.

NISSAN’ın elektrikli modeli LEAF, tüm dünyada olduğu gibi Avrupa’da da yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Ocak-Haziran döneminde 18 bin adetten fazla satılan model, üçüncü nesil versiyonuyla piyasaya çıktığı Ekim 2017’den bu yana Avrupa’da 37 bin adetin üzerinde sattı.

Model çevresel performansı, dinamik dış tasarımı ve gelişmiş sürüş destek teknolojileriyle dikkat çekiyor. 40 kw/saatlik bataryasıyla Avrupa’nın yeni WLTP emisyonları ve ekonomi standardına göre 270 kilometrelik menzil sunuyor. Aynı zamanda dünyanın en çok satan elektrikli aracı unvanını taşıyan NISSAN LEAF, satışa sunulduğu günden bu yana birçok ödül kazandı. New York Uluslararası Otomobil Fuarı’nda ‘2018 Dünya Yeşil Otomobil’ ödülünü kazanan yeni NISSAN LEAF ayrıca, hem Avrupa Yeni Otomobil Değerlendirme Programı EuroNCAP, hem de Japonya Yeni Otomobil Değerlendirme Programı tarafından 5 Yıldız ile değerlendirildi.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Yeni nissan leaf çok iyi ama batarya ısınmasına karşı aktif soğutma olmadığından uzun yolda aşırı ısınarak şarj süresini uzatıyor.. Bunla ilgili güzel bir video var..

  2. Adamlar sessiz sedasiz 9 ayda 37 bin otomobil satmis. Tesla bir seyler yaparken digerleri de bos durmuyor diye bosuna demiyorum.
    Tesla tamam iyi hos ancak fazla sisiriliyor, su anda bile model bazinda dunyanin en fazla satan elektrikli otomobili degil, ileride tum markalar elektrikli otomobil urettiginde nasil olacak ?
    @artears

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu