FeaturedHaberler

Benzin ve motorinde “ÖTV indirimli” zam!




Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), benzin ve motorin fiyatlarına yarından geçerli olmak üzere zam yapıldığını duyurdu. ÖTV’den karşılanacak olan zammın detayları haberimizde!

Benzin ve motorine gelen zam yine ÖTV’den karşılanacak

Yapılan açıklamada, “31/07/2018 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; benzinde 22, motorinde 14 kuruş/litre fiyat artışı gerçekleşmiş olup ÖTV’den karşılandığından pompa fiyatlarına yansımayacaktır.” ifadeleri kullanıldı. Benzine gelen 22 kuruş ile motorine gelen 14 kuruşluk zam, Bakanlar Kurulu’nun daha önce aldığı karar ile tüketiciye yansıtılmayacak.

17 Mayıs tarihinde yayınlanan KHK’dan bu yana benzinde 42 kuruş, motorinde ise 32 kuruşluk zam ÖTV üzerinden karşılandı. Yine bu tarihten itibaren uygulanan indirimler de doğan açığı karşılamak adına ÖTV’ye ekleniyor. 

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

3 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu