FeaturedHaberler

Ford, Avrupa’daki bazı modellerini satıştan kaldırıyor!




2020 yılından sonra ağırlıklı olarak elektrikli SUV sınıfına yoğunlaşmak isteyen Ford, bu yöndeki ilk adımlarını Avrupa pazarında atıyor. Marka, bu kıtadaki satış performansı düşük bazı modellerini emekliye ayırmaya hazırlanıyor.

Ford’dan Avrupa için dev temizlik: İlk kurban Mondeo!

Avrupa pazarında Ecosport, Kuga ve Edge olmak üzere 3 farklı crossover modeli bulunan Ford’un model gamındaki karmaşa göze çarpıyor. Son yıllarda bu karmaşadan dolayı satış rakamlarında dalgalanmalar yaşayan marka, buna çözüm olarak mevcut ürün portföyünü daraltma kararı aldı.

Düşük satış rakamlarından dolayı C-Max, S-Max ve Galaxy modellerini emekliye ayıracağı söylenen markanın asıl sürprizi Mondeo ile yapacağı iddia ediliyor. Avrupa pazarına girdiğinden beri bir türlü istenen satış rakamlarına ulaşamayan aracın piyasadan tamamen çekileceği konuşuyor. Bu da modelin ABD’deki kardeşi olan Fusion için de yolun sonuna gelindiğini gösteriyor.

Avrupa pazarında özellikle SUV ve crossover pazarında büyük bir genişleme olduğu son yıllarda göze çarpıyor. İngiliz markanın gereksiz modelleri elden çıkarması, önümüzdeki dönemde piyasaya süreceği Mach 1 gibi yeni otomobillere yoğunlaşmasını sağlayabilir. Ayrıca Ford’un maliyet azaltmaya yönelik olarak PSA ile ortak motor geliştirme üzerinde görüştüğünün de altını çizelim.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

42 Yorum

  1. Bu haber premium olmayan D segmentinin artık biteceğine işaret ediyor. MPV'ler zaten bitti, ulaşılabilir spor araç furyası da 2000 lerin sonunda çoktan bitmişti.Şimdi geriye bu saydığım segmentlerin tek tük temsilcileri mevcut, bu gidişle yakında Hot-Hatch'ler ve A segmentinin de öleceğini düşünüyorum.Gelecek yıllarda Premium C-D-E-SUV'ler ve Premium olmayan B-C-SUV'ler hariç başka segmentin doğru dürüst ayakta kalacağını düşünmüyorum.

  2. Ecosport, Kuga ve Edge'in üçünü toplasan bir s-max, mondeo kalitesinde sürüş çıkaramazlar. Kaliteli sürüşü seven bir otomobil sever olarak üzüldüm.

  3. Iskender™ demiş ki:

    D sınıfı 1500kg bir otomobile dizel 1.6 115hp koyarsan kimse tercih etmez tabii…Hepsini görüntüle…

    O bizde öyle be kardeşim.. Avrupa'da Amerika'da 2.0 tdci, 2.0 ecoboost, 1.5 ecoboost alıyorlar daha çok. S-max'de gördük 2.0 tdci 180 hp powershift'in ne güzel uyum sağladığını. Zaten en başından beri Türkiye'de tutunmayı hedeflemiyorlardı mondeo hususunda.

  4. Mondeo'nun Avrupada özellikle ülkemizde doğru motor-şanzıman ikilisi ile gelmemesinden dolayı çok üstün sürüş zevkine ve alt yapıya sahil olmasına rağmen satamamasına cidden üzülüyorum.
    Konu 1.6 120 hp vs değil. Passat da var o motorla ama otomatik koyuyor bozulsa da koyuyor ve satıyor. En büyük eksik o oldu.
    Focus 1.5 tdci pws motoru olsa çok daha farklı olurdu. Filolar şirket yöneticileri için alırdı en azından.

  5. OzanDnz demiş ki:

    Mondeo'nun Avrupada özellikle ülkemizde doğru motor-şanzıman ikilisi ile gelmemesinden dolayı çok üstün sürüş zevkine ve alt yapıya sahil olmasına rağmen satamamasına cidden üzülüyorum.
    Konu 1.6 120 hp vs değil. Passat da var o motorla ama otomatik koyuyor bozulsa da koyuyor ve satıyor. En büyük eksik o oldu.
    Focus 1.5 tdci pws motoru olsa çok daha farklı olurdu. Filolar şirket yöneticileri için alırdı en azından.Hepsini görüntüle…

    Otomatik eksiği piyasasını çok etkiliyor ama dediğin gibi bu ülkede passat gerçeği varken diğer D segmentler kendilerine fazla ekmek bulamayacaktır.

  6. Sınıfında kaliteyi katlayan maliyeti Passat dan tan 4 kat daha fazla olan double control arm denilen Jaguar Ford ortak geliştirdiği süspansiyonlar ile şiir gibi sürüşü konforu yalıtımı muazzam bir otomobili sırf amblem düşkünlüğüne kurban oldu üzüldüm. Konu sadece manuel de değil aslında sonuçta passat da %30 manuel satılıyor mondeo genel olarak algıya kurban gitti yoksa otopark da neredeyse E kadar konforlu diyerek yeterince övmüştü

  7. Mt.Akina demiş ki:

    Bu haber premium olmayan D segmentinin artık biteceğine işaret ediyor. MPV'ler zaten bitti, ulaşılabilir spor araç furyası da 2000 lerin sonunda çoktan bitmişti.Şimdi geriye bu saydığım segmentlerin tek tük temsilcileri mevcut, bu gidişle yakında Hot-Hatch'ler ve A segmentinin de öleceğini düşünüyorum.Gelecek yıllarda Premium C-D-E-SUV'ler ve Premium olmayan B-C-SUV'ler hariç başka segmentin doğru dürüst ayakta kalacağını düşünmüyorum.Hepsini görüntüle…

    A segmenti bence kaybolmaz çünkü avrupa da baya bi satıyor.

  8. Haklısın fakat benim bulunduğum yer gibi trafiğin fazla olmadığı yerlerde otomatiğe pek gerek olmuyor. Çevremdekiler de performansı yüzünden almadılar.

  9. Iskender™ demiş ki:

    Haklısın fakat benim bulunduğum yer gibi trafiğin fazla olmadığı yerlerde otomatiğe pek gerek olmuyor. Çevremdekiler de performansı yüzünden almadılar.Hepsini görüntüle…

    Eee sen bunu diyorsun aynı motora sahip Citroen C5 ler sürü ile satıldı. Hemde saçma sapan mcp şanzımana sahip olmasına rağmen.
    Bence sorun performans değil. Zaten 1.6 dizel araba kaçı böyle çok iyi performansa sahip. 160 lik talisman güzel yürüyor. 136 lık insignia ve 130 lık talisman da zaten kötünün iyisi. Bütün 1.6 dizel oto d sınıfı zaten bu ayarda.

  10. Haklısın. İstanbul'da yaşadığın için daha iyi izlenim yapmışsındır illa ki. Ben sadece yaşadığım bölge ile kısıtladım. Sahibinden ilanlarına da baktım her iki aracın (c5-mondeo). Çok az 5-10 arası Muğla'da.
    Görüşlerini paylaştığın için teşekkürler.

  11. Iskender™ demiş ki:

    Haklısın. İstanbul'da yaşadığın için daha iyi izlenim yapmışsındır illa ki. Ben sadece yaşadığım bölge ile kısıtladım. Sahibinden ilanlarına da baktım her iki aracın (c5-mondeo). Çok az 5-10 arası Muğla'da.
    Görüşlerini paylaştığın için teşekkürler.Hepsini görüntüle…

    İstanbul da yaşamıyorum ki 😀 Ben sana başka bir örnek vereyim. Opel insignia dizel otomatik seçeneği 2015 de geldi ve 2015 den 2018 haziran a kadar yani 3.5 yılda 17871 tane satılmış. 1.6 dizel otodan önce yani 2009-2014 arasında ise 20000 civarı satılmış. Sadece dizel 3.5 yıllık dizel oto seçeneği arabanın 6 yıllık satışına bedel 🙂

  12. Eskide kaldı herhalde erkek adam manuel kullanır olayları 😀

  13. Iskender™ demiş ki:

    Eskide kaldı herhalde erkek adam manuel kullanır olayları :DHepsini görüntüle…

    Otomatik çok büyük rahatlık. Üstüne bir de çok yakıt/kötü performans olayını da baya giderdiler. İnsanlar doğal olarak tercih ediyor.

    1. Otomatik evet rahatlik lakin zevk alamıyorum ben manuelin tadı bambaşka. Zevk aldığım tek otomatik 2.0 Bmw deki o zf şiir gibi şanzıman ve performansın getirdiği tak tak diye vites geçişiydi heleki o DSG deki ilk kalkış zulüm bana. Mondeo da bence performance yeterliydi Samsun da sıkıntı çıkarmıyordu zaten şehir içinde en çok 20-60 arası hızlanma var ve orada canlıydı atikti 140bg passat dan daha iyiydi 60 dan sonra 115 bg olduğunu anlıyorduk. Heleki kütüphane gibi yalıtım ve konfor seni E180 testinde bahsedilen dinginliğe sürüklüyor

  14. Ben böyle bişey olacağını sanmam, kalkarsa da Mondeo pek üzmez ama S-MAX ve Galaxy'e üzülürüm.

  15. Bu kadar kötü algılanacak ne var anlamadım.Mpv ler gitti çünkü C ve B suv lar ciddi mesafe kateder hale geldi. Bugün sürüş kalitesi hissiyatı iyi mpv ler kadar C suvlar da var. D segment de C segmentin çok iyi olmasıyla gereksizleşti ve gitti. 2000 lere doğru da hızlı ulaşılabilir modeller buna benzer bir sebeple gitti.O eski ulaşılabilir spor arabaların hızlarını, günlük hayat arabalarında yakalanmasıyla kaybolmuştu. Araba sektörünün dengesi bu

  16. DouglasAdams demiş ki:

    Mpv ler gitti çünkü C ve B suv lar geldi. D segment C segmentin çok iyi olmasıyla gereksizleşti ve gitti.Hepsini görüntüle…

    Mpv'den B ve C suv'a doğru geçişi pek idrak edemiyorum. Çünkü doğru düzgün mpv ve suv tecrübem olmadığı için arada ki farkı tam olarak değerlendiremiyorum. Ama C'lere talep artmasıyla D'nin yok oluşu beni derinden yaralıyor. Ben daha NVH dediğimiz sürüş kalitesi kriterleri konularında kaliteli bir D segmente yaklaşan C segment otomobil göremedim. D segment maalesef boyut kurbanı oldu. Özellikle HB otomobillere ilgi çok fazla. Yazık oldu D ligine. Tüm teknik altyapı seçimleri bir kenara, fazladan gelen aks mesafesi ve iz genişliğinin bile sürüş konforuna öyle büyük etkisi var ki..

  17. Kesinlikle karşılamıyor. Hiç biri kullanışlılık olarak yakına yaklaşamıyor. Ama millet şekil peşinde ve o kullanışlılık kaç kere gerekiyor diye sorguladı sanırım.

  18. Garaj TV demiş ki:

    Kesinlikle karşılamıyor. Hiç biri kullanışlılık olarak yakına yaklaşamıyor. Ama millet şekil peşinde ve o kullanışlılık kaç kere gerekiyor diye sorguladı sanırım.Hepsini görüntüle…

    Vallahi burada eminim ki herkes ama herkes bir otomobilin kullanışlı olup olmadığını benden çok çok daha iyi idrak edebilir, değerlendirebilir. Çünkü kullanışlılık diye tabir edilen kritere çoğu zaman bakmıyorum bile. Focus kullanıyorum zaten oradan biçin nasıl kriter dışı kaldığını bende 😀 Ama çoğu suv'un, mpv kullanışlılığı vermediğini videolardan ve kullanıcı geri bildirimlerinden görüyorum, duyuyorum.

    Asıl olarak sürüş kalitesi konusunda neler değiştiğini merak etsem de en fazla suv ve mpv'lerin teknik özelliklerinden, test videolarından bir teori belirleyebiliyorum kafamda. Fikirlerim, pratikten ziyade teoride kalıyor denebilir.

    İşin diğer tarafında C ve D liginin sürüşü konusunda ki deneyimim direkt pratikten geliyor. D liginin o fazladan aks mesafesinin getirdiği kasis geçişleri konforuna bitiyorum. Hele hele iz genişliğinin daha fazla olmasından dolayı o yüksek hızda uzun virajları nasıl yalayıp yutuyorlar, nasıl limitsiz hissettiriyorlar mest oluyorum. Çok üzülüyorum D liginin bitmesine çok.

  19. Mpv olarak bizde 2 tane picasso ve bir tane zafira var. Ondan dolayı ben çok rahat kıyaslayabiliyorum. Şimdi kullanışlılık olarak geride o kesin bir şey. Sürüş kalitesi olarak ta zafira ile grandland x hemen hemen aynı belki konfor olarak zafira bir adım önde olabilir.

  20. Mpv'ler direkt aile aracı olarak görüldüğü için konforlu yolculuklar mottosu gereği o açıdan eli biraz daha kuvvetli olabilir tabii. Ama suv'ları da direkt belli bir kalıba koyamıyorum çünkü çok çeşitliler ve fazlalar. Kimisinin çok güzel altyapısı ve ayarları var, kimisinin daha vasat. Haliyle tek bir noktaya koyup değerlendiremiyorum. Ama genel sürüş kalitesi konusunda zafira'yı aratmıyordur diye düşünüyorum grandland.

  21. Sürüş olarak aradaki ağırlık ve boyut farkını düşününce grandland çoğu yönden daha da iyi.

  22. Emp2 platformunun kaymağı ile opel yorumunun birleşmesi diyelim 😀

  23. Garaj TV demiş ki:

    Kesinlikle karşılamıyor. Hiç biri kullanışlılık olarak yakına yaklaşamıyor. Ama millet şekil peşinde ve o kullanışlılık kaç kere gerekiyor diye sorguladı sanırım.Hepsini görüntüle…

    Daha önce bahsetmişimdir, bizde son kasa suicide door tasarımlı Meriva vardı. 1,5 tona yakın arabada 1.3 mjet motor vardı. Gayet ağırbaşlıydı =). Dünyanın en gereksiz arabası gibi gözükebilir. C sınıfı mpv bile değildi, B sınıfı MPV'lerin ender örneklerindendi. Çok şeyine sallarım ama kullanışlılık ve rahatlık konusunda C sınıfı sedan veya hb'ler onun yanına yaklaşamaz çok net söyleyebilirim. B sınıfı MPV bile çoğu C-suv'dan çok daha geniş, konforlu ve fonksiyonelken, c ve d sınıfı MPV'ler, SUV'lere göre harika araçlar kalır. Milletin derdi yerden yüksek güvenli sürüş hissiyse onu da sağlıyor.

    Bakalım, sonuçta dönüşü olmayan bir karar değil. Bir süre sonra piyasa koşulları ve müşteri beklentileri değişirse tekrar üretilmeye başlanabilir.

  24. bt demiş ki:

    Daha önce bahsetmişimdir, bizde son kasa suicide door tasarımlı Meriva vardı. 1,5 tona yakın arabada 1.3 mjet motor vardı. Gayet ağırbaşlıydı =). Dünyanın en gereksiz arabası gibi gözükebilir. C sınıfı mpv bile değildi, B sınıfı MPV'lerin ender örneklerindendi. Çok şeyine sallarım ama kullanışlılık ve rahatlık konusunda C sınıfı sedan veya hb'ler onun yanına yaklaşamaz çok net söyleyebilirim. B sınıfı MPV bile çoğu C-suv'dan çok daha geniş, konforlu ve fonksiyonelken, c ve d sınıfı MPV'ler, SUV'lere göre harika araçlar kalır. Milletin derdi yerden yüksek güvenli sürüş hissiyse onu da sağlıyor.

    Bakalım, sonuçta dönüşü olmayan bir karar değil. Bir süre sonra piyasa koşulları ve müşteri beklentileri değişirse tekrar üretilmeye başlanabilir.Hepsini görüntüle…

    Ford avrupa pazarında mondeo konusunda motor konusunda hep bir gevşek davrandı sanki. Şimdi 2010 civarı d sınıfına bakınca özellikle turbo motorların patlama dönemi. Passat-superb tsi motorlar,İnsignia 1.4-1.6 turbosu. Pejo ve c5 de 1.6 thp motor otomatik ile sunulurken mondeo da hala 1.6 atmosferikler vardı. Ya da insignia hariç bu modeller 1.6 dizel ile da satışa çıktı. Mondeo da hala dizel oto seçeneği bile yok. Bence bu satışı çok etkiledi.

  25. Cenk demiş ki:

    Mpv'den B ve C suv'a doğru geçişi pek idrak edemiyorum. Çünkü doğru düzgün mpv ve suv tecrübem olmadığı için arada ki farkı tam olarak değerlendiremiyorum. Ama C'lere talep artmasıyla D'nin yok oluşu beni derinden yaralıyor. Ben daha NVH dediğimiz sürüş kalitesi kriterleri konularında kaliteli bir D segmente yaklaşan C segment otomobil göremedim. D segment maalesef boyut kurbanı oldu. Özellikle HB otomobillere ilgi çok fazla. Yazık oldu D ligine. Tüm teknik altyapı seçimleri bir kenara, fazladan gelen aks mesafesi ve iz genişliğinin bile sürüş konforuna öyle büyük etkisi var ki..Hepsini görüntüle…

    Mpv bin türkiyede kralı s-max la ve C suv araba arasında durmadan gidip geliyorum.Kullanışlılık olarak inanılmaz artıları var mpv arabanın. Bunun dışında konfor olarak her zaman SUV kardeşlerinden 1 tık ileri de olduğu gerçeği var.Peki Suv neden mpv ye tercih edilir?
    1-) Daha yüksektir.Dolu olduğunda altını vurma korkun vs olmaz
    2-)Daha yüksek oturma pozisyonu.Trafikte hakimiyet duygusu
    3-) Yine 2.şıktaki gibi psikolojik olarak mpv lerin aile babası/çocuk anası izlenimi var.
    4-) Suv: Bekar/genç yetişkin izlenimi MPV: Çocuklu torunlu insanların arabası imajı
    5-) Suv'ların rakibi yine Suv iken; Mpv lerin rakipleri: Gelişen vito,crafter,sprinter vs gibi arabalar ve C,D segment Sw arabalar.

    1. Tavsiyem S Max yerine Mondeo SW çünkü arada altyapı farkı ile gelen konfor var ayrıca 2.eli çok daha rahat olacak yalnız şu da var ki eğer 7 kişi kullanılacaksa Kesinlikle Smax tabi Connect diye bir konfor ve fiyat dengesi hoş vergi avantajlı versiyon da var ki bence Türkiye sartlarinda en mantıklısı o

  26. DouglasAdams demiş ki:

    Mpv bin türkiyede kralı s-max la ve C suv araba arasında durmadan gidip geliyorum.Kullanışlılık olarak inanılmaz artıları var mpv arabanın. Bunun dışında konfor olarak her zaman SUV kardeşlerinden 1 tık ileri de olduğu gerçeği var.Peki Suv neden mpv ye tercih edilir?
    1-) Daha yüksektir.Dolu olduğunda altını vurma korkun vs olmaz
    2-)Daha yüksek oturma pozisyonu.Trafikte hakimiyet duygusu
    3-) Yine 2.şıktaki gibi psikolojik olarak mpv lerin aile babası/çocuk anası izlenimi var.
    4-) Suv: Bekar/genç yetişkin izlenimi MPV: Çocuklu torunlu insanların arabası imajı
    5-) Suv'ların rakibi yine Suv iken; Mpv lerin rakipleri: Gelişen vito,crafter,sprinter vs gibi arabalar ve C,D segment Sw arabalar.Hepsini görüntüle…

    Gördüğüm kadarıyla o izlenim pekte doğru değil.
    Suvler basbayağı aile arabası, hem de uzun yıllardır. Hatta daha daraltayım, ailede iki araba varsa kadınların arabası (kadınlar seviyor yüksekte oturmayı). Denildiği gibi genç, bekar kitlede var suv kullanan, mpv de o kitle yok.

  27. DouglasAdams demiş ki:

    Mpv bin türkiyede kralı s-max la ve C suv araba arasında durmadan gidip geliyorum.Kullanışlılık olarak inanılmaz artıları var mpv arabanın. Bunun dışında konfor olarak her zaman SUV kardeşlerinden 1 tık ileri de olduğu gerçeği var.Peki Suv neden mpv ye tercih edilir?
    1-) Daha yüksektir.Dolu olduğunda altını vurma korkun vs olmaz
    2-)Daha yüksek oturma pozisyonu.Trafikte hakimiyet duygusu
    3-) Yine 2.şıktaki gibi psikolojik olarak mpv lerin aile babası/çocuk anası izlenimi var.
    4-) Suv: Bekar/genç yetişkin izlenimi MPV: Çocuklu torunlu insanların arabası imajı
    5-) Suv'ların rakibi yine Suv iken; Mpv lerin rakipleri: Gelişen vito,crafter,sprinter vs gibi arabalar ve C,D segment Sw arabalar.Hepsini görüntüle…

    Mpv'nin zaten çok fazla örneği yok. Burada bizim Avrupa'da ve nadiren de olsa Türkiye'de gördüğümüz mpv'leri saysak bir elin parmağını ancak geçer. Ama suv'lere yönelik çeşitlilik çok fazla olduğu için yukarıda da dediğim üzere karşılaştırmak kolay olmuyor. Misal seninki gibi çok sportif görünüme ve iç hacme sahip bir suv de var, daha geniş, daha oturaklı ve ağır gözükenler de var. Yani çeşitlilik çok. Haliyle bir mpv ile kıyaslarken muadilini bulmak zorlaşıyor.

  28. Cenk demiş ki:

    Mpv'nin zaten çok fazla örneği yok. Burada bizim Avrupa'da ve nadiren de olsa Türkiye'de gördüğümüz mpv'leri saysak bir elin parmağını ancak geçer. Ama suv'lere yönelik çeşitlilik çok fazla olduğu için yukarıda da dediğim üzere karşılaştırmak kolay olmuyor. Misal seninki gibi çok sportif görünüme ve iç hacme sahip bir suv de var, daha geniş, daha oturaklı ve ağır gözükenler de var. Yani çeşitlilik çok. Haliyle bir mpv ile kıyaslarken muadilini bulmak zorlaşıyor.Hepsini görüntüle…

    Mesela 7 kişilik mpvler için karşılığı 7 kişilik suvlar.5 kişilik mpv ler için 5 kişilik suvlar.B segmenti diye uydurma mpv içinse b suvlar düşünülebilir.Böyle düşündüğümde saydığım sebeplerle mpv-suv karşılaştırılabiliyor

  29. sputnik demiş ki:

    Gördüğüm kadarıyla o izlenim pekte doğru değil.
    Suvler basbayağı aile arabası, hem de uzun yıllardır. Hatta daha daraltayım, ailede iki araba varsa kadınların arabası (kadınlar seviyor yüksekte oturmayı). Denildiği gibi genç, bekar kitlede var suv kullanan, mpv de o kitle yok.Hepsini görüntüle…

    Ben diyorum ki mpv ler basbayağı aile arabası kabul edilirken.Suv lar daha çok genç erişkin veya orta yaş geniş araba ihtiyacı olanların tercihi oluyor.Kaç tane suv 7 kişilik versiyon sunuyor mesela bakmak lazım.Örnek veriyorum xc40 genç erişkinlerin maceracı rununa hitap ederken xc60 orta yaş insana xc90 lükse kayana hitap ediyor. Cx3 genç erişkine maceracı bir araba sunarken cx5 orta yaş insana cx9 da 7 kişilik aileye sunuyır.O yüzden suvlar @Cenk abinin dediği gibi çeşitli o yüzden ben de tercih eden platformu büyük çapta tuttum.Ama mpv net ve tek seçenek olarak aile arabasıdır aksini yapabilecek bir durumda değiller.Bu arada @sputnik yazdığıma baktım / işareti koymamışım genç-erişkin-orta yaş olarak demek istemiştim

  30. DouglasAdams demiş ki:

    Mesela 7 kişilik mpvler için karşılığı 7 kişilik suvlar.5 kişilik mpv ler için 5 kişilik suvlar.B segmenti diye uydurma mpv içinse b suvlar düşünülebilir.Böyle düşündüğümde saydığım sebeplerle mpv-suv karşılaştırılabiliyorHepsini görüntüle…

    Zaten B segmentinde hacme ihtiyacım varsa wagon modelleri haricinde başka bir türüne hacim ihtiyacıyla yönelmem. Aracım yerden yüksek olsun diye düşünenler suv yönünde bir tercih yapabilir. Çünkü yerden yükseklik konusunda alternatifleri yok. Ama hacmin alternatifi var. B'nin mpv'si yerine wagon'una geçmeyi yeğlerim.

  31. Cenk demiş ki:

    Zaten B segmentinde hacme ihtiyacım varsa wagon modelleri haricinde başka bir türüne hacim ihtiyacıyla yönelmem. Aracım yerden yüksek olsun diye düşünenler suv yönünde bir tercih yapabilir. Çünkü yerden yükseklik konusunda alternatifleri yok. Ama hacmin alternatifi var. B'nin mpv'si yerine wagon'una geçmeyi yeğlerim.Hepsini görüntüle…

    Çok doğru seat leon sw,egea sw çok iyi bu konuda

  32. DouglasAdams demiş ki:

    Çok doğru seat leon sw,egea sw çok iyi bu konudaHepsini görüntüle…

    Hele B'nin ve C'nin wagon modellerinde arka koltuk kısmını sırtlık ayarlı ve kızaklı yapıp ( mpv formatında ) gerektiğinde öne veya arkaya çekebilme alternatifini genele yayabilselerdi daha fazla müşteri çekerlerdi. Hacim ihtiyacın varsa çek öne bagaj büyüsün. Diz mesafesine ihtiyacın varsa çek geriye arka 3'lü rahat etsin.

    1. Her arabada aradığım inanılmaz mantıklı birsey lakin nedense çok yapan yok halbuki böylelikle tüm SW larda diz mesafesini kurtarirlardı

  33. Bir mondeo sahibi ve mondeo sever olarak bu duruma gerçekten üzüldüm.D segment bir arabanın beklediğimden çok fazla zevk verebiliyor olması beni kendine bağlayan en büyük etmenlerdendi.Ama ford rakiplerinin aksine dersine çalışmamayı sürdürdüğü sürece tüm modellerini kaldırır iflas bayrağını da çeker bana göre gidişat o yönde.

  34. Sevgili batuhan. Ford Amerikan menşeli dir. İngiliz değil. Her marka gibi ingiltere ve Almanya da fabrikaları var. Diesel motorları da psa ile aynıdır. Ortak üretim. Bu 1.4 ve 1.6 lar için yıllardır böyle.

  35. Şöyle bir güncelleme yapayım; Ford'dan resmi açıklama geldi. Mondeo, S-Max ve Galaxy'nin üretimleri devam edecek. Mondeo'yu daha da geliştirmişler ve 2019'da yollarda olacakmış. S-Max ve Galaxy modellerine de güncelleme yapılmış.

    Yeni 2.0 ecoblue dizel ünite gelmiş. Yeni 8 ileri tam otomatik şanzıman ve Adaptif Hız Kontrolü gelmiş. Kör nokta uyarı sistemi geliştirilmiş. CleverView dediğimiz silecekten su püskürtme özelliği gelmiş.

    Netice itibariyle ilerleyen yıllarda ne olur bilemiyorum ama üretimi durdurulmadan devam edecekmiş bu modeller.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu