FeaturedHaberler

Lamborghini’den üretim rekoru!




İtalyan süper spor otomobil üreticisi Lamborghini yılın ilk altı ayında toplam 2 bin 327 otomobil teslim etti.

Automobili Lamborghini S.p.A dünya satışlarının artmaya devam ettiğini açıkladı. İçinde bulunulan 2018 yılının ilk altı ayında (1 Ocak – 30 Haziran) İtalyan süper spor otomobil üreticisi, dünya genelindeki müşterilerine toplam 2 bin 327 otomobil teslim etti. Böylece önceki yıla kıyasla satışlarda yüzde 11 artış gerçekleşti.

TÜRKİYE SATIŞI 3’TEN 2’YE DÜŞTÜ

Lamborghini için en büyük pazar ABD olurken bu ülkeyi Japonya ve İngiltere izledi. En güçlü bölge olan Avrupa’da yüzde 30’dan fazla artış gerçekleşti. Avrupa ülkeleri arasında İtalya, İngiltere ve Avusturya en yüksek büyüme oranlarını gösterdi.

Türkiye’de yüksek Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ötürü Avrupa satış fiyatının 3 katını geçen Lamborghini geçen yıl ilk altı ay sonunda 3 adet satmışken, bu yılın ilk yarısında 2 adet satabildi. Lamborghi’nin geçen yılın tamamındaki satış rakamı ise 7 adet oldu.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Supersport arabalarin hayali bile uzak kaliyor. hani hayal edeyim diyorum bagaji yok, arka koltuk yok, yol biraz bozulsa icin sizlar, hani bedava verseler hemen nakite ceviririm 🙂 oyle utopik bir arac.

    1. Evin ilk arabasını tarif etmişsiniz 🙂 Maalesef bizde olmaz halbuki passat aldığımız paraya Avrupada Porsche biniyorlar 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu