FeaturedHaberler

2019 Bugatti Divo tanıtıldı!




Bugatti Divo hiper otomobil, Chiron ile kıyaslandığında 34 kilogram daha hafif ve 90 kilogram daha fazla bastırma kuvvetine sahip.

Otomobilin elektronik olarak sınırlandırılmış en yüksek hızı ise saatte 380 kilometre. Aracın Chiron’a göre Nardo pistinde 8 saniye daha hızlı olduğunun da altını çizmek gerek. Ayrıca, Chiron ve Divo aynı 8.0 litre W16 motoru paylaşıyor. Bugatti Başkanı Stephan Winkelmann aracın yanal hızlanma, çeviklik ve viraj alma açısından önemli ölçüde yüksek performansa sahip ve köşeler için üretilmiş olduğunun altını çiziyor.

Aracın adı ise Fransız yarış pilotu ve 1920’li yıllarda Bugatti ile 2 defa Targa Florio yarışı kazanmış olan Albert Divo’dan geliyor.

Divo görünüş ve amaçları dışında Chiron’a göre başka farklılıklara da sahip!

Divo yola ciddi anlamda yapışırken artan hava akışı ile fren, lastik ve motor sıcaklıklarını daha iyi koruyor. Yüzde 23 daha geniş arka spoyler, daha hafif ses sistemi, azaltılan yalıtım, karbon fiber ara soğutucu kapağı, hafif lastikler bulunan aracın kapı ve orta konsoldaki depolama alanları ise kaldırılmış. Temel tasarım kimliği olarak EB110, Veyron ve Chiron ile benzeşen hiper otomobil adından oldukça söz ettireceğe benziyor..

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Mercedes-AMG, sahneye davet ediyorum. Mercedes-Benz son yıllarda bu işin iyice bokunu çıkardı zaten neredeyse girmediği segment kalmadı.. Kangoo bozması Citan, Navara bozması X-Serisi, X6 kopyası GLE Coupe derken bu işin iyice boku çıktı. AMG GT ile 911’e GT-4 kapı ile Panamera’ya rakip üreten Mercedesten Chiron, rakibi AMG Project One’dan sonra Divo rakibi bir Mercedes-AMG modeli bekliyorum ve buradan Mercedes-Benz mühendislerine sesleniyorum..

    1. Mercedes marka algısını gittikçe düşürüyor.
      Yaptıkları hatanın farkında değiller.
      Globalleşen ekonomi,global piyasalar daha fazla satmalıyız daha tabana inmeliyiz politikası ile Mercedes’in salt başarı kaynağını yok edecekler.
      Mercedes’i Mercedes yapan en büyük etmenlerden biri algı. Ne giriş ve orta seviyesi motor hacimlerinde piyasada voovv dedirtebilecek performansa sahip motorları var, ne de inanılmaz yakıt tasarruf imkanı.
      A ve C serilerinde menüde gezinirken kasan bir media aygıtı ile araçları satıyorsun, sen sanıyor musun ki her şeyi mükemmel yapıyorsun.
      İnsanların kafasında Mercedes bir ilah. Kendi ilahını yok ederken yerine seni tercih etmelerini sağlayacak farklı etmenler koymamaya devam edersen bir süre sonra batmaya başlarsın Mercedes.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu