FeaturedHaberler

Rekortmen Tesla Model S, 675 bin kilometreyi devirdi




Elektrikli otomobillerde batarya sağlığı başta olmak üzere pek çok konu, yıllar geçmesine rağmen henüz doğruluğu teyit edilmeye muhtaç durumda. 675 bin kilometreyi deviren “en gezgin Tesla” ise bu işi pratikte başarmış gibi görünüyor!

Tesla Model S, tek bataryada 675 bin kilometre yol yaptı!

Tesla kullanıcılarının oluşturduğu TeslaMiles adlı oluşum, kullanıcılara ait araçların menzil bilgilerine ulaşılmasını sağlıyor. Toplam 8.5 milyon km yaptığını belirten 30 kullanıcı arasında birinciliği ise 675 bin kilometre ile Tesla Model S P85 alıyor. Aracın sahibi olan @gem8mingen adlı kullanıcı, batarya sağlığının %80 civarında olduğunu ve araç üzerindeki bataryanın hiç değişmediğini belirtiyor.

Elektrikli motorlarda değişim ya da bakım gerektiren herhangi bir parça olmaması, bataryanın da olağanüstü hava koşulları haricinde bozulmamasını sağlıyor. Ancak elektrikli araçların güvenliği, pek çok otomobil sever tarafından hala büyük bir soru işareti. Önümüzdeki yıllarda pil teknolojisinin gelişmesi ile beraber bu araçlardaki batarya kuşkularının da tamamen ortadan kalkması bekleniyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Günümüz motorlarının 500.000km ye gelene kadar sıfır motor kadar maliyet çıkardığı bilemem gerçek iken bataryaya kuşku ile bakmaya gerek yok değil 1 milyon 2 milyon km yol da yapar yeterki iyi bak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu