FeaturedHaberler

Aston Martin’in ilk SUV modeli Varekai detaylanıyor




Aston Martin, popülerleşen SUV sınıfına çok yakın bir zamanda yeni bir model ile girmek için hazırlanıyor. İngiliz spor otomobil markasının bu yönde geliştirdiği Varekai ile ilgili detaylar da netleşmeye başladı!

Aston Martin Varekai, Daimler’in hibrit motoruyla gelecek!

Bu yılın başlarında yansıyan bir iddiaya göre, Aston Martin’in yeni SUV modelinde Daimler’in geliştirdiği M256 kodlu hibrit motorun kullanılacağı söyleniyordu. Aston Martin cephesi tarafından yalanlanan bu iddiadan aylar sonra araçta Daimler üretimi hibrit bir motorun kullanılacağı neredeyse kesinlik kazandı.

İngiliz markanın tasarım şefi Marek Reichmann, bir dergiye yaptığı açıklamada Varekai’de hibrit bir motorun kullanılacağını doğruladı. Mercedes’in 6 silindirli hibrit motorlarını öven Reichmann, bu motorun yeni modellerinde yer alabileceğini söyledi. Araçta, yeni 53 serisinde de kullanılan 3.0 litrelik hibrit motorun yer alabileceği tahmin ediliyor. Bu paketin 435 beygir güç ve 520 Nm tork gibi etkileyici değerler içerdiğini belirtelim.

Öte yandan Aston Martin ilk SUV modelinin duyurusu için pek acele etmeyecek. Zira 5 kapılı modelin rekortmen bir yapıda olması için çalışılıyor ve tanıtım tarihi için 2020 yılı işaret ediliyor. Ayrıca aracın Lamborghini Urus, Porsche Cayenne ve Bentley Bentayga gibi rakipleri ile mücadele edebilmesi için S takılı bir versiyonunun olacağı da söylentiler arasında yer alıyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

4 Yorum

    1. Ford Aston Martin ortaklığı dolayısıyla Aston tasarım dilini benimsemişti yoksa Astonlar onyıllardır bu tasarıma sahip

  1. Bunu alabilecek durumum olsa yanına bir tane de aynı renk ford ecosport alırdım 1/2 minyatürü gibi 😀 :p
    Şaka bir yana aston'un köpeğiyiz çok iyi olmuş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu