FeaturedHaberlerOtomobil Sporları

F1 Belçika GP: Vettel yaz arasından bomba gibi döndü!




Formula 1’de sezonun 13. yarışı olan Belçika GP’yi, Ferrari’nin Alman pilotu Sebastian Vettel kazandı. Yaz arasının ardından mücadelenin tam gaz sürdüğü yarış ile ilgili detaylar haberimizde!

Belçika GP’de Sebastian Vettel, Hamilton’a karşı hasar azalttı!

Yarışta ikinci sıradan start alan Alman pilot, ilk turda rakibi Lewis Hamilton’u geçerek liderliğe yükseldi. Liderliği aldıktan sonra yarışın sonuna kadar tempoyu elinde tutan Vettel, bu sezon beşinci galibiyetini alarak şampiyonluk mücadelesine devam etti.

Spa’da ikinci sırayı Mercedes’in İngiliz pilotu Lewis Hamilton aldı. Yarışa pole pozisyonundan başlayan Hamilton, ilk turda liderliği kaybetti. Yarış boyunca lider Sebastian Vettel ile olan farkını 4 saniyenin altına düşüremeyen Mercedes pilotu, damalı bayrağı ikinci sırada gördü.

Belçika GP’de podyumun son basamağı ise Red Bull’un genç pilotu Max Verstappen’in oldu. Yarışta yedinci sıradan start alan Hollandalı isim, ilk turdaki karmaşadan da faydalanarak beşinci sıraya yükseldi. Racing Point Force India pilotlarını da teker teker geride bırakan Verstappen, böylece bu sezon dördüncü kez podyuma çıkmış oldu.

Mercedes’in Fin pilotu Valtteri Bottas, podyumun bir basamak gerisinde kalarak yarışı dördüncü sırada tamamladı. Motor cezasından dolayı 17. sıradan start alan Bottas, pek çok geçiş gerçekleştirerek bitişe 4 tur kala dördüncü sıraya kadar yükseldi. Ayrıca Valtteri Bottas, ilk turda Sergey Sirotkin ile yaşadığı temastan ötürü 5 saniye zaman cezası aldı.

Finansal problemlerden ötürü yaz arasında kayyuma devredilen ve Lawrence Stroll tarafından satın alınan Force India, Racing Point Force India adıyla ilk yarışına çıktı. Puanları silinen ve yeni bir katılımcı olarak başlayan takımın pilotları Sergio Perez ve Esteban Ocon, iyi bir yarış geçirerek beşinci ve altıncı sırada yer aldı.

İyi bir hafta sonu geçiren Haas pilotları Romain Grosjean ve Kevin Magnussen sırasıyla yedinci ve sekizinci olurken, onları Toro Rosso’dan Pierre Gasly takip etti. Günün son puanını ise Alfa Romeo Sauber takımından Marcus Ericsson aldı.

İlk turda yaşanan kaza ise yarışa damgasını vurdu. Renault pilotu Nico Hulkenberg, frenlemede geç kalınca McLaren’den Fernando Alonso’ya çarptı. Kazanın etkisiyle havalanan Alonso’nun aracı ise Charles Leclerc’in kullandığı Alfa Romeo Sauber’in üzerine çıktı. Leclerc, bu yıl getirilen halo adlı koruma sistemi sayesinde kazadan yara almadan kurtuldu.

Bir sonraki yarış olan İtalya GP, önümüzdeki hafta Monza’da düzenlenecek.

Belçika GP Sıralaması

Sıra Pilot Takım Motor Fark
1 Sebastian Vettel Scuderia Ferrari Ferrari 44 tur
2 Lewis Hamilton Mercedes AMG Petronas Mercedes +11.061 s
3 Max Verstappen Aston Martin Red Bull Racing TAG Heuer +31.372 s
4 Valtteri Bottas Mercedes AMG Petronas Mercedes +68.605 s
5 Sergio Perez Racing Point Force India F1 Team Mercedes +71.023 s
6 Esteban Ocon Racing Point Force India F1 Team Mercedes +79.520 s
7 Romain Grosjean Haas F1 Team Ferrari +85.953 s
8 Kevin Magnussen Haas F1 Team Ferrari +87.639 s
9 Pierre Gasly Scuderia Toro Rosso Honda +105.892 s
10 Marcus Ericsson Alfa Romeo Sauber F1 Team Ferrari +1 tur
11 Carlos Sainz Jr. Renault Sport F1 Team Renault +1 tur
12 Sergey Sirotkin Williams Martini Racing Mercedes +1 tur
13 Lance Stroll Williams Martini Racing Mercedes +1 tur
14 Brendon Hartley Scuderia Toro Rosso Honda +1 tur
15 Stoffel Vandoorne McLaren F1 Team Renault +1 tur
Daniel Ricciardo Aston Martin Red Bull Racing TAG Heuer Yarış Dışı
Kimi Raikkonen Ferrari Ferrari Yarış Dışı
Charles Leclerc Alfa Romeo Sauber F1 Team Ferrari Yarış Dışı
Fernando Alonso McLaren F1 Team Renault Yarış Dışı
Nico Hulkenberg Renault Sport F1 Team Renault Yarış Dışı

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu