FeaturedHaberler

Faraday Future’da işler düzeldi, üretim başladı




CES 2017’de duyurulan Faraday Future FF 91, markanın finansal sıkıntıları sebebiyle bir türlü seri üretime geçememişti. Son birkaç ayda işlerin tekrar yoluna girmesiyle elektrikli SUV’un üretimi de başladı.

Yeni yatırım bulan Faraday Future, FF 91’in üretimine başladı

LeEco CEO’su Jia Yueting’in kurucusu olduğu marka, Yueting’in mal varlığının dondurulması ile beraber mali sorunlar yaşamaya başlamıştı. Kurucu ekibinden pek çok kişinin ayrıldığı FF, Nevada’da 1 milyar dolar yatırımla kuracağı fabrika projesini de askıya almıştı. Tüm bu gelişmelere rağmen şirket yılbaşında yeni bir yatırımcı buldu ve Hanford’daki eski Pirelli fabrikasını kiraladı. Marka tarafından yapılan duyuruda, fabrikada gerçekleştirilen tadilatın sona erdiği ve prototipler hariç ilk gövdenin üretildiği açıklandı.

Lidar gibi üst düzey otonom teknolojilerle donatılan Faraday Future FF 91, marka tarafından en seri elektrikli SUV otomobil olarak tanımlanıyor. Bu yılın başından beri ön siparişlerin alındığı aracın ilk teslimatlarının 2019’un başında gerçekleştirileceği bildiriliyor. FF 91’in satış fiyatı ise aradan çok uzun bir zaman geçmesine rağmen henüz açıklanmadı.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. F/P araçları lazım ülkemize örneğin bizde seviliyor diye söylüyorum Passat elektrik gibi 50kw 400km Menzilli batarya ile 30.000€ fiyat etiketi oldukça güzel olurdu tabi vergi hala olmazsa

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu