FeaturedHaberler

Ford çalışanları dış iskelet kullanmaya başladı!




Ford’un geçen yıldan beri test ettiği dış iskelet uygulaması artık dünya çapında 15 farklı üretim tesisinde devreye giriyor. Çalışanlar dış iskelet sayesinde daha az yorgunluk ve stres hissedecek.

Dış iskeletler genellikle yürüme güçlüğü çeken bireylerin yürümelerine yardımcı olmak veya askerlerin hareket kabiliyetini artırmak üzere geliştirilse de son dönemde bazı şirketler, çalışanları için yeni dış iskelet modellerini test ediyor. ABD’nin önde gelen otomobil üreticilerinden Ford da bu şirketlerden biri. Geçtiğimiz yıl iki tesiste EksoVest isimli dış iskeleti test etmeye başlayan Ford artık 7 farklı ülkedeki 15 üretim tesisindeki çalışanların EksoVest’i kullanacağını duyurdu.

Ağırlık kaldırmada destek sağlayacak

Çalışanların vücudunun üst kısmını kavrayan EksoVest, 1.52 metre uzunluğunda ve 1.93 metre genişliğinde. Kullanıcının her bir koluna 2.26 kg ila 6.9 kg arasında destek sağlıyor. Böylece kullanıcıların sürekli olarak tekrarladığı ağırlık kaldırma görevlerini daha kolay bir hale getiriyor. Daha önce gördüğümüz bazı dış iskeletlerdekinin aksine herhangi bir motor barındırmayan EksoVest, sadece yay desteğini kullanıyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu