FeaturedHaberler

Karşınızda Opel’in geleceği: GT X Experimental!




Opel, 2020’den sonraki araçlarının tasarımına yön verecek olan GT X Experimental konseptini duyurdu. Markanın geleceğe açılan kapısı olarak nitelendirilen araç ile ilgili detaylar haberimizde!

Opel GT X Experimental, markanın geleceğine ışık tutuyor

Opel Monza ve GT konseptlerinin devamı olarak sayılan araç, mini crossover sınıfında yer alıyor. 4.063 mm uzunluğuyla sınıfının en ufak araçları arasında sayılan konsept yeni ve hafif bir platform üzerine inşa edilmiş. Böylece bataryadan dolayı yüklenen ek ağırlık aracın sürüş karakteristiğine etki yapmıyor.

Opel’in Vizor adı verilen yeni tasarım dilini kullanan GT X Experimental, ön yüzünde dikey kaput çizgileri ve yatay LED Matrix farlarıyla marka logosunu vurguluyor. Siyah ve sarı detaylarıyla canlı bir araç olduğu hissiyatı verilirken, panoramik cam tavan ile ön cam birleşik bir formda tasarlanmış. Opel’e göre bundan sonra üretilecek bütün yeni modeller, bu tasarım felsefesinin etrafında şekillenecek.

İç mekandaki genel hissiyat ise Alman markanın yalınlık hedefi ile bağdaşıyor. B sütunu gizlenen aracın ters açılan arka kapıları sayesinde geniş bir biniş eşiği oluşturulmuş. Gereksiz düğmelerin kaldırıldığı göğüste 360 derece görüş açısına sahip bir ekran bulunuyor. Havalandırma çıkışlarını etrafına toplayan ekran aracın beynini oluştururken, yan aynalar dahil olmak üzere iç mekandaki bütün objeleri üzerine topluyor. Ayrıca konseptin koltuk arkasında bulunan ve çıkartılabilir yapıdaki hoparlörlerinin bağımsız olarak kullanılabildiğini belirtelim.

3. seviye otonom sürüşe sahip olan Opel GT X Experimental, buna karşın güvenlik amacıyla sürücü kontrolünü de zorunlu tutuyor. 50 kWh’lık bataryasıyla saf elektrikli bir motor taşıyan araç, şarj teknolojisi anlamında da elektromanyetik kablosuz şarjı destekliyor.

2021’den itibaren model gamının %40’ını SUV araçlar etrafında şekillendirmek isteyen Opel, konsept modeli ile yeni bir dönemi başlatacak gibi görünüyor. Peki Opel GT X Experimental hakkında neler düşünüyorsunuz? Aşağıdaki tartışma bölümünde yorum yaparak görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. arka kapilarin i3 gibi acilmasi 🙂 koltuk tasarimlarinin i3'e benzemesi disinda dikkatimi ceken bisey olmadi, i3'u begenmedim bunu niye begeneyim ?

  2. Elektrikli gelecek yamuk tasarımlar ile olmak zorunda mi. Yani şu 5 serisine elektrik motoru koyup aks ı ona göre dizayn edip dış tasarım aynı kalsa olmuyor mu. Bu tasarımlarla yalnızca tesla ve Volvo elektrikli otomobil satar bunlar da Sergiler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu