FeaturedHaberlerOtomobil Sporları

F1’de Leclerc’in Ferrari dönemi resmen başlıyor!




Formula 1’de Scuderia Ferrari, takımın sürücü akademisinde yetişen Charles Leclerc ile önümüzdeki yıl yarışacaklarını resmi olarak duyurdu. Genç pilotun kariyeri ve F1’de yaşanan sürpriz transfer ile ilgili detaylar haberimizde!

F1’de Leclerc Ferrari’ye, Raikkonen Sauber’e gidiyor!

Maranello merkezli takımdan dün yapılan açıklamada, 20 yaşındaki Monaco’lu pilot ile önümüzdeki yıldan itibaren uzun süreli anlaşma imzalandığı belirtildi. Ferrari’nin sürücü akademisinde yer alan Leclerc, böylece 1961’de yarışan Ricardo Rodriguez’den sonra kırmızılı araç ile yarışan en genç pilot olacak.

1997 doğumlu Charles Leclerc, kendisini motor sporları ile tanıştıran ilk karting yarışına henüz 5 yaşında çıktı. Monaco doğumlu pilot ilk şampiyonluğunu 2011 yılında KF3 serisinde kazanırken, 2014 yılında ilk kez tek koltuklu yarış serilerine katıldı. Formula Renault 2.0 serisinde ikinci olan Leclerc, 2016’da GP3 ve 2017’de F2’de şampiyon olarak kendini alt serilerde kanıtlamayı başardı. 2016’da Ferrari pilot programına katılan isim, bu yıl İtalyan markanın da desteğiyle Alfa Romeo Sauber takımıyla Formula 1’e adım attı.

Öte yandan bu transferin ardından Kimi Raikkonen de gelecek sezon Alfa Romeo Sauber takımıyla iki yıllık sözleşme imzaladığını duyurdu. Bu sezon 39 yaşındaki pilotun emekli olacağına dair iddialar sıklaşmışken, Fin pilot kariyerine ilk takımında devam edecek.

 

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu