FeaturedHaberler

F1 Singapur GP: Hamilton ve Mercedes rahat kazandı!




Formula 1’de, sezonun 15. yarışı olan Singapur GP’yi, Mercedes’in İngiliz pilotu Lewis Hamilton kazandı. Şampiyonadaki puan farkını arttıran gece yarışı ile ilgili detaylar haberimizde!

Singapur GP’de Hamilton kazandı, fark biraz daha açıldı!

Yarışa ilk çizgiden başlayan Britanyalı pilot, ilk turlardan sonra arka bölüm ile farkı kademeli olarak arttırarak rahat bir şekilde ilk çizgiye geldi. Böylece son 5 yarışın dördünü kazanan Hamilton, pilotlar şampiyonasındaki yerini de iyice pekiştirmiş oldu.

Singapur’da ikinci çizgiden kalkan Red Bull’un genç pilotu Max Verstappen, 61 turluk yarışı başladığı noktada bitirmeyi başardı. Startta Ferrari’den Sebastian Vettel’e geçilen Hollandalı pilot, pitlerden sonra yerini geri alarak yarışta Hamilton’ın ardından finiş gördü.

Şampiyonadaki ikinci favori pilot olan Sebastian Vettel ise podyumun son basamağında yer aldı. İlk turda ikinci sıraya yükselen Ferrari pilotu, lider Hamilton ile farkı belli bir noktada tutsa da pitlerde ultra yumuşak lastiğe geçince geriye düşmek zorunda kaldı. Böylece yarışın podyumu, sıralamadaki ilk üç sıradan oluşmuş oldu.

Podyumu Mercedes’in ikinci pilotu Valtteri Bottas izlerken, Ferrari pilotu hemşerisi Kimi Raikkonen ise beşinci sırada finiş gördü. Red Bull’un Avustralyalı pilotu Daniel Ricciardo ön bölümün en yavaş pilotu olarak yarışı altıncı sırada noktaladı. Bu sezon sporu bırakacağını açıklayan McLaren pilotu Fernando Alonso, başarılı bir Pazar günü geçirerek yedinci sırayı kazandı. Onu Renault’tan Carlos Sainz Jr. ve Alfa Romeo Sauber’den Charles Leclerc takip ederken, son puanı ise Renault’tan Nico Hulkenberg aldı.

Sezonun gelecek yarışı olan Rusya GP, 30 Eylül tarihinde gerçekleşecek.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu