FeaturedHaberler

911 GT2 RS ve Ford GT Anglesey’de




Önden, arkadan ve ortadan motorlu 4 spor otomobili Anglesey Pisti’ne götüren Evo’nun ulaştığı sonuç izleyenleri şaşırtacak türden. İngiltere’deki satış fiyatları üzerinden karşılaştırma yapmak gerekirse 128 bin dolarlık Lotus Exige Cup 430 Type 25 karşısında Le Man şampiyonu 550 bin dolarlık Ford GT‘yi, 188 bin dolarlık AMG GT R‘ı ve yeşil cehennem’de pist rekorunu bir süre elinde tutmuş olan 911 GT2 RS‘i rakip olarak gözüyoruz.

Hepsi aynı lastikle mücadele ediyor

Aynı gün ve aynı Michelin lastiklerde (Cup 2) yapılan testin sonucu ise beklediğinden daha fazla veri barındırıyor. Önden motorlu, göreceli olarak güçsüz ve rakiplerine göre ağır olmasına rağmen AMG GT R Anglesey pistinde harikalar yaratıyor. Porsche’nin elindeki silahlar ise 4 tekerden direksiyon, iyi bir şanzıman ve çok yüksek bir tork değeri. Tabii ki GT3‘ten gelen köklerini de yabana atmamak gerek.

Lotus‘a gelirsek akıllarda canlanan ilk soru “Kendinden 4.3 kat daha pahalı olan Ford‘dan hızlı olmaması gerek, değil mi?” Cevabı ise olmamalı ancak hafiflikle gelen avantajlarını geç frenleme yaparak iyi kullanan Lotus düzde “sadece” sahip olduğu 430 beygirle zaman kaybederken virajlarda kendini affettiriyor.

Ford GT?

Ford GT ise öncelikli olarak Avrupai ve teknik pistler için tasarlanmadığını elde ettiği süreyle ortaya koyuyor. Aero dinamik olarak yüksek hızlar için tasarlanan gövdesinden yeterince destek alamayan GT kıl payıyla Lotus’u geçiyor. 911 ise fiyat etiketinin dışında sadece mükemmel bir otomobil. Turbo desteğiyle gelen 700 beygiri unutmamak lazım.

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu