FeaturedHaberler

SEAT Tarraco, ailenin en büyük üyesi olmak için geldi!




SEAT, uzun süredir beklenen yeni SUV modeli Tarraco’nun üzerindeki sır perdesini kaldırdı. İspanyol markanın yeni yüzünü temsil edecek olan SEAT Tarraco ile ilgili detaylar haberimizde!

Kodiaq’ın İspanyol kardeşi ile tanışın: İşte SEAT Tarraco!

SEAT’in SUV sınıfındaki en büyük temsilcisi olan Tarraco, sonunda resmi olarak duyuruldu. 7 koltuklu model, büyüklüğünün yanı sıra markanın yenilenen yüzünü de ilk kez kullanıyor. Tasarımsal olarak beşgen öğelerin öne çıktığı modelin ön bölümünde krom detaylı ızgara ve içbükey LED farlar dikkat çekiyor. Yan bölümü VW Tiguan ile neredeyse tamamen aynı olan Tarraco’nun arka tarafında da VAG grubunun diğer markalarından esintileri görmek mümkün.

Modelin iç mekanına geçtiğimizde de tıpkı dış tasarım gibi bolca Volkswagen esintisi görüyoruz. Hemen hemen her yerinde ortak parçaların göze çarptığı iç mekanı orta bölümdeki 8 inçlik multimedya ekranı farklılaştırmayı başarmış. Ayrıca 10.25 inçlik dijital gösterge paneli, kör nokta algılama, adaptif hız sabitleyici ve şerit takip asistanı gibi donanımlar da dikkat çekiyor.

Volkswagen grubunun MQB-A uzun dingil platformunda üretilen Tarraco, 4.73 metre uzunluk ve 1.65 metre yükseklik ile oldukça heybetli görünüyor. Kaputun altında ise ikisi benzinli ve ikisi dizel olmak üzere toplam 4 motor seçeneğine yer verilmiş. Benzin tarafında başlangıcı 150 beygir gücündeki 1.5 litrelik TSI motor oluştururken, ona 190 beygirlik 2.0 litre TSI motor eşlik ediyor. Dizel tarafında ise yine 150 ve 190 beygirlik 2.0 litre TDI üniteyi görüyoruz. Ayrıca 150 beygir üreten motorlar önden çekiş ve 6 ileri manuel şanzıman ile gelirken, 190 beygirlik versiyonda ise 4 tekerden çekiş ve 7 ileri DSG şanzıman eşleştirilmiş.

Üretimi, grubun Wolfsburg fabrikasında gerçekleştirilecek olan SEAT Tarraco’nun 2019’un ilk çeyreğinde satışa sunulması planlanıyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Fazlaca sıkıcı bir tasarım Leon a yakışan tasarımı ufak tefek oylamalarda bütün suvlara koymak … Skoda bu suv işini daha iyi kıvırdı

    1. Avrupada 20.000€ millet zaten tasarıma değil işlevselliğe işini görmeye bakıyor yoksa tek sorunu tasarımda değil altyapı kesin kötüdür amaç büyük araba almak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu