FeaturedHaberler

Suzuki Jimny EuroNCAP testi ile şaşırttı!




Suzuki’nin mini arazi aracı Jimny’nin EuroNCAP çarpışma testi sonuçları açıklandı. Suzuki Jimny, çarpışma testlerinden büyük bir hayal kırıklığı ile ayrılmış gibi görünüyor!

Suzuki Jimny, EuroNCAP testlerinden 3 yıldız aldı!

Temmuz ayında tanıtılan yeni Jimny, 1.5 litrelik verimli motoru ve AWD 4 tekerden çekiş sistemi ile dikkat çekmişti. Sevimli aracın geçtiğimiz günlerde açıklanan EuroNCAP çarpışma testleri sonucu ise bir hayli şaşırttı. Genel puanlamada 3 yıldız alan araç, test detaylarıyla bekleyenlerini hayal kırıklığına uğrattı.

Yetişkin yolcu korumasından %73 ile ayrılan aracın sürücü göğüs kafesi ve arka yolcu baş koruması zayıf olarak görünüyor. Ayrıca sürücü hava yastığının düşük basınç ile patlaması da bu kategorideki önemli eksiklikler arasında gösteriliyor. Çocuk yolcu güvenliğinde %84 ile başarılı olarak nitelendirilebilecek Jimny, otonom fren sisteminin çalışma sorunları nedeniyle yaya testinden %52 puanla ayrılmış. Güvenlik desteğinde de standart olarak sunulan şerit takip sisteminin çalışmaması, aracın bu kategoriden %50 puan almasına sebep olmuş.

Aylık test sonuçlarında Audi A6 ve VW Touareg 5 yıldız ile ödüllendirilirken, Ford Tourneo Connect ise 4 yıldıza hak kazandı.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. inzfatih demiş ki:

    hangi araci begensem NCAP'ten dusuk not aliyor..Hepsini görüntüle…

    Ncap'in şartlar sıkılaştı hocam. Yeni şartlara göre otomatik güvenlik sistemleri artık iyice puanlamaya dahil ediliyor. Öyle ki elektronik güvenlik sistemlerinden zayıf aldığın vakit fiziksel koruma puanını da düşürüyorlar. O da toplam yıldızı düşürüyor. Üreticiler bayağı zorlanacak.

    Artık Türkiye'de de sıfır otomobil satın alanların çoğu 5 yıldızlı araca biniyorum diyemeyecek muhtemelen. Çünkü elektronik güvenlik sistemlerinin çoğu opsiyon. Bu opsiyonları ekleyince otomobilin zaten pahalı olan fiyatı iyice fırlıyor malum.

  2. Sürücü ve arka yolcudaki eksiklik hariç sorun yok ki onlarca 2012 model altı araçların hepsinde olan sorunlar keşke daha iyi olsa lakin kabul de edilir. Zaten Otonoma ilk adımı adımın güvenlik unsurları yoksa 4 yıldız ancak alıyorsun suan euro NCAP 2012 5 yıldız almış araçlardaki güvenliğe 3 yıldız veriyor şartlar ağırlaştı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu