FeaturedHaberler

Lucid Motors’a Arabistan’dan milyar dolarlık yatırım!




Elektrikli otomobiller her geçen gün yaygınlaşırken, bu alanda çalışma yapan şirketler de marka değerlerini arttırmaya devam ediyor. Amerikalı Lucid Motors’a Suudi Arabistan’dan 1 milyar dolarlık yatırım geldi!

Petrol zengini Arabistan’ın Lucid Motors hamlesi şaşırttı!

Suudi Arabistan kamu yatırım fonunun yaptığı açıklamada, yapılan yatırımın markayı bir adım öteye taşıyacağı vurgulandı. Geçtiğimiz ay Tesla’dan 2 milyar dolar değerindeki %5’lik hisse alımı gerçekleştiren fonun sözcüsü, bu yatırımların portföylerine katma değer kazandıracağını belirtti. Öte yandan bu yüklü yatırımın şirket geneline yüzdesi ise açıklanmadı.

Bir süredir nakit sıkıntısı yaşadığı ifade edilen marka, bu yatırımın büyük kısmının Arizona’daki fabrika inşaatında kullanılacağını açıkladı. Fonlama, 700 milyon dolar değerindeki fabrika ile beraber markanın ilk modeli Air’in gelişim sürecine de katkı sağlayacak.

2020 yılında yollara çıkacak olan Lucid Air, 52.500 dolarlık başlangıç paketinde 405 beygir güç ve 386 km menzil gibi değerler sunacak. Aracın en üst versiyonu ise 4 tekerden çekiş, 643 kilometre menzil ve 1.000 beygir güç gibi başarılı verilere ulaşacak.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Hakediyordu tam bir tesla killer. Tesla kendini yıllardır olmasi ile artık ispatladı ve tecrübeli bu konuda avantajlı lakin tasarım fiyat vs konusunda gözüm kapalı Tesla değil Lucid alırım. Reklamlarından tasarımdan tam bir asalet elitlik akıyor. Açıkçası dolar böyle olmasaydı Türkiyeden ilk ön siparis verenlerden biri olma planım vardı lakin bu kurlarla maalesef 400.000tl elimde yok 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu