FeaturedHaberler

Peugeot e-Legend, geleceği geçmiş ile birleştiriyor




Peugeot, geçtiğimiz günlerde ilk görüntüleri ortaya çıkan konsepti e-Legend’in örtüsünü indirdi. Retro tasarımı elektrik ve otonom teknolojiler ile birleştiren Peugeot e-Legend hakkında detaylar haberimizde!

Retro ve elektrikli: Karşınızda Peugeot e-Legend Concept!

Önümüzdeki ay Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak olan e-Legend konseptinin resmi tanıtım fotoğrafları yayınlandı. 504 Coupe modelinden esinlenilen konseptte fütüristik çizgiler dikkat çekiyor. Ön bölümünde üç boyutlu tasarım öğelerinin bulunduğu aracın logosu da retro havasını bozmamak için markanın 1960’lı yıllardaki logosu ile değiştirilmiş.

Peugeot CEO’su Jean-Philippe Imparato konsept ile ilgili; “Konseptimiz yalnızca teknolojik bir manfesto değil. Bu, arzu ettiğimiz geleceğe odaklanmış marka vizyonumuzu temsil ediyor. Peugeot’un DNA’sında sorun kavramı asla yer almayacak.” şeklinde konuştu.

Araçta iki otonom ve iki performans ağırlıklı olmak üzere toplam dört adet sürüş modu bulunuyor. Direksiyonun gizlendiği Soft ve Sharp adı verilen otonom modlar, konfor ve erişilebilirlik özelliklerini ön plana çıkarıyor. Diğer modlardan Legend araç kontrolü için 360 derece dokunmatik kontroller ile dikkat çekerken, Boost modu ise performans sınırlamalarını tamamen kaldırıyor. Ayrıca Focal ses sistemi ile koordineli çalışan Soundhound akıllı asistan da sürücünün bir numaralı yardımcısı oluyor.

Altyapı tarafında ise 456 beygir güç ve 800 Nm tork üreten tamamen elektrikli bir ünite görüyoruz. 100 kWh kapasiteli bir batarya ile desteklenen motor, aracı 0’dan 100 kilometre hıza 4 saniyenin altında ulaştırıyor. 600 kilometre menzil ve 220 km maksimum hızın yanı sıra konseptin bataryası hızlı şarj ile 25 dakikada %90’ı dolabiliyor.

Paris Otomobil Fuarı’nda gösterime çıkacak olan Peugeot e-Legend konseptinin yakın gelecekte 508 Coupe olarak seri üretime geçmesi bekleniyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu